Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam wszystkich serdecznie.

Mam takie pytanko do Was. Macie może wiedze jak wygląda trasa R10 za Klukami rzuciło mi się w oczy zdjęcie z 2023r. mostku na rzece Pustynka

obiekt był całkowicie spalony. Czy ktoś jest w stanie udzielić mi odpowiedzi czy odcinek od Kluk do mostku jest przejezdny tzn jak wygląda stan kładek oraz wspomnianej już wyżej przeprawy?

Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawia

Edytowane przez hartkor
Napisano

R10 zaliczony w maju ubiegłego roku. I powiem tylko, że na Kluki nie ma co się pchać. Rowerowo to żadna atrakcja. Nie wiem jaki idiota wcześniej wytyczył trasę przez to "bagno". Latem jest tam luz, ale resztę roku jest gnój. Skoda nerwów i zachodu. W ubiegłym roku spotkaliśmy ekipę, która była wcześniej we wrześniu. Wjechali na Kluki o 18, i wydreptali się stamtąd o 21. Taki był syf.

Na szczęści jest już zmieniona trasa na coś normalnego dla rowerzystów. 

Kolejna kupa, to potężne piachy w lasach (Krakulice) w drodze do Łeby. 

A tak trasa ładna i przyjemna.

• +1 pomógł 1
Napisano

Będąc w Łebie kilka lat temu zaliczyłem Kluki w sierpniu, nawet przyjemna trasa bo względnie sucho. Sam skansen ciekawy ale nie było czasu na zwiedzanie :) Sam nie wiem jak w tym roku jechać ;) Zdam się na spontan ale fajnie, że jest wybór.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kluki kiedyś załapaliśmy się na bagno i potem rowery i nasze nogi myliśmy z węża u jakiegoś sołtysa. Wtedy jednak nie było problemu z piachem przed Łebą, ten kawałek był OK.

Pomni tych wrażeń robiąc w 2022 całe R10/EV10 od Świnoujścia do Piasków na kawałku w okolicach Łeby zupełnie ominęliśmy R10:

image.thumb.jpeg.b4faa9c2d82c793f3c277a6c7ef00acf.jpeg

A całość wyprawy opisana tu:

http://www.arekmiz.pl/R10 2022 (1).htm

http://www.arekmiz.pl/R10 2022 (2).htm