Skocz do zawartości

[pękające korby] w stanach Shimano robi akcję serwisową

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 godziny temu, SpinOff napisał:

Ciekawe, załapała się nawet poprzednia generacja Ultegry - FC-6800.

No od lat bylo wiadomo, ze wszystkie 6800, 8000 i DA potrafily sie rozklejac, 6800 kiedy to debiutowalo...w moim rowerze z 2016 ta korba juz byla....a w DA jest jeszcze smieszniej bo rozpadac sie moze lewa i prawa...w ultegrze widzialem tylko prawe uszkodzone.

Tak czy siak ciekaw jestem co teraz zrobia inpeaki, stagesy...bo skoro do shimano mozna isc i dostac wymiane takiej uszkodzonej korby...to i ...;)

2 godziny temu, RabbitHood napisał:

Wycieniowanie robi swoje.

Nie cieniowanie, a sposob produkcji, 105 ktora wyglada identyko jak np r800 jest lutowana...a ultegrt i DA panowie skladali na jakies epoxydy...ktore to przy udziale stalowej osi, wody, potrafia pieknie korodowac i sie to rozlazi pod nogami 😜

Napisano
3 godziny temu, Dokumosa napisał:

Oj tam oj tam... dwie ostatnie serie XTRa miały dokładnie ten sam problem... i czy ktoś o tym jeszcze pamięta? Mści się stosowanie kleju do łączenia cienkościennych elementów korb.

Ciekawe czy prawnicy z Usa wiedzą też o tym, pewnie jeszcze nie ;-))

Shimano woli wpierw dać się oskubać? 😉

Napisano
2 godziny temu, Kettler napisał:

Oj tam, oj tam…samoloty też kleją i jakoś latają. Sama technologia nie jest zła ale coś poszło nie tak przy wykonaniu. 

A widziałeś jak klejone są te korby? Krawędź do krawędzi. W samolotach klei się płaszczyznę do płaszczyzny.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Chyba w każdym autoryzowanym serwisie shimano....

I ponoć trzeba mieć ze sobą paragon, za korbę, lub za rower ktory wyszedł fabrycznie na reklamowanej korbie. 🙂

• 4 tygodnie później...
Napisano

Ktoś już korzystał ze sprawdzenia swojej korby? Jeśli tak to proszę o jakiekolwiek info co i jak. Adresu serwisu nie trzeba podawać publicznie ;)

Napisano

Jak korba zaczyna się rozłazic...to nie da się tego przeoczyć, jest jak z przebitym kołem. ...ona jest albo dobra, albo robi sie plastelinowa i strzelajaca, a pozniej odpada z pedałem. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...