Skocz do zawartości

[kupno] Jaki rower mtb do 2000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie.

Szukam nowego roweru mtb w kwocie do 2000 zł. Rower głownie będzie służył do jazdy po lesie, po piachach, czesto również po mieście i scieżkach rowerowych. Miałem rower z przednim, oraz tylnym amortyzatorem. Lubię czasem poskakac po hopkach, oczywiscie nie jakichś dużych. Jestem chłopakiem o niskim wzroście 163 cm i 70 kilo wagi. Rower ma mi pomóc przy redukcji tkanki tłuszczowej oprócz siłowni, oraz umilać wolne chwile.
Moje oczekiwania co do roweru:
-dobry amortyzator o uskoku 100 mm.
-dobrej jakości przerzutki
-hamulce typu v-brake
-aluminiowa rama
-koła wielkości 26", szerokość opony 2,1cm
-minimum 24 przerzutki, najchętniej 27.

Zdaję sobie sprawę iż nie będzie to Bóg wie co, aczkolwiek chciałbym jak najlepiej wydać pieniążki przeznaczone na ten cel. Liczę na pomoc forumowiczów, ponieważ jest bardzo duży wybór rowerów a niestety moja wiedza nie jest jeszcze mocno rozwinięta ale mam zamiar to nadrobić.

Mile widziane linki.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc i podpowiedzi.

Napisano

Lubię sobie pojechać samochodem gdzieś dalej żeby tam pojeździć rowerem i pozwiedzać. Rower przewoze wewnątrz samochodu więc raczej wolę z v-brake'ami ponieważ łatwiej je ustawić. A żeby przewieźć rower w samochodzie muszę odkręcić przednie koło.

Napisano

Nie zgodzę się żeby był jakiś problem z ustawieniem hydraulików. Ważne żeby uważać aby nie nacisnąć klamki przy zdjętym kole, albo założyć blokadę między klocki. Ta czynność zajmie Ci tyle samo czasu co zdjęcie linki z VB. 

Napisano

Blokadę dostaniesz za darmo w sklepie rowerowym i nie ma problemu. Ja gdy przewoziłem rower z Kielc do domu w aucie w obawie właśnie o przypadkowe naciśnięcie się klamki polazłem do rowerowego i dostałem blokady od tych hamulców co posiadam, zatem najlepiej uderzaj bez żadnych zmartwień o późniejsze ustawienia w hydraulikę ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...