phoe Napisano 10 Sierpnia 2016 Napisano 10 Sierpnia 2016 Z punktu patrzenia na zysk się nie opłaca, bo jak sprzedadzą produkt lepszy jakościowo o 5zł drożej, a zarobią tyle samo, to są w plecy, bo ludzie będą rzadziej go wymieniać. Tylko żeby nie doszli do tego co Fox i RS, że ich produkty zaczynają być mega drogie i nie opłacalne w zakupie bez roweru, bo dzięki temu taki Suntour się dość szybko rozwija obecnie, przecież ich Epixony, Aurony i Duroluxy są porównywalne lub prawie porównywalne, z tym że Durolux 1700zł kosztuje, a Fox 36 wiemy ile.A RS w najnowszych widłach w ogóle pojechał, bo żeby zmienić skok trzeb wymieniać sprężynę powietrzną, co w Suntour się robi podkładkami...Pomijając fakt że Reba SA i jej praca to jest naprawdę ponury żart jak na wideł który kosztuje około 2000zł w wersji BOX. A zwykle przygodę z rowerem zaczyna się od niższych grup, kupuje sobie taki Kowalski rowerek na Alivio czy Altus + hamulcach 395 i co ma potem o Shimano myśleć?
AkadaemiaStolarstwa Napisano 10 Sierpnia 2016 Napisano 10 Sierpnia 2016 Tak, podepnę się na szybko do tematu . Wymieniam manetke tylną i pytanie : Lepiej stare ale xt http://allegro.pl/manetka-shimano-deore-xt-sl-m750-prawa-9-rz-nowa-i6383727130.html Czy nowsze deore http://allegro.pl/manetka-shimano-deore-sl-m590-9-rzedowa-prawa-i6087839091.html Pracować to będzie na kasecie 8rz docelowo 9rz na wiosne, albo jak zajeżdze obecną. Przerzutką deore RD-M592. Manetki obecne to mocno poobijane altusy 8rz. 100zł to próg bólu im taniej tym lepiej.
Gość Napisano 10 Sierpnia 2016 Napisano 10 Sierpnia 2016 Podpinam sie pod pytanie kolegi wyzej. Dodatkowo, czy miedzy 590 a Alivio M4000 bedzie duza roznica?
tobo Napisano 11 Sierpnia 2016 Napisano 11 Sierpnia 2016 Z punktu patrzenia na zysk się nie opłaca, bo jak sprzedadzą produkt lepszy jakościowo o 5zł drożej, a zarobią tyle samo, to są w plecy, bo ludzie będą rzadziej go wymieniać. Tylko żeby nie doszli do tego co Fox i RS, że ich produkty zaczynają być mega drogie i nie opłacalne w zakupie bez roweru, bo dzięki temu taki Suntour się dość szybko rozwija obecnie, przecież ich Epixony, Aurony i Duroluxy są porównywalne lub prawie porównywalne, z tym że Durolux 1700zł kosztuje, a Fox 36 wiemy ile. A RS w najnowszych widłach w ogóle pojechał, bo żeby zmienić skok trzeb wymieniać sprężynę powietrzną, co w Suntour się robi podkładkami... Pomijając fakt że Reba SA i jej praca to jest naprawdę ponury żart jak na wideł który kosztuje około 2000zł w wersji BOX. A zwykle przygodę z rowerem zaczyna się od niższych grup, kupuje sobie taki Kowalski rowerek na Alivio czy Altus + hamulcach 395 i co ma potem o Shimano myśleć? Handel takimi częściami jak widelce w detalu to śladowy element w skali produkcji tego co jest robione dla producentów rowerów. Można wysnuć mylne wrażenie że to jest super biznes jak się patrzy na fora czy portale handlowe np allegro. W rzeczywistości skala sprzedaży i kupna takich części jest bardzo niewielka. Ja w ciągu 6 lat wymieniłem czy zamontowałem może ze dwa lepsze widelce. W większości wymiana to demontaż amortyzatora i założenie sztywniaka ewentualnie wymiana skisłego taniego amortyzatora na cokolwiek z blokadą. Ludzie w większości kupują od razu gotowca na maksymalnym możliwym dla siebie poziomie cenowym na jaki ich stać. Jedyny w miarę popularny sposób tuningowania jakiegokolwiek roweru to zmiana kół i opon. Sprzedaż reszty częsci by rower ulepszyć to marginalna ilość. Co do walki między Foxem/Rs a Suntourem - ten ostatni na rynku gotowych rowerów ma marginalny (przynajmniej na razie) udział. Na tysiące rowerów z lisami czy rokszitami coś z lepszym Sr to jak zobaczenie yeti w Himalajach. Jak był rower z SR z ośką 15 mm ichniego patentu to musiałem sobie wygoglować jak demontować ten wynalazek, bo jest tak "popularny". Z punktu patrzenia na zysk się nie opłaca, bo jak sprzedadzą produkt lepszy jakościowo o 5zł drożej, a zarobią tyle samo, to są w plecy, bo ludzie będą rzadziej go wymieniać. Tylko żeby nie doszli do tego co Fox i RS, że ich produkty zaczynają być mega drogie i nie opłacalne w zakupie bez roweru, bo dzięki temu taki Suntour się dość szybko rozwija obecnie, przecież ich Epixony, Aurony i Duroluxy są porównywalne lub prawie porównywalne, z tym że Durolux 1700zł kosztuje, a Fox 36 wiemy ile. A RS w najnowszych widłach w ogóle pojechał, bo żeby zmienić skok trzeb wymieniać sprężynę powietrzną, co w Suntour się robi podkładkami... Pomijając fakt że Reba SA i jej praca to jest naprawdę ponury żart jak na wideł który kosztuje około 2000zł w wersji BOX. A zwykle przygodę z rowerem zaczyna się od niższych grup, kupuje sobie taki Kowalski rowerek na Alivio czy Altus + hamulcach 395 i co ma potem o Shimano myśleć? Handel takimi częściami jak widelce w detalu to śladowy element w skali produkcji tego co jest robione dla producentów rowerów. Można wysnuć mylne wrażenie że to jest super biznes jak się patrzy na fora czy portale handlowe np allegro. W rzeczywistości skala sprzedaży i kupna takich części jest bardzo niewielka. Ja w ciągu 6 lat wymieniłem czy zamontowałem może ze dwa lepsze widelce. W większości wymiana to demontaż amortyzatora i założenie sztywniaka ewentualnie wymiana skisłego taniego amortyzatora na cokolwiek z blokadą. Ludzie w większości kupują od razu gotowca na maksymalnym możliwym dla siebie poziomie cenowym na jaki ich stać. Jedyny w miarę popularny sposób tuningowania jakiegokolwiek roweru to zmiana kół i opon. Sprzedaż reszty częsci by rower ulepszyć to marginalna ilość. Co do walki między Foxem/Rs a Suntourem - ten ostatni na rynku gotowych rowerów ma marginalny (przynajmniej na razie) udział. Na tysiące rowerów z lisami czy rokszitami coś z lepszym Sr to jak zobaczenie yeti w Himalajach. Jak był rower z SR z ośką 15 mm ichniego patentu to musiałem sobie wygoglować jak demontować ten wynalazek, bo jest tak "popularny". Tak, podepnę się na szybko do tematu . Wymieniam manetke tylną i pytanie : Lepiej stare ale xt http://allegro.pl/manetka-shimano-deore-xt-sl-m750-prawa-9-rz-nowa-i6383727130.html Czy nowsze deore http://allegro.pl/manetka-shimano-deore-sl-m590-9-rzedowa-prawa-i6087839091.html Pracować to będzie na kasecie 8rz docelowo 9rz na wiosne, albo jak zajeżdze obecną. Przerzutką deore RD-M592. Manetki obecne to mocno poobijane altusy 8rz. 100zł to próg bólu im taniej tym lepiej. Stare xt będzie lepszej jakości, trwalsze, natomiast ergonomia będzie gorsza (brak mechanizmu dual release i kształt dźwigni). Manetka 9sp nie obsłuży kasety 8sp w sposób "kulturalny". Ilość biegów manetki i rzędów kasety muszą być zgodne.
wojtasin Napisano 11 Sierpnia 2016 Napisano 11 Sierpnia 2016 Podpinam sie pod pytanie kolegi wyzej. Dodatkowo, czy miedzy 590 a Alivio M4000 bedzie duza roznica? Jeśli taka, jak między m430 a 590, to lepiej deore. O ile z prawą manetką nie mam problemu, to z lewą jest coś nie halo i przy wrzucaniu na największą zębatkę jakby nie dociągała do końca i trzeba delikatnie poprawić.
Gość Napisano 11 Sierpnia 2016 Napisano 11 Sierpnia 2016 Mam tylko przerzutke z tylu. Jest jeszcze model SLX, 660 chyba w rozsadnej cenie.
phoe Napisano 11 Sierpnia 2016 Napisano 11 Sierpnia 2016 Oj Suntour się obawiam że ma udział większy od RS/Fox, tylko są to widelce budżetowe akurat.A ośka nawet spoko działa, to są wraz z X-Fusion chyba jedyne widelce która się opłaca kupić bez roweru.
AkadaemiaStolarstwa Napisano 11 Sierpnia 2016 Napisano 11 Sierpnia 2016 Manetka 9sp nie obsłuży kasety 8sp w sposób "kulturalny". Ilość biegów manetki i rzędów kasety muszą być zgodne. Jest różnica w ilości przeciąganej linki za jednym kliknięciem pomiędzy manetkami 9rz i 8rz ? Nie ma o tym info w wątku z kompatybilnościami, ponieważ kasety te mają tą samą szerokość domyślam się że ta sama ilość linki jest podzielona na mniejsze odcinki w przypadku manetek 9rz ?
Piter233 Napisano 11 Sierpnia 2016 Napisano 11 Sierpnia 2016 Jeśli dobrze kojarzę to kasety 8 i 9 sp mają różne rozstawy. Co do manetki tej 750, sam kupiłem od tego samego sprzedającego. Manetkę jak i sprzedającego można polecić.
piciu256 Napisano 11 Sierpnia 2016 Napisano 11 Sierpnia 2016 Przerzutka ma taki sam ciąg linki, ale manetka ciągnie jej mniej, więc jakby ktoś chciał budżetowo to przerzutka 8s powinna działać w napędzie 9s z manetka 9s Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty.
phoe Napisano 11 Sierpnia 2016 Napisano 11 Sierpnia 2016 Masz inny ciąg manetki, ale jak się uprzesz to z reguły daje się to wyregulować.Z tyłu czy masz 8s, 9s czy 10s, to szerokość bębenka jest taka sama, koronki są po prostu węższe zęby ich więcej "upchać".
AkadaemiaStolarstwa Napisano 11 Sierpnia 2016 Napisano 11 Sierpnia 2016 To widzę że będe musiał się przemęczyć i zmienić manetke wraz z kasetą na wiosnę . Wolałbym nie kombinować bo nie mam do tego nerwów, poza tym jako tako działanie mnie nie interesuje. Zmieniam właśnie dlatego że obecna kultura pracy doprowadza mnie do szału. Puki nie kupiłem szosy i nie poznałem jak dobrze przerzutki się mogą sprawować było ok. Jak mawiają ignorance is a bliss.
RainbowHunterPL Napisano 26 Sierpnia 2016 Napisano 26 Sierpnia 2016 Popieram to co mówił Tobo na temat Alivio to nowe to totalna porażka jeśli chodzi o manetki i przerzutki ja po zmianie na XT odczułem ogromną różnica w kulturze pracy oczywiście na plus Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka
Mod Team Puklus Napisano 26 Sierpnia 2016 Mod Team Napisano 26 Sierpnia 2016 Nie stwarzając nowych standardów i konieczności poszerzania bębenka mamy ściśle określoną wydolność napędu. Tego ni jak nie da się przeskoczyć. Więcej biegów = ciaśniej = mniejsze skoki przerzutki = precyzyjna praca a to niestety wypada z tego równania jeżeli chodzi o sprzęt poniżej deore. Zwróćcie uwagę jak pięknie i precyzyjnie bieg deore a jak już beznadziejnie udaje ze działa alivio ... przeskok między nimi nigdy nie był tak wielki. Co jest zastanawiające i wręcz śmieszne, stare alivio, acera i nawet altusy sobie radzą w 9 biegach, z najtańszymi ówcześnie dostępnymi manetkami. Dziś piękne alivio i acera ... są tylko ładne i nadają sie jak piękny obraz, na ścianę.
paul997 Napisano 27 Sierpnia 2016 Napisano 27 Sierpnia 2016 Jest jakaś aukcja na manetki XT 3x9: http://allegro.pl/manetki-shimano-xt-sl-m770-a-dekielki-3x9-i6444186553.html
Klark Napisano 27 Sierpnia 2016 Napisano 27 Sierpnia 2016 Podłącze się pod wątek. Mam w rowerze komplet nowego alivio i jest kiepsko. Szukać prawej manetki XT 9r czy inwestować w zmianę napędu na 10/11r? Jeżdżę rekreacyjnie, ale po górkach (Podkarpacie) i już w takich warunkach to alivio się nie sprawdza.
phoe Napisano 27 Sierpnia 2016 Napisano 27 Sierpnia 2016 11 jest drogie, ale SLX 2x10 cenowo bardzo fajnie wypada. Kasetę bierzesz HG10 11-36, a łańcuch KMC X10.73 lub 93.
Klark Napisano 27 Sierpnia 2016 Napisano 27 Sierpnia 2016 Wolałbym zmieniać tylko tył, przód to dodatkowe koszty a działa ok.
phoe Napisano 27 Sierpnia 2016 Napisano 27 Sierpnia 2016 No przerzutka z 200zł(kup ze sprzęgłem najlepiej - 675 model), manetka z 100zł, kaseta HG50 z 110zł, łańcuch 70-90zł. Generalnie to grupy SLX/XT 10 rzędowe teraz się sklepy pozbywają, szukaj na allegro bo można naprawdę w dobrej cenie wyrwać, masz teraz np manetkę przednią XT za 59zł wystawioną.
Arni220 Napisano 27 Sierpnia 2016 Napisano 27 Sierpnia 2016 Szukać prawej manetki XT 9r Tak, zapodasz kasetę HG300 11-34 lub 12-36 za 50zł i masz zestaw na mega góry. Do rekreacyjnej jazdy nie potrzeba nic więcej, główną robotę robią manetki, a nie kasety czy łańcuchy za 2x wyższą kwotę.
Klark Napisano 27 Sierpnia 2016 Napisano 27 Sierpnia 2016 Czyli dwie różne opinie W sumie skłaniam się bardziej ku manetce 9r tylko mały wybór. Jest jedna nowa na allegro, ale za spora kasę.
piciu256 Napisano 28 Sierpnia 2016 Napisano 28 Sierpnia 2016 jak nie możesz nic znaleźć to może kup używane? raczej ciężko trafić na manetki z ukrytą wadą Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty.
Arni220 Napisano 28 Sierpnia 2016 Napisano 28 Sierpnia 2016 Klark, a sądzisz że jak wydasz na przejście w Deore 10rz 300/400zł to pojedziesz nagle szybciej? Nie, tak się nie stanie. W turystycznej jeździe spokojnie wystarczy to co masz, zmodernizujesz manetkę bo to serce zmiany biegów, a zyskasz o 50% tańszą obsługę, bo łańcuchy i kasety do 9s są o tyle tańsze. Żaden jeden dodatkowy bieg cię nie przyspieszy, zakres przełożeń masz i tak identyczny, po co to zmieniać? To już lepiej przejść na korbę 2rz.
mklos1 Napisano 28 Sierpnia 2016 Napisano 28 Sierpnia 2016 @@Klark, Zakładam, że nie pasuje Ci zmiana biegów pod obciążeniem. Wymiana manetki jest niewystarczająca. Jeżeli Alivio nie daje rady pod obciążeniem, to wina leży przede wszystkim w przerzutce. Musisz iść w SLX lub wyżej. Ze znalezieniem 9-rzędowego XT bedziesz miał problem, bo jest już od X lat nieprodukowany i magazyny się wyprzedały.
modrzew Napisano 28 Sierpnia 2016 Napisano 28 Sierpnia 2016 Cały problem z 9 rzędami jest obecnie taki, że jak się chce mieć graty z wyższych grup, to pozostaje szukanie używek, albo płacenie kosmicznych kwot za leżaki magazynowe w sklepach. O ile w ogóle takowe są realnie dostępne. Owszem, dobre łańcuchy 9s są tanie, nowe kasety nadal przyzwoite i to by było na tyle, bo na nowe 9-rzędowe przerzutki czy korby Alivio/Acera na forum gromy spadają. Za to od Deore w górę pod 10s do wyboru do koloru osprzętu. Sam siedzę w 9 rzędach, bo miałem toto od nowości w rowerach, wymieniłem to co mi przeszkadzało i na razie nie czuję potrzeby zmiany. Niemniej kompletując nowy napęd na pewno nie patrzył bym już w tę stronę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.