Skocz do zawartości

[napęd] kompletna wymiana napędu

frigodaw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

- przerzutka tył: Shimano Deore RD-M592 SGS Shadow - przerzutka przód: Shimano Deore FD-M590 Top Swing - manetki: Shimano Deore SL-M590  - kaseta: Shimano SLX LX CS-HG80 11-34 - łańcuch: Connex 900 - korba: Shimano Deore FC-M591 48x36x26

Dobra kombinacja, będziesz zadowolony. Kaseta slx jest dobrej jakości szczególnie jeśli chodzi o korozję no i jest lekka. Zawsze jest lepiej mieć lekkie graty w rowerze. Manetki deore zawsze lepsze od alivio. No chyba że  manetki XT używane ale w dobrym stanie (bez luzów).  

Napisano

Kaseta slx jest dobrej jakości szczególnie jeśli chodzi o korozję

Korozje raczej nieeee, bardziej rdzawy nalot, który schodzi po kilku km. Sam mam hg-50 i wielokrotnie była zawalona śniegiem, i nawet śladu nie ma :D 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kupiłem kilka dni temu zestaw i wczoraj przyszedł :) Pojeżdżę może jeszcze z miesiąc na starym napędzie, aż zejdzie śnieg i zakładam nowy. Dziękuję wszystkim za pomoc.

Mam jeszcze jedno pytanie. Zamówiłem do korby dodatkową zębatkę 22T (na wymianę za 26T) żebym mógł łatwiej w górach się poruszać. Dzisiaj rozmawiając ze znajomym usłyszałem że zbyt duży skok między najmniejszym a środkowym blatem może spowodować spadanie łańcucha przy zmianie biegów. Mam się czego obawiać czy wszystko powinno grać? W razie czego mogę wymienić jeszcze na 24T.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...