Skocz do zawartości

[Rower] Zakup Giant TCR Advanced 3

Pascow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam zamiar kupić rower szosowy do 5k. Jeżdżę dość długo na szosie, jednak do tej pory nie miałem wystarczającego

budżetu, no ale teraz jest :) i można coś powybierać ;)

Zacząłem w ubiegłym roku jeździć na długich dystansach,( brevet 300), w tym planuję coś więcej :) i wypada

coś zmienić teraz mam takiego klasycznego Motobecana na stalowej ramie więc... ;)

Moim głównym kandydatem jest Giant Advanced 3 2015 (bardzo mało informacji na forach o nim znalazłem)

http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/tcr.advanced.3.2015/17673/76282/

Cena katalogowa to 5499, ale po rabacie w zaprzyjaźnionym sklepie, zmieszczę się w budżecie ;)

Brałem jeszcze pod uwagę Meride Scultura 4000, ale ten mieszany napęd jakoś nie bardzo do mnie przemawia i na forach ludzie

też na niego trochę narzekali.

W związku z tym moje pytanie, czy ktoś posiada Gianta TCR Advanced 3 i mógłby się podzielić doświadczeniami w jego

użytkowaniu. Jak sprawuje się napęd Tiagra (tak wiem, że to Tiagra, ale wydaje mi się, że nie jest to problem, gdyż nie jeżdżę  

agresywnie.)?

Za wszelkie informacje, propozycje, rady będę bardzo wdzięczny :)

Pozdrawiam

Jakub

Napisano

W ostatnim BikeBoardzie jest zbiorczy test szosówek . Co prawda to rowery za ok 4000 ale może coś ciekawego wyczytasz .

Sugeruję zmienić tytuł tematu w nawiasie na ,, rower " .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...