RabbitHood Napisano wczoraj o 06:28 Napisano wczoraj o 06:28 Jeśli chcesz wrócić z jazdy połamany proszę cię bardzo. Żaden kierowca w Polsce nie będzie na to zwracał uwagi. 1 Cytuj
Roballinho Napisano wczoraj o 07:06 Napisano wczoraj o 07:06 Założyłeś nowy wątek, wrzuciłeś film. Nie ma jakiegokolwiek komentarza, na coś czekamy? Cytuj
seba8121 Napisano wczoraj o 07:08 Napisano wczoraj o 07:08 Jak miałem 6-10 lat to marzyłem o takim i chyba do takiej grupy wiekowej jest to skierowane. Cytuj
Roballinho Napisano wczoraj o 07:10 Napisano wczoraj o 07:10 BTW, @RabbitHood dobrze prawi. Nikt na to nie zwróci uwagi. Tym bardziej, że o ogległości, powiedzmy, 100 m, nawet nie wiadomo jaki kierunek to sygnalizuje. Ja nawet takie miałem w wieku 10 lat. 2 Cytuj
Dokumosa Napisano wczoraj o 07:42 Napisano wczoraj o 07:42 W przypadku jednośladów wystarczające jest sygnalizowanie zamiarów za pomocą rąk. A kierunkowskazy mają swoje konkretne wymagania (poniżej) więc użytkowanie takiej zabaweczki nie powinno być i nie będzie traktowane przez innych uczestników ruchu za sygnalizację. Kolor: Kierunkowskazy muszą świecić na żółto (bursztynowo). Widoczność: Muszą być widoczne z odległości co najmniej 30 metrów. Częstotliwość: Częstotliwość przerywania światła powinna wynosić 90 razy na minutę, z tolerancją ±30. Odległość między kierunkowskazami: Odległość między tylnymi powinna wynosić co najmniej 180 mm. Odległość między przednimi powinna wynosić co najmniej 240 mm. Powinny być umieszczone w sposób zapewniający widoczność z przodu, z tyłu i z boków pojazdu. Wysokość: Powinny być umieszczone na wysokości od 350 mm do 1500 mm nad jezdnią (wyjątkowo do 2100 mm, gdy wymaga tego konstrukcja pojazdu). Kontrolka: Kierunkowskazy powinny być wyposażone w kontrolkę działania, która informuje kierowcę o ich włączeniu i działaniu. Homologacja: Kierunkowskazy muszą posiadać homologację, co potwierdza ich zgodność z normami technicznymi. Montaż: Montaż kierunkowskazów musi być zgodny z przepisami dotyczącymi odległości, wysokości i kątów widoczności. 2 Cytuj
Gość Napisano wczoraj o 08:05 Napisano wczoraj o 08:05 54 minuty temu, Roballinho napisał: Założyłeś nowy wątek, wrzuciłeś film. Nie ma jakiegokolwiek komentarza, na coś czekamy? Wszystko co wiem na temat tej lampy napisałem w przypiętym komentarzu pod filmem. Większość umieszczanych tutaj komentarzy skierowana jest do tych, którzy wprowadzili ten produkt na rynek w PL a nie do mnie. Ja testuje to, co jest dostępne w PL i co kupiłem za własne pieniądze. Tego typu lampa nie zwalnia z obowiązku sygnalizowania skrętu ręką natomiast ma zastosowanie w pewnych sytuacjach, gdy dłuższy czas stoję i czekam na możliwość skrętu i nie chce mi się trzymać ręki wyciągniętej. Cytuj
Garlock Napisano wczoraj o 09:18 Napisano wczoraj o 09:18 (edytowane) Nie do końca rozumiesz. Jeśli te "kierunkowskazy" maja spełniać swoją rolę, czyli sygnalizować zamiar skrętu, to muszą spełniać podane przez @Dokumosawarunki i mieć homologację. Ta lampka nie spełnia tych wymogów, więc będzie traktowana (również przez kierowców) jako zwykła mrugająca tylna czerwona lampka. Wiec nie spełni twojego wymogu cyt. "natomiast ma zastosowanie w pewnych sytuacjach, gdy dłuższy czas stoję i czekam na możliwość skrętu i nie chce mi się trzymać ręki wyciągniętej". I tyle. Testować możesz wszystko, tylko po co tracić czas, pieniądze i energię na sprawdzanie czegoś, co nie spełnia swojej podstawowej funkcji (np. pluszowe nakładki na pedały). Edytowane wczoraj o 09:18 przez Garlock Cytuj
RabbitHood Napisano wczoraj o 09:21 Napisano wczoraj o 09:21 Funkcja jest taka, że masz oglądać i lajkować! 1 Cytuj
bob555 Napisano wczoraj o 10:31 Napisano wczoraj o 10:31 Chińskie produkty bez homologacji, a w szczególności wszelkiego rodzaju oczone lampki bez odcięcia z kilolumenami mocy powinny być skazane na zapomnienie. Każdy szanujący się yutuber powinien omijać je szerokim łukiem. Ja nie mam zamiaru klikać w ten link na yputubie i sprawdzać co tam jest napisane i nie mam zamiaru podbijać zasięgów takich materiałów Cytuj
Roballinho Napisano wczoraj o 13:39 Napisano wczoraj o 13:39 5 godzin temu, OnTheBike napisał: Wszystko co wiem na temat tej lampy napisałem w przypiętym komentarzu pod filmem. Trzeba. było ten komentarz wrzucić tu na forum. Obejrzałem film wrzucony post, nie mając nawet pojęcia, że jest coś więcej. 1 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano wczoraj o 16:11 Mod Team Napisano wczoraj o 16:11 Lepszym patentem były ciuchy z kierunkowskazami, ale na żywo u nas nie widziałem - nie wiem jak w Azji. Cytuj
Dokumosa Napisano wczoraj o 17:41 Napisano wczoraj o 17:41 Swego czasu widziałem takie rękawiczki - po wyciągnięciu ręki i wyprostowanu palców się aktywowało toto. Cytuj
Rybus85 Napisano wczoraj o 17:44 Napisano wczoraj o 17:44 Chyba nawet w gadżet na TVN Turbo było. Fajna sprawa takie rękawiczki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi