Skocz do zawartości

[korba] na kwadrat czy inna ?

lyczkul

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

Jestem nowy na tym forum i kompletnie się nie znam jeśli chodzi o części rowerowe itp. dlatego zwracam się z pytaniem do was. 

Otóż posiadam rower dokładnie taki 

http://www.amazon.com/Mongoose-Rockadile-Mountain-18-Inch-Frame/dp/B0009U5MR2?ie=UTF8&*Version*=1&*entries*=0

Chcę wymienić całą korbę i suport. Inne rzeczy w późniejszym czasie.

I teraz chciałem zapytać czy korba która jest w tym rowerze jest na kwadrat czy na octaling czy też jeszcze co innego ? 
Ew. czy mógłby ktoś polecić jakąś wartą uwagi do zamiany ? 

Dodam jeszcze że nigdy nie wymieniałem korby ani suportu w tym rowerze więc na pewno jest oryginalna.

Przepraszam za trywialne pytanie, jednak szukałem już odpowiedzi w google itp. ale nie znam się na tym kompletnie . 

Napisano

fabryczna jest na kwadrat, lepiej kupić octalink lub nawet zintegrowaną oś (octalink trwalszy wkład suportu) ale powiem ci że tego roweru nie opłaca się upgrade'ować, to jest typowy makrokesz (tylko nie polski ;) ) nie wiem ile masz kasy, ale lepiej odłożyć trochę pieniędzy i kupić "nowy" używany rower.

Napisano

tak dokładnie, ten mongoose jest makrokeszem, takie się kupuje w Wall Marcie za grosze ;)

Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...