Czarny1981 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Witam.Posiadam 20 letniego Gianta ale chciałbym wreszcie zakupić jakiś nowy rower MTB Hardtail.Uwage moja zwrócił Trek Procaliber 9.6 i Marin Team 2 .Nie zależy mi aby to byla rama karbonową .Wolałbym nawet dobra aluminiową ramę na lepszym osprzęcie.Na pewno chciałbym również żeby były sztywne osie, dobry Amor , regulowana sztyca ewentualnie i blokada amora.Ktory rower byście wybrali z tych dwóch zaproponowanych przeze mnie? Oczywiście proszę o inne propozycje bo nie znam się aż tak bardzo a chciałbym być zadowolony z zakupu.Planuje moje wypady tak 30 % las i reszta 70% szuter i asfalt.Pozdrawiam i z góry dziękuję za doradztwo. Cytuj
Thomass13 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu (edytowane) Trek procaliber 9.6. Mialem okazję sie na tym rowerku przejechać. Geometria mniej agresywna, do tego widelec rock shox skok 120 mm i sztyca myk, myk. Jest to rower akurat na ramie karbonowej, jesli ci to nie przeszkadza. Edytowane 16 godzin temu przez Thomass13 Cytuj
lelek2 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Na takie trasy co opisujesz to pomysl czy chcesz mtb bo mtb to ma byc 95-100% las i to ciezszy teren. w lekkim lesie szybciej pojedziesz gravelem a bedzie to tanszy wybor w eksploatacji Mam mtb ht z blokada i doperem fulla gravela trasy down country robie szybciej na fullu niz ht gravel na szuter, asfalt i ubity las. Jedziesz lekko 30km/h tylko odpowiedni dobor opon i cisnienia Cytuj
Czarny1981 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Jednak skłaniałbym się do MTB bo i w zimie lubię po lesie pojeździć więc chciałbym amortyzator z przodu.Dziekuje za podpowiedzi ale konkretnie może jakiś model MTB moglibyście doradzić w tych pieniądzach np.Superior, Specialized,Giant ,Focus, Orbea, Merida itp.Dziekuje z góry. Cytuj
RabbitHood Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu A ja po sezonie z gravelem niestety muszę przyznać, że hardtail na ścieżki jest lepszy. Co do pytania to wszystkie marki co wymieniłeś w tej cenie będą dobrym wyborem. Kup to co ci się podoba wizualnie i jest na współczesnym sprzęcie. Cytuj
lelek2 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Tu bardziej bedzie zalezen od opon jak wiekszosc ma byc asfalt i szuterek to opony trailowe 2,4 cala beda bez sensu. Tak samo zalezy jaki lesny teren jak twarde ubite sciezki to na oponach 2-2,1” typu schwalbe huricane pojedziesz bardzo szybko. Takie zalozylem do HT aby byl 50/50 las asfalt. jeszcze wez amorek z blokada. Dropper pewnie Ci nie potrzebny. Chyba ze masz ostre zjazdy i jakies dropy w lesie. Trailowe opony tylko 100% ciezki teren te marki co wymieniles to daja slaby osprzet, pol ceny placisz za duzy napis https://www.bike-discount.de/en/radon-jealous-al-10.0-sl-3 Cytuj
lelek2 Napisano 8 minut temu Napisano 8 minut temu Lub taki bo w tym SL linki prowadzone na zewnatrz ale za to fajne kola https://www.bike-discount.de/en/radon-jealous-8.0-3 ten ma gorsze kola ale za to carbon i amorek z 3 opcjami blokady Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi