latin Napisano 11 Lipca 2019 Napisano 11 Lipca 2019 Od niedawna jestem posiadaczem ładnego z wyglądu roweru elektrycznego lecz nie jestem zadowolony z jego jazdy a mianowicie gdy kręcę pedałem to silnik rusza pełną mocą i pracuje aż do momentu gdy przestanę pedałować.Wydaje mi się,że powinien lekko wspomagać jazdę a nie używać pełnej mocy bo zmusza mnie to do jazdy typu : kręcę pedałami i przestaję i znowu. Cytuj
Quell Napisano 11 Lipca 2019 Napisano 11 Lipca 2019 Postawię butelkę dobrego łiskacza,na to ,że ten typ tak ma. Cytuj
latin Napisano 11 Lipca 2019 Autor Napisano 11 Lipca 2019 Ale co można z nim zrobić? Czy wymiana sterownika ale na jaki? Cytuj
WaGiant Napisano 11 Lipca 2019 Napisano 11 Lipca 2019 (edytowane) Dobre sterowniki mają kilka trybów wspomagania . Twój ma tylko jeden ? On albo off ? Ponadto dobre konstrukcje mają pomiar mocy i stopień wspomagania jest zależny od mocy włożonej przez rowerzystę - im mocniej kręcisz tym mocniej wspomaga silnik . Tylko że twój rower katalogowo kosztuje ok 2tyś zł ...... Cudów się nie spodziewaj . Zapytaj na forum arbiter , tam są spece od różnych przeróbek . Edytowane 11 Lipca 2019 przez WaGiant Cytuj
latin Napisano 12 Lipca 2019 Autor Napisano 12 Lipca 2019 Mój ma dwa położenia kluczyka ale jazda jest taka sama na każdym położeniu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi