Skocz do zawartości

[plecak] Deuter Race vs Btwin 700

pjsz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja bym wziął Osprey'a bo Deuter'a już mam :) A tak na poważnie to przy 15l pojemności to bierz ten który Ci się po prostu podoba bo obydwa pewnie mają podobną funkcjonalność. Osprey ma łatwiejszy do zaczepienia sposób przewożenia kasku ale w naszym kraju-raju to chyba nie jest plus bo mogłoby się okazać że kask już z nami nie podróżuje a zmienił właściciela (wystarczy ten wihajster przekręcić). Tak więc w przypadku tych dwóch plecaków wydaje mi się że wybór to kwestia gustu :)

Napisano

Osprey ma dożywotnią gwarancję. Ten plecak miałem w rękach i jest w porządku. Deutera nie widziałem, więc nie mam porównania, a do sklepu nie mam ostatnio okazji podjechać.

Napisano

No to w zasadzie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie :) Bo nie wiem czy Deuter daje dożywocie a to jest ważny argument za Osprey'em. Tylko jak z egzekwowaniem gwarancji? Czy nie będą podciągać wszystkiego po magiczną formułkę "używany niezgodnie z przeznaczeniem" albo "uszkodzenie wynikłe z winy użytkownika" bo to różnie z różnymi firmami bywa.

Napisano

Chciałem poczytać na stronie Osprey'a o gwarancji. Wybierając Polskę "There was no 404 CMS page configured or found." Ale w wersji angielskiej jest.

Gwarancja obejmuje wady materiału i "rzemiosła" przy rozsądnym użyciu plecaka :) zgodnie z przeznaczeniem. Jeżeli stwierdzą uszkodzenie powstałe na skutek normalnego użytkowania, uszkodzenia lub używania niezgodnie z przeznaczeniem to gwarancja nie obejmuje, ale mogą naprawić za rozsądne pieniądze.

Napisano

Deutera po gwarancji tez naprawiaja, poza tym plecak jest pancerny. Moj mial spotkanie z betonem nie raz, tylko sie zakurzyl, zaczepilem kiedys o drut kolczasty i plecak jest caly :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...