Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
Napisano
Napisano (edytowane)

@emski z tego co pamiętam to od dłuższego czasu: https://www.hibike.com/insolvenz_hinweis_2025-t62816

Z tego co rozumiem (ale prawnikiem nie jestem) to jak już jest syndyk to zakupy są bezpieczne, niebiezpeieczny moment jest chyba tuż przed upadłością jak zapłacimy a nie dostaniemy towaru. Teraz sklep ma wpsiane jako nazwę firmy Merlin Cycles Gmbh https://www.hibike.de/info/allgemein/kontakt-impressum-n698

Dodatkowo co do wysyłania to na mydealz.de pełno okazji o nich., i to świeżych. Jakby nie wysyłali to by się chyba teutońcy pepperowicze połapali...  https://www.mydealz.de/search?q=hibike  . Jedyne co gdzieś czytałem że anulowali zamówienie (i zwrócili kasę za jakieś ekstremalnie dobre oferty, prawdopodobnie błędnie wpisane). Sam tam nic nie kupowałem więc doświadczeń własnych nie mam. Co do płatności to chyba tylko PayPal.

Edytowane przez wr81
  • +1 pomógł 1
Napisano

Kupiłem tam hamulce (XT 8120) z promki która była na pepperze. Kupione 9tego wieczorem, od razu potwierdzenie, 10tego rano faktura, w południe spakowane i po południu wysyłka DHLem. W piątek w PL i dzisiaj u mnie. Nawet nieźle wszystko opakowane papierem.

• +1 pomógł 2
Napisano

Ja zrobiłem to testowe zamówienie w europejskiem Merlinie w sobotę ( prawdopodobnie,  patrząc po numerze zamówienia będą w drugiej dziesiątce pierwszych klientów) i na razie tylko potwierdzenie.

@vincek którą kupiłeś w tym hibike? Ta najtańsza SLX to 7130 - superboost

Napisano
22 godziny temu, zawel napisał:

Kupiłem tam hamulce (XT 8120) z promki która była na pepperze. Kupione 9tego wieczorem, od razu potwierdzenie, 10tego rano faktura, w południe spakowane i po południu wysyłka DHLem. W piątek w PL i dzisiaj u mnie. Nawet nieźle wszystko opakowane papierem.

masz linka? mam horom curke dej

• Haha 1
Napisano (edytowane)

@vincek kciuki chyba pomagają bo Merlin EU dostarczył dzisiaj co miał dostarczyć...

Koła za 45EUR okazały się (zgodnie z przeczuciem) byćz przodu jednak pod oś 12x100 a nie 110 i wyglądają jak klasyczne Endurance LN jakie sprzedawał Bike Discount najtaniej za 108 bodajże... Zapakowane dobrze, każde koło w folii i osobnym pudełku (bez loga DT), i te pudełka we wspólnym, dopasowanym pudle.

image.thumb.jpeg.8e4304a87a67b7aadf791bda336e9d68.jpeg

Oprócz tego korba M6100 i tarcza hamulcowa - w osobnym pudełku, niestety standard niemiecki pakowania części OEM -  Korba w samej folii wrzucona do pudła-  na szczęscie nic się nie uszkodziło - bo też nie miało co..

image.thumb.jpeg.8f8c0339341a773bb2cd64fe8fa8dcad.jpeg

Podsumowując sklep działa :)

Edytowane przez wr81
  • +1 pomógł 1
Napisano

Super, no to ja czekam i zobaczymy co i jak. Dziś wysłałem do nich maila, aby dosłali numer przesyłki, ale cisza :).

Te koła, to jaką mają szerokość wewnętrzną?

Kurczę przegapiłem tarcze MT800, a właśnie szukam 160 na centerlock :( teraz link nie działa - pewnie wykupili.

Napisano (edytowane)

@vincek Koła mają 22mm wewn, 24 szprychy, ratchet ln 18t, bębenek HG Road 11 (aluminiowy). Ważyłem i 1910g para. Nie ma wentyli w komplecie ( w innych OEMowych DT były)., jest taśma.

na pepperze więcej info:

https://www.pepper.pl/promocje/kola-dt-swiss-endurance-ln-ratchet-prawie-jak-za-darmo-108-euroz-szybka-wysylka-do-pl-1162443  

Co do tarczy to szybko zeszła, chyba już w niedzielę. Tak jak pisałem na tarczę był limit 1 szt na zamówenie. A 160mm rzeczywisćcie rzadko jest w promocjach , raczej większe i to często z tym magnesem do e-bików

Edytowane przez wr81
  • +1 pomógł 1
Napisano

Fajne koła w fajnej cenie. Całe szczęście, że szukam czegoś szerszego (bliżej 30 mm) wewnątrz :).

Cena za tarczę też spoko. Właśnie 160 mało kiedy w promo.