Skocz do zawartości

[OC rowerowe] Ubezpieczenie OC z klauzulą sportów wysokiego ryzyka/ekstremalnych

mudia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Aktualnie mój ubezpieczyciel kończy ofertę z której korzystałem. Czy możecie polecić ubezpieczenie OC (opcjonalnie z NNW) obejmujące także sporty wysokiego ryzyka/ekstremalne (mam na myśli ogólnie rozumiane enduro/DH)? 

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Jak to jest że ubezpieczyciel w ogóle chcę ubezpieczyć osobę od sportów ekstremalnych, gdzie jest bardzo duże ryzyko że coś się stanie 

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Raczej szukaj ubezpieczenia w życiu prywatnym lub majątkowym , które jest rozszerzone o np.: rower. Ja mam przy okazji ubezp. domu w PZU. Na wyjazdy zagraniczne tez wykupuje ubezpieczenie rozszerzone o sporty ekstremalne (warto poczytać co jest sportem ekstremalnym w OWU bo np.: jak nurkujesz z nurką to nie, ale z pianka i butlą to już tak). Zwyżka za ubezpieczenie o ok.100%. Tak więc wszystko kwestia kasy, składki itp.

Napisano

Ale od jakich ryzyk - OC - odpowiedzialność cywilna, to szkody, które ty zrobisz komuś. Jak na kogoś wpadniesz na rowerze, to OC w życiu prywatnym powinno starczyć (trzeba przeczytać warunki, ale to jest mocno prawdopodobne). Jak szkolisz to są OC trenerskie. Ale jak chodzi o twoje straty w zdrowiu i sprzęcie to nie OC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...