rudy090 Napisano 18 Kwietnia 2014 Napisano 18 Kwietnia 2014 Witam wszystkich. Chciałbym kupić rower do max 1000 zł. Bo na tyle tylko pozwala mi budżet. Tylko jestem kompletnie zielony w tym temacie. Ostatni mój rower to ten który dostałem na komunię jakieś 15 lat temu Potrzebuję waszej porady co kupić??? Rower potrzebuję do jazdy po mieście ew. w lesie na ścieżkach rowerowych, ale nie będę go katował.Chciałbym coś co lekko jedzie Jaki rozmiar dobrać ? Dodam że mam 24 lata, 185 wzrostu i 90kg Znalazłem parę rowerów jeżeli moglibyście mi powiedzieć który najlepszy, lub zaproponować coś od siebie byłbym wdzięczny )1. AUTHOR Rower TROPHY biało-zielono-czarny 2014 http://www.cyklotur.com/rowery/gorskie-mtb/26-cali/p,rower-trophy-21-bialo-zielono-czarny-2014-150-zl-do-wydania-na-akcesoria-gratis-author,263308.html#75773310 2. MERIDA MATTS 5-V 2013 http://rower-sport.pl/pl_PL/p/MERIDA-MATTS-5-V-2013/1492 3. KANDS ENERGY 700 http://www.hurtownia7.pl/product.php?id_product=354 4. Kross HEXAGON X1 http://www.pmbike.pl/kross-hexagon-x1-2013 Z góry dzięki wszystkim za odpowiedź )
Shiryu Napisano 18 Kwietnia 2014 Napisano 18 Kwietnia 2014 Z wymienionych wybierałbym między Krossem a Meridą. Z tym, że jak chcesz coś do jazdy po mieście i leśnych ścieżkach, to może lepiej jakoś cross? Np Lazaro Integral V2. Gdyby starczyło Ci kasy na V3, to już miałbyś kawał fajnego sprzętu.
rudy090 Napisano 18 Kwietnia 2014 Autor Napisano 18 Kwietnia 2014 dzięki chociaż ktoś się odezwał ) Nawet nie wiedziałem że taki model isnieje. Niestety nie mogę znaleźć nigdzie żadnego sklepu co te v3 sprzedaje oprócz alllegro.....
jakac93 Napisano 19 Kwietnia 2014 Napisano 19 Kwietnia 2014 Mało stacjonarnych sklepów prowadzi sprzedaż tych rowerów.A i cena atrakcyjniejsza w internecie.
rudy090 Napisano 19 Kwietnia 2014 Autor Napisano 19 Kwietnia 2014 doszedłem do wniosku że któryś z tych, jak myślicie co wziąć?? SCUD Atlantic Lazaro Integral V3 kands 1300 Merida Matts 5 ???
MikeSkywalker Napisano 19 Kwietnia 2014 Napisano 19 Kwietnia 2014 Ja w tej cenie również szukał bym crossa na większych kołach. Może być na sztywnym widelcu, na miasto i tak dobrze założyć szersze opony więc komfort jazdy nie będzie zły. Najtańsze "amortyzatory" to nic dobrego. Kiedyś można było niedrogo kupić "sztywne" crossy np. Kellysa ale ostatnio takich nie widuję, może już nie klepią. Poniżej tysiące można kupić Kandsa Maestro. Widzę że na aukcjach są droższe ale jakby dobrze poszukać promocji to pewnie się uda, ja koledze znalazłem poniżej tysiaka. Osobiście wolał bym coś innego niż Kands bo mało staranne wykończenie i lakierowanie ich ram mi nie pasuje ale sprzęt jest na forum opisywany wielokrotnie, możesz poczytać jak się sprawuje.
Shiryu Napisano 19 Kwietnia 2014 Napisano 19 Kwietnia 2014 Najpierw zdecyduj, czy chcesz crossa czy MTB, potem dopiero myśl który model (i dlaczego Kands ).
jakac93 Napisano 19 Kwietnia 2014 Napisano 19 Kwietnia 2014 doszedłem do wniosku że któryś z tych, jak myślicie co wziąć?? SCUD Atlantic Lazaro Integral V3 kands 1300 Merida Matts 5 ??? Na miasto z tych to Lazaro
rudy090 Napisano 19 Kwietnia 2014 Autor Napisano 19 Kwietnia 2014 na pewno bedzie to cross, po głębszej analizie i poradach zostały dwa modeleLazaro Integral v3 oraz Kands MaestroKtóry kupić? Lazaro Integral cena 1200 złKands Maestro 2014 cena 1300 chyba że wziąć 2013 za tą samą cene co Lazaro ??Pomóżcie mi wybrać któryś właściwie z tych 3 ??I jeszcze jaka rama 19" czy 21" ??jeżeli mam 185cm ....
KroQ Napisano 19 Kwietnia 2014 Napisano 19 Kwietnia 2014 Zmierz sobie wewnętrzną długość nogi, później ogólną wysokość. Trochę trudno doradzić na odległość - bo Ja mieściłem się już na ramę 21 w obu parametrach (a tabele bodajże z forum brałem).Moja luba natomiast - niezbyt podchodziły Jej kolory damek z Majstrów - więc wzięła męski i większy rozmiar. Jeździ (mniej bo jak to kobita - czasami się wykręca sianem i daje radę. Spotkałem się też z opiniami, że osoba spełniała warunki na większą ramę, ale lepiej się czuła na mniejszej. NIestety - po raz kolejny muszę napisać - to indywidualna sprawa - bo może być tak jak opisałem wyżej. Zwróć uwagę, czy ten Lazaro ma blokadę amortyzatora, czy nie - jeżeli nie - to cena się zwiększy jeżeli zażyczysz sobie taki amor z blokadą. Majstry już mają w standardzie z blokadą i tu się robiła część różnicy w cenie. Życzę udanego wyboru i wielu nabitych kilometrów.
jakac93 Napisano 19 Kwietnia 2014 Napisano 19 Kwietnia 2014 lazaro też w standardzie ma blokowany amorek
rudy090 Napisano 19 Kwietnia 2014 Autor Napisano 19 Kwietnia 2014 Zmierz sobie wewnętrzną długość nogi, później ogólną wysokość. Trochę trudno doradzić na odległość - bo Ja mieściłem się już na ramę 21 w obu parametrach (a tabele bodajże z forum brałem). Moja luba natomiast - niezbyt podchodziły Jej kolory damek z Majstrów - więc wzięła męski i większy rozmiar. Jeździ (mniej bo jak to kobita - czasami się wykręca sianem i daje radę. Spotkałem się też z opiniami, że osoba spełniała warunki na większą ramę, ale lepiej się czuła na mniejszej. NIestety - po raz kolejny muszę napisać - to indywidualna sprawa - bo może być tak jak opisałem wyżej. Zwróć uwagę, czy ten Lazaro ma blokadę amortyzatora, czy nie - jeżeli nie - to cena się zwiększy jeżeli zażyczysz sobie taki amor z blokadą. Majstry już mają w standardzie z blokadą i tu się robiła część różnicy w cenie. Życzę udanego wyboru i wielu nabitych kilometrów. http://allegro.pl/2014-king-of-the-road-lazaro-integral-na-alivio-i4139093149.html tutaj znalazłem Lazaro za 1200 zł + błotniki i jest napisane: amor z blokadą skoku i regulacjąChyba na niego się zdecyduję zawsze 100 zł do przodu na jakieś dodatki Halo Panowie może ktoś jeszcze się wypowie który wybrać ?? LAZARO CZY KANDS ??????
Tadeus Napisano 19 Kwietnia 2014 Napisano 19 Kwietnia 2014 LAZARO CZY KANDS ?????? W samym ostatnim tygodniu było już co najmniej parę takich tematów Różnice są pomijalne. Bierz ten, który ci się bardziej podoba wizualnie/którego możesz taniej dostać. Ten sam producent i we wszystkich istotnych miejscach ta sama specyfikacja.
rudy090 Napisano 19 Kwietnia 2014 Autor Napisano 19 Kwietnia 2014 zastanowie się do jutra i kupuję Chyba wybiorę Lazaro http://allegro.pl/2014-king-of-the-road-lazaro-integral-na-alivio-i4139093149.html
BikoBiko Napisano 20 Kwietnia 2014 Napisano 20 Kwietnia 2014 Bierz Lazaro. Ja też się zastanawiałem na crossem i spośród tych 3: kands, scud, lazaro wybrałem lazaro, choć w końcu i tak kupiłem trochę inny rower - używkę w cenie tych nowych.
Lucass Napisano 22 Kwietnia 2014 Napisano 22 Kwietnia 2014 Witam, czy ja mogę podłączyć się z pytaniem? Celuję raczej w treking, a konkretnie w ten model: http://allegro.pl/mocny-treking-lazaro-senatore-v2-shimano-acera-m-i4137064884.html Myślałem też o Integral v2, ale po doliczeniu kosztów na dodtaki (błotniki, oświetlenie, itp) wyjdzie na to samo, a może i drożej. Prosiłbym Was o potwierdzenie dwóch kwestii: a. jest na kasecie, nie na wolnobiegu? (w opisie niby napisano kaseta, ale średnio ufam takim opisom z ogłoszeń) b. wytrzyma blisko 120 kg? Będę woził dziecko w foteliku, sam ważę ok 75, + jakiś bagaż. Jazda raczej po równym terenie, choć nie koniecznie po asfalcie. Ps. Chyba, że macie inne propozycje z nowych trekkingów, ale cena musi być mocno zbliżona... Z góry dziękuję za pomoc, Łukasz
MikeSkywalker Napisano 22 Kwietnia 2014 Napisano 22 Kwietnia 2014 Kaseta, wolnobiegów ośmiorzędowych nie ma.
PjeseczeQ Napisano 22 Kwietnia 2014 Napisano 22 Kwietnia 2014 Kaseta, wolnobiegów ośmiorzędowych nie ma. http://www.open-info.eu/wolnobieg-8-rzedowy-ventura/
MikeSkywalker Napisano 22 Kwietnia 2014 Napisano 22 Kwietnia 2014 SHIMANO CS-HG Wolnobiegów Shimano 8 rzędowych nie ma Teraz lepiej.
Lucass Napisano 22 Kwietnia 2014 Napisano 22 Kwietnia 2014 Ok, czyli p. a) potwierdzony. Uprzejmie dziękuję. Pozostał pkt b. ...chyba, że możecie zaproponować inne, lepsze modele? (w tej samej cenie)
rudy090 Napisano 8 Maja 2014 Autor Napisano 8 Maja 2014 Zdecydowałem się i wczoraj zakupiłem Lazaro. Trochę czasu minęło ale niestety nie było żadnej aukcji. Mam nadzieję że będzie się dobrze jeździć Dzięki wszystkim za pomoc ) Temat uważam za zamknięty
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.