RabbitHood Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Jeśli chcesz wrócić z jazdy połamany proszę cię bardzo. Żaden kierowca w Polsce nie będzie na to zwracał uwagi. 1 1 Cytuj
OnTheBike Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu Tak dokładnie, chce wrócić połamany 😂 Cytuj
Roballinho Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Założyłeś nowy wątek, wrzuciłeś film. Nie ma jakiegokolwiek komentarza, na coś czekamy? Cytuj
seba8121 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Jak miałem 6-10 lat to marzyłem o takim i chyba do takiej grupy wiekowej jest to skierowane. Cytuj
Roballinho Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu BTW, @RabbitHood dobrze prawi. Nikt na to nie zwróci uwagi. Tym bardziej, że o ogległości, powiedzmy, 100 m, nawet nie wiadomo jaki kierunek to sygnalizuje. Ja nawet takie miałem w wieku 10 lat. 2 Cytuj
Dokumosa Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu W przypadku jednośladów wystarczające jest sygnalizowanie zamiarów za pomocą rąk. A kierunkowskazy mają swoje konkretne wymagania (poniżej) więc użytkowanie takiej zabaweczki nie powinno być i nie będzie traktowane przez innych uczestników ruchu za sygnalizację. Kolor: Kierunkowskazy muszą świecić na żółto (bursztynowo). Widoczność: Muszą być widoczne z odległości co najmniej 30 metrów. Częstotliwość: Częstotliwość przerywania światła powinna wynosić 90 razy na minutę, z tolerancją ±30. Odległość między kierunkowskazami: Odległość między tylnymi powinna wynosić co najmniej 180 mm. Odległość między przednimi powinna wynosić co najmniej 240 mm. Powinny być umieszczone w sposób zapewniający widoczność z przodu, z tyłu i z boków pojazdu. Wysokość: Powinny być umieszczone na wysokości od 350 mm do 1500 mm nad jezdnią (wyjątkowo do 2100 mm, gdy wymaga tego konstrukcja pojazdu). Kontrolka: Kierunkowskazy powinny być wyposażone w kontrolkę działania, która informuje kierowcę o ich włączeniu i działaniu. Homologacja: Kierunkowskazy muszą posiadać homologację, co potwierdza ich zgodność z normami technicznymi. Montaż: Montaż kierunkowskazów musi być zgodny z przepisami dotyczącymi odległości, wysokości i kątów widoczności. 2 Cytuj
OnTheBike Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu 54 minuty temu, Roballinho napisał: Założyłeś nowy wątek, wrzuciłeś film. Nie ma jakiegokolwiek komentarza, na coś czekamy? Wszystko co wiem na temat tej lampy napisałem w przypiętym komentarzu pod filmem. Większość umieszczanych tutaj komentarzy skierowana jest do tych, którzy wprowadzili ten produkt na rynek w PL a nie do mnie. Ja testuje to, co jest dostępne w PL i co kupiłem za własne pieniądze. Tego typu lampa nie zwalnia z obowiązku sygnalizowania skrętu ręką natomiast ma zastosowanie w pewnych sytuacjach, gdy dłuższy czas stoję i czekam na możliwość skrętu i nie chce mi się trzymać ręki wyciągniętej. Cytuj
Garlock Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowane) Nie do końca rozumiesz. Jeśli te "kierunkowskazy" maja spełniać swoją rolę, czyli sygnalizować zamiar skrętu, to muszą spełniać podane przez @Dokumosawarunki i mieć homologację. Ta lampka nie spełnia tych wymogów, więc będzie traktowana (również przez kierowców) jako zwykła mrugająca tylna czerwona lampka. Wiec nie spełni twojego wymogu cyt. "natomiast ma zastosowanie w pewnych sytuacjach, gdy dłuższy czas stoję i czekam na możliwość skrętu i nie chce mi się trzymać ręki wyciągniętej". I tyle. Testować możesz wszystko, tylko po co tracić czas, pieniądze i energię na sprawdzanie czegoś, co nie spełnia swojej podstawowej funkcji (np. pluszowe nakładki na pedały). Edytowane 8 godzin temu przez Garlock Cytuj
RabbitHood Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Funkcja jest taka, że masz oglądać i lajkować! 1 Cytuj
bob555 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Chińskie produkty bez homologacji, a w szczególności wszelkiego rodzaju oczone lampki bez odcięcia z kilolumenami mocy powinny być skazane na zapomnienie. Każdy szanujący się yutuber powinien omijać je szerokim łukiem. Ja nie mam zamiaru klikać w ten link na yputubie i sprawdzać co tam jest napisane i nie mam zamiaru podbijać zasięgów takich materiałów Cytuj
Roballinho Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 5 godzin temu, OnTheBike napisał: Wszystko co wiem na temat tej lampy napisałem w przypiętym komentarzu pod filmem. Trzeba. było ten komentarz wrzucić tu na forum. Obejrzałem film wrzucony post, nie mając nawet pojęcia, że jest coś więcej. 1 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 1 godzinę temu Mod Team Napisano 1 godzinę temu Lepszym patentem były ciuchy z kierunkowskazami, ale na żywo u nas nie widziałem - nie wiem jak w Azji. Cytuj
Dokumosa Napisano 27 minut temu Napisano 27 minut temu Swego czasu widziałem takie rękawiczki - po wyciągnięciu ręki i wyprostowanu palców się aktywowało toto. Cytuj
Rybus85 Napisano 23 minuty temu Napisano 23 minuty temu Chyba nawet w gadżet na TVN Turbo było. Fajna sprawa takie rękawiczki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi