Skocz do zawartości

[1300-2100] MTB/ATB 27.5"

MVilly

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam 170 cm wzrostu, 79-81 cm w kroku (w zależności od obuwia).

Szukam MTB/ATB 27.5" na osprzęcie alivio (minimum tylna przerzutka), hamulcami tarczowymi (hydraulika) lub dobre V-brake. Mile widziany amortyzator XCR oraz taperowana główka ramy.

W zasadzie idealnie do moich wymagań pasuje RALEIGH XVR 2.0, niestety nie wiem czy jego 19" rama będzie odpowiednia (producent nie oferuje geometrii ramy na swojej stronie i nie jestem w stanie stwiewrdzić czy pasuje, nie mam też niestety możliwości ,,pomacania,, roweru).

Kolejnym kandydatem który niestety jest na amortyzatorze XCM i nie posiada taperowanej główki był Kands comper 27.5" na ramie 18".
Atrakcyjny, wydał się też 29'' MONGOOSE TYAX (niestety ponownie XCM i brak taperowanej główki), niestety nie wiem czy koła 29" nie będą zbyt wielkie w stosunku do wzrostu.

Z doświadczenia rama 18" wydawała się dopasowana w wypadku starszych tańszych modeli ATB Arkusa.

Czy istnieją jakieś inne rozsądne propozycje ?

Czy znana jest geometria i waga RALEIGH XVR 2.0 i czy ktoś ma z tym rowerem doświadczenie ?

Czy warto i ile trzeba dopłacić aby zauważyć wyraźną różnicę od wymienionych rowerów ?

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...