ArtGD Napisano 9 Października 2024 Napisano 9 Października 2024 To co pisze @tobo o tych wpadkach, to wszystko prawda. Jeśli zamierzasz kupić rower w dobrym, zaufanym sklepie rowerowym, to nie ma co się za bardzo przejmować, bo przed sprzedażą usuną te usterki. Gorzej jakbyś kupował rower z netu albo z marketu rowerowego. 2 Cytuj
ernorator Napisano 10 Października 2024 Napisano 10 Października 2024 21 godzin temu, kaido2 napisał: @ernorator,problemu z putinem już nie ma więc może teraz się skusisz Och, natychmiast za ten zwrot zamówiłem ramę carbony 696, a nawet dwie ramy bo po pierwszym sezonie żona mi zabrała gravela to zrobiłem kolejnego. 2 Cytuj
Wakacyjny Napisano 5 Kwietnia Napisano 5 Kwietnia W dniu 7.10.2024 o 14:57, tobo napisał: Zanim go kupisz to zapytaj sprzedawcę kto składał sztukę którą będziesz kupował. Na podsiodłówce ramy jest biała naklejka z oznaczeniami, np KJ-8. Jeśli KJ-25 to albo poproś o inną sztukę albo zrezygnuj. Czy tyle to normalna cena za rower? Pytasz ogólnie? Od kilku lat ceny regularne wzrastały kilkanaście procent rocznie, covid. Regularne ceny przyzwoitych graweli to okolice minimum 5 tysięcy. Poniżej zawierasz kompromis z wieloma rzeczami które "okradają" taki rower z właściwości użytkowych. Czy ten jest trudny w odsprzedaży? Problematyczne są w nim hamulce które miewają problem z działaniem po X miesiącach użytkowania i nawet typowe regularne zabiegi jak wymiana płynu nie likwidują potencjalnego problemu. A wiesz coś na temat oznaczenia KJ-2 ? Cytuj
Wakacyjny Napisano 5 Kwietnia Napisano 5 Kwietnia W dniu 7.10.2024 o 14:01, zxsorc napisał: Szczerze mówiąc, odkąd wypróbowałem go w sklepie, mam na niego ochotę cały czas. Podobało mi się, jak szybko przyspiesza, jak wygląda i jakie ma piękne opony (taki mam gust) i tak dalej. Jednocześnie wydaje mi się, że to całkowicie szalony zakup, ponieważ całe życie jeździłem na rowerach, które kosztowały nie więcej niż 1500 złotych. No i trochę pojeździłem na wypożyczonych z Decathlonu. Zarabiam już wystarczająco dużo, żeby sobie na to pozwolić, ale wciąż wydaje mi się to irracjonalnym pomysłem, bo nie rozumiem, czy 7 tys. zł to jest normalna cena za rower? Może to już czas przeznaczyć te pieniądze na psychologa ha-ha. Przepraszam za emocjonalnie odejście od tematu :) Kupiłeś w końcu tego nyka ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi