Zindo Napisano 19 Lipca 2016 Napisano 19 Lipca 2016 Witajcie. Mam do Was prośbę o ocenę stanu napędu. Ostatni zbiorczy temat prowadzi do linku który nie działa stad wpisuje nowy temat. Aktualnie łańcuch prawie wpada w przymiar 0.75% i myślałem o tym żeby założyć nowy np. KMC X9.93. Korba to LX ze środkowa zębatką 32z z grupy deore (wymieniania około 2007r.). Kaseta to HG61 - 9rz. Czy nowy łańcuch się przyjmie ? Czy może już zajeździć na śmierć to co jest ? Pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 19 Lipca 2016 Mod Team Napisano 19 Lipca 2016 Kaseta z dużą doza pewności powinna pracować, w korbie pora poprawić pilnikiem 2kę. Albo wymienić. 3ce też nie zaszkodzi w sumie.
Zindo Napisano 20 Lipca 2016 Autor Napisano 20 Lipca 2016 Dzięki @@Puklus, W takim razie oprócz łańcucha rozejrzę się za tarczami 32z i 44z. Na co ma zwrócić uwagę przy kupnie tarcz oprócz rozstawu mocowania ? W jaka grupę celować ? Jakieś propozycje ? Niestety nie jestem na bieżąco co jest teraz jakie zębatki są do korb dla 9-ciu rzędó.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.