OnionBro Napisano 24 Sierpnia 2016 Napisano 24 Sierpnia 2016 Zaznaczę że pierwszy raz w życiu od wczoraj mam styczność z blokadą w widelcu :/. W ofercie było napisane że amortyzator (w tym przypadku Manitou Skareb) nie ma blokady ale jest zamontowana. To oznacza że jest zepsuta i da się ją naprawić czy nie ma już dla niej ratunku i trzeba ją wymontować? Nie mam jeszcze żadnych specjalistycznych narzędzi żeby się tego podjąć ale może kiedy sprzedam swój stary rower i zostanie mi trochę hajsu... Cytuj
Gość Napisano 24 Sierpnia 2016 Napisano 24 Sierpnia 2016 Nikt nie jest wróżką, może nie ma oleju a może tłumik zdechł Cytuj
Sobek82 Napisano 24 Sierpnia 2016 Napisano 24 Sierpnia 2016 Pewnie tłumik a specjalistyczne narzędzia to zestaw imbusów i dwa rozmiary kluczy, sprawdź na YT na pewno ktoś go rozbierał. Cytuj
OnionBro Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Napisano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) Dodałem kilka zdjęć na imgur, myślicie że ta blokada jest dobrze zamontowana? Mi się wydaje że nie. Według mnie ta linka powinna być poprowadzona tą najbardziej widoczną dziurą. Link Boję się że jak rozmontuję amor w tym miejscu to zejdzie z niego powietrze a ja nie mam pompki z takim ciśnieniem. Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez OnionBro Cytuj
OnionBro Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Napisano 26 Sierpnia 2016 Nikt nie jest wróżką, może nie ma oleju a może tłumik zdechł Pewnie tłumik a specjalistyczne narzędzia to zestaw imbusów i dwa rozmiary kluczy, sprawdź na YT na pewno ktoś go rozbierał. No właśnie nie znalazłem niczego na YT z pod znaku "Manitou Skareb disassembly". Cytuj
tobo Napisano 26 Sierpnia 2016 Napisano 26 Sierpnia 2016 https://www.fahrrad-kaiser.de/downloads/1236847643_Skareb_2005.pdf Dystrybutorem Manitou był przez wiele lat Wigwam, gdybam że nadal mają częsci do widelców, obecnie dystry jest Velo z Gliwic. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi