Skocz do zawartości

[korba] Nietypowe strzelanie z okolic suportu

No_namE123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No cóż... Ja zawsze muszę mieć jakieś przygody więc historii ciąg dalszy. Po 5 kilometrach problem powrócił, po 4 wizycie w serwisie dostałem zalecenie wymiany łańcucha bo powoli nadaje się już do wymiany (nie przekroczyłem dopuszczalnego zużycia), kupiłem więc Sram PC-850. Łańcuch przeskakuje jednak na 4,5,6 i 7 biegu :C Serwis powiedział że może mój rower przyjąć na... 29 czerwca. Nie wiem co mam o tym myśleć, to była 5 i ostatnia wizyta w Wysepce w Hali Olivii w Gdańsku. Skontaktowałem się z producentem roweru i serwis odpisał że wyjaśnia sytuację. Niemniej jest mi przykro że serwis z taką renomą tak mnie potraktował. Co o tym myślicie? Bo ja powoli ręce rozkładam.. kolejny rower i kolejny zawód :C

Napisano

Ta zmiana łańcucha to według mnie stwierdzenie na odczep. Ile km przejechałeś? Właśnie widzę że trochę ponad 1000km. Sam nie rozumiem o co chodzi. Na Youtube ludzie pokazują proste (przynajmniej dla serwisantów) rozwiązanie. Jeżeli to się powtarza to coś jest nie tak. Czy to normalna spychologia bo coś się uszkodziło? A jak coś mogło to co takiego?

Ja bym poszukał innego serwisu a do tamtego tylko na przeglądy gwarancyjne. Zawsze warto porównać opinie.

Jeżeli problem byłby z łańcuchem to wydaje mi się, że byś poczuł.

Napisano

Przejechałem na starym łańcuchu (fabrycznym) nieco ponad 1100 kilometrów ale nie był jeszcze do końca wyciągnięty (ale był już bardzo blisko) no i z nowym łańcuchem teraz mam problem. Poczytałem w internecie i problem leży w kasecie firmy SunRace która nie raz określana jest jako jednorazowa. Aktualnie producent wyjaśnia sprawę z serwisem, a ja czekam. Zobaczę co wymyślą, mam nadzieję że niedługo znowu będę mógł normalnie jeździć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...