Skocz do zawartości

[Napęd] Podejście drugie: narrow wide - blat, kaseta, przerzutki, manetka, łańcuch.

Hardcore90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

......... Ja min. dla tego pozostanę jeszcze długo z napędem 2x9, bo mając blat 32 lub 36 śmigam po całej kasecie równiutko, a tylko sporadycznie wskakuję na młynek. Z ekonomicznego punktu widzenia 1x11 na płaskim mija się z celem. To jest dobre na tereny typu góra/dół/góra/dół.

W jakim terenie jeździsz i na jakim kole??

Aktualnie objeżdżam 2x10 i 3x10, no i pierwszym jak i drugim przypadku mały, przedni blat używany jest sporadycznie ( niziny Wlkp ) 

Też mi chodziła po głowie konwersja na 1x11 ( coś ze Srama,np.gx) ale to chyba jest taki zawodniczy układ.

pozdr.

R/

Napisano

W jakim terenie jeździsz i na jakim kole??

29", wzgórza morenowe Doliny Noteci i okolice :)

Też mi chodziła po głowie konwersja na 1x11 ( coś ze Srama,np.gx) ale to chyba jest taki zawodniczy układ.

I tak i nie, na pewno nie dla każdego.

Napisano

Zaczynałem od 3x9 i szybko okazało się że blat jest bezużyteczny, potem 2x9 z 36/24 i kasetą 12-36 i tym dało się ogarnąć niemal wszystko co chciałem (niemal, bo jednak łyda waciana jak ktoś ładnie napisał ;) ) - typowo eksploruję mazowieckie haszcze + parę razy w roku Beskidy czy Świętokrzyskie. Ostatnio do polatania zimą mam rowerek z 1x9 z blacikiem 32T i kasetą 11-34 i na Mazowsze jest praktycznie wystarczający. Łyda nadal nie jest jakaś bardzo mocna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...