Skocz do zawartości

[opona] Opony 2,4

KaMyLP

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ale 19mm to obrecz szosowa o czym w ogóle piszecie? szerokość mtb to ok 24mm minimum a do agresywnej jazdy na niskim ciśnieniu trzeba znaleź naprawdę coś szerszego, plus mleko... jezdziłem kiedyś z przednim kołem i żarówką bo chyba na obreczy 20mm była Rampage 2,35, z dętką, nic nie spadało, ale podczas manewrowania na niskich predkościach to koło nie było dobre, opona miala za słabe oparcie w obreczy...

Mierzycie parametr wewnt czy zewn obreczy?

nie znam sie na urban Dh ale jesli to po schodach i betonie to Schwalbe robi takie gumy dość gładkie z wzorem bieżnika schodzącym na cały bok opony, takie kwadraty...i w opisie mowią coś o tym że to prosta linia z opon bmx i ramp.

w przypadku skoków iinnego katowania zabijania kół nie warto brać opon na styk w ramie bo drobne rozbicie koła zablokuje powrót do domu.

Napisano

a skąd wiemy ze to obręcz 19c, pytajacy napisał 19mm a potocznie wszyscy biorą suwmiarkę i badają srednicę zewntrzną.... 

także do sprawdzenia, tabelki podają sr wewn. i wtedy dla 19 mm : w starych konczą się na oponie 44mm a nowe pozwalają na 50, albo 54mm

jeżdzilem na wielkiej zarówce i nie polecam już bez patrzenia na milimetry

Napisano

i aktualnie jezdze na rapid ralphah maja 2,25 szerokosci i jakos pasuja wiec nie wiem w czym problem ze teraz chce x kingi

Napisano

Mam 2.6 na 20mm więc tak, wejdą. Natomiast prawie na pewno nie ułożą się równo. W jeździe nie przeszkadza to w niczym ale jeśli bije na boki no to musi mieć na to miejsce.

Napisano

a tak dla jasnosci, rocket ron 26x2,25 ma szerokosc 57mm a x king 2,4 ma 59mm a z przodu i z tylu mam jakies 1cm przerwy od opony do ramy wiec x kingi powinny na luzie wejsc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...