Skocz do zawartości

[Pedały] skrzypią w nowym gravelu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, tydzien temu kupiłem gravela polygon tambora g4. Dostałem do niego w gratisie pedały (jakieś zwykłe nowe platformy) od wczoraj lewy pedał skrzypi podczas pedałowania przy ciężkim przełożeniu, głównie podczas rozpędzania gdzie nacisk jest największy, a poźniej tylko skrzypi co jakiś czas gdy mocniej go nacisnę.

O co może chodzić? Zrobiłem na nim jedynie 50km głównie asfalt/sciezki rowerowe lub ubite scieżki w parku, nie upadł mi ani razu, ani nie jeździłem po dołach, błocie czy kamieniach i jest po przeglądzie. 

Napisano

ale co i gdzie mam nasmarować xd 

Jeszcze zobaczyłem że mam dwie mocno wystające śruby (myślałem że tak ma byc bo rower był składany w sklepie i po przegladzie zerowym), dokreciłem je i mniej skrzypi i rzadziej. Jednak nadal jest ten dzwięk co jakiś czas przy naciśnięciu lewego pedała podczas rozpędzania na cięzkim przełożeniu

i to na pewno beda pedały? czy w korbie coś może skrzypieć 

Napisano

@mkdc98 jakie pedały? Jakie śruby? Zrób zdjęcia!  Tak samo może skrzypieć suport, a to gruba sprawa, że z jednej strony to też typowe.  Najrozsądniej będzie jak wrócisz do sklepu. Nie daj się zbyć byle czym, dobrze wypytaj, żądaj adnotacji w karcie gwarancyjnej. Jaki to sklep? 

Jeżeli masz jakiekolwiek inne pedały (pożycz) to zmień na przetestowanie.

Napisano

śruby wystawały mi z lewej korby nie wiem czemu nie były dokręcone. Dokręciłem je mocno i nie  skrzypi juz. 

Pedały no name jakieś w gratisie dostałem od razu założone 

A sklep to sprint rowery  w warszawie 

Napisano

dalej jednak skrzypi, jak dokrece na maxa to pedał cięzej chodzi, jak lekko poluzuje to skrzypiec znowu zaczyna az wstyd jechac jak jest cicho i w okol są ludzie 

i tez pojawil sie nowy problem. Pyka mi w sztycy podczas siadania lub naciskania na siodełko. 

nowy rower i co chwile nowe problemy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...