Skocz do zawartości

[kaseta] Kaseta zachacza o ramę.

Puchacz1998

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Od niedawna jestem posiadaczem koła z nową piastą i kasetą 8-rzędową. :thumbsup:
Poprzednio w kole była piasta pod 7-rzędowy wolnobieg.
Nowa piasta bez problemu mieści się w tylnych widełkach.
Jednak ostatnia koronka w kasecie jest zbyt blisko ramy :/
Dodam że mam zamontowany hak pod ośkę. Kilka zdjęć pod linkiem :

http://chomikuj.pl/sowabartekk/Rower

Proszę o porady co zrobić aby jakoś zwiększyć odległość między ostatnią zębatką a ramą :)

Napisano

Sam to wymyśliłeś, że jest za blisko? Ja tam po tych zdjęciach nie widzę nieprawidłowości. Zdjęcie ramy i prześwietlone coś bije na głowę. Lepszych zdjęć się nie dało zrobić?

Napisano

Z obencym telefonem na nic innego mnie nie stać :/ ...
Może trochę źle się wyraziłem. Sama kaseta nie zachacza o ramę jednak po założeniu łańcucha już jest problem z ocieraniem o ramę.

Napisano

Pokaż jak to wygląda z założonym łańcuchem. Podkładka, tutaj nic nie da. Potrzeba zamocować wtedy drugą z drugiej strony taką samą. Ośkę zawsze można wymienić na dłuższą, więc opcja całkiem realna.

Napisano

Weź wyjdź z tym rowerem na zewnątrz - gdzieś gdzie jest więcej naturalnego światła - i zrób zdjęcia jeszcze raz. Telefon nie jest zły, tylko fotograf słaby

• Mod Team
Napisano

A ośka nie wystaje za dużo z drugiej strony ? To nie piasta szosowa czasem ? Jak nie to podkłądki w piaście sa źle ułożone.

Napisano

Skoro miałeś wcześniej kasetę 7s to przypadkiem piasta nie jest z bębenkiem właśnie na 7s ? Na 8,9 są piasty z dłuższym.

• Mod Team
Napisano

Jeżeli koło jest po środku to podkładki są w porządku.

Biorąc pod uwagę że nie mogą być tam np nie takie tulejki jak być powinny to nie koniecznie :P

Napisano

Skoro miałeś wcześniej kasetę 7s to przypadkiem piasta nie jest z bębenkiem właśnie na 7s ? Na 8,9 są piasty z dłuższym.

To, że była tam kaseta 7s to nie znaczy, ze bębenek też jest pod 7s. Można do dłuższego bębenka założyć kasetę 7s. Naucz się czytać, bo autor powiedział, że ma nowe koło razem z piastą, która musi być z dłuższym bębenkiem, bo 8 rzędowej kasety i więcej nie założysz na bębenek pod 7s.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...