dresik86 Napisano 24 Września Napisano 24 Września witam szukam rower gravel (coś w stylu wyścigowe ) na zawody ....full carbon... mam wzrostu 178cm jakie rowery polecacie?? Cytuj
nctrns Napisano 25 Września Napisano 25 Września Ja polecam https://www.cannondalebikes.pl/rowery/gravel/gravel/superx/superx-lab71-c17075u https://primal.pl/pl/p/Orbea-TERRA-RACE-M31eLTD-1X/1329 Cytuj
KNKS Napisano 25 Września Napisano 25 Września Tak jak piszesz. Bez 13-rzedowego Red XPLR AXS nie ma jazdy 😉. Cytuj
luker7 Napisano 25 Września Napisano 25 Września (edytowane) może https://sprint-rowery.pl/rower-gravel-kross-esker-rs-1-0-2025 ? a reszta budżetu w koła carbonowe i najprawdopodobniej w zmiane kierki. Edytowane 25 Września przez luker7 Cytuj
dresik86 Napisano 26 Września Autor Napisano 26 Września canyon Grail CF 8 1by trek Checkpoint SL 5 AXS Gen 3 BIANCHI IMPULSO COMP CARBON który polecacie??? Cytuj
Thomass13 Napisano 28 Września Napisano 28 Września (edytowane) Jesli z któryś z rowerów posiada prowadzenie linek przez łożyska w główce ramy to sobie odpuść taki zakup. Oprócz wyglądu bo jest ładnie to na tym wszystkie plusy sie kończą. Edytowane 28 Września przez Thomass13 1 Cytuj
lucixx Napisano wczoraj o 06:31 Napisano wczoraj o 06:31 Mam Graila CF 7. Jest świetnie. Myślę więc, że 8 mogę polecić. Cytuj
Lextalionis Napisano wczoraj o 08:05 Napisano wczoraj o 08:05 W dniu 26.09.2025 o 23:46, dresik86 napisał: canyon Grail CF 8 1by trek Checkpoint SL 5 AXS Gen 3 BIANCHI IMPULSO COMP CARBON który polecacie??? Ten, który mierzyłeś i którego geometria najbardziej Ci odpowiada. Chyba, że tylko wygląd ma znaczenie to ten który najabrdziej Ci się podoba. Cytuj
nardenis Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Troszkę ponad budżet jest orbea orca m35 na 105 di2 troszkę tj 4kpln kosztuje 17.400 ale tu masz full carbon koła w carbonie napęd w elektryce i projectone za free Cytuj
marcesco Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu No tak, gość pyta o wyścigowego gravela a Ty polecasz szosę 😐 Cytuj
nardenis Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Terra/terra racema taki popyt że producent sam nie wie kiedy będzie możliwość zamówienia Ja sam kupiłem terre race z grx825 di2 taką bardziej wypasioną Cytuj
Lextalionis Napisano 57 minut temu Napisano 57 minut temu To nadal nie powód żeby proponować szosę 🤪 Zasadniczo z wymienionych modeli @dresik86 Bianchi będzie najbardziej 'wyścigową' opcją ale... Moja opinia jest taka, że zdecydowanie zbyt dużo czasu poświęcamy na porównywanie drobnych detali tego czy tamtego modelu gdzie w ostatecznym rozrachunku to nie ma żadnego przełożenia na codzienną rzeczywistość. Jesteś super porozciąganym wycinakiem i walczysz o pudła na imprezach gravelowych to warto się mocniej zastanowić. Jeżeli nie to zakup takiego modelu mija się z celem. Jeżeli masz nogę to na starym Silexie też objedziesz każdego na niedzielnej ustawce. Co więcej mało co odbiera tyle 'wattów' co niewygodny/źle dobrany rower. Wygodny rower = szybszy rower. Zawsze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi