DawidMTB Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Cześć wszystkim Dzisiaj robiąc zdjęcia mojego roweru przy ziemi zauważyłem dziwną rzecz, otóż tak jakby przednie koło było równo ustawione a tylne odbiegało lekko, opowiadać nie będę, wstawię zdjęcia Czekam na odpowiedź, jakie kroki poczynić w tym rowerze?
redbull1 Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 przednie koło jest idealnie równe z ramą? jesli tak to rama krzywa
paweloko Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Rama jest całkowicie dobra. To takie złudzenie optyczne, ponieważ rower nie stoi równolegle. Można to poznać chociażby po kostce na ziemi. Druga strawa to też ma znaczenie ustawienie aparatu, przesunięcie w lewo lub w prawo i już masz takie zdjęcie. Więc zastanów się najpierw.
Hanzo Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Proponuję taka metodę: Bardzo dokładną metodą sprawdzenia, czy rama jest prosta, jest rozciągnięcie nitki pomiędzy hakami tylnego koła a główką (poproście o to kumpla). Po tym zabiegu patrzymy na rower z góry i sprawdzamy, czy napięte nitki znajdują się w takiej samej odległości od rury podsiodłowej. Jeżeli tak, rama jest prosta, jeżeli z którejś strony nitka jest bliżej rury podsiodłowej niż z drugiej, znaczy to, że rama straciła właściwa geometrię.
DawidMTB Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Napisano 4 Kwietnia 2014 A dlaczego jak przy suporcie mam ustawiona zbiezność wręcz idealnie, to przy v-brake z tyłu jest różnica, opona z jednej strony jest bliżej ramy, dlaczego tak sie dzieje? Proponuję taka metodę: Bardzo dokładną metodą sprawdzenia, czy rama jest prosta, jest rozciągnięcie nitki pomiędzy hakami tylnego koła a główką (poproście o to kumpla). Po tym zabiegu patrzymy na rower z góry i sprawdzamy, czy napięte nitki znajdują się w takiej samej odległości od rury podsiodłowej. Jeżeli tak, rama jest prosta, jeżeli z którejś strony nitka jest bliżej rury podsiodłowej niż z drugiej, znaczy to, że rama straciła właściwa geometrie Zrobiłem tak, jak mi poleciłeś i tak to wyszło: Odległość od haków tylnego koła do spawów główki ramy z lewej strony - 99,5 cm Odległość od haków tylnego koła do spawów główki ramy z prawej strony - 99,5 cm Poza tym, pokaże jeszcze zdjęcia tego tylnego koła, jest proste ale nie wiem, dlaczego tak się dzieje tzn. koło jest idealnie ustawione przy suporcie, ale już wyżej przy v-brake idzie w bok(na lewo) . Co jest źle, może to wina ośki, pomóżcie mi bo boję się jechać gdzieś na miasto daleko od domu tym rowerem, nie wiem jak tu zaradzić, proszę pomóżcie Co prawda na zdjęciu nie ma (chyba) aż takiej różnicy ale wygląda na to, że co dzień to ta opona bardziej się przybliża do tylnego widelca Tutaj zdjęcie : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/890e6a5c57b42d03.html Czekam na odpowiedz sprawa pilna! Proponuję taka metodę: Bardzo dokładną metodą sprawdzenia, czy rama jest prosta, jest rozciągnięcie nitki pomiędzy hakami tylnego koła a główką (poproście o to kumpla). Po tym zabiegu patrzymy na rower z góry i sprawdzamy, czy napięte nitki znajdują się w takiej samej odległości od rury podsiodłowej. Jeżeli tak, rama jest prosta, jeżeli z którejś strony nitka jest bliżej rury podsiodłowej niż z drugiej, znaczy to, że rama straciła właściwa geometrię. Zrobiłem tak, jak mi poleciłeś i tak to wyszło: Odległość od haków tylnego koła do spawów główki ramy z lewej strony - 99,5 cm Odległość od haków tylnego koła do spawów główki ramy z prawej strony - 99,5 cm Poza tym, pokaże jeszcze zdjęcia tego tylnego koła, jest proste ale nie wiem, dlaczego tak się dzieje tzn. koło jest idealnie ustawione przy suporcie, ale już wyżej przy v-brake idzie w bok(na lewo) . Co jest źle, może to wina ośki, pomóżcie mi bo boję się jechać gdzieś na miasto daleko od domu tym rowerem, nie wiem jak tu zaradzić, proszę pomóżcie Co prawda na zdjęciu nie ma (chyba) aż takiej różnicy ale wygląda na to, że co dzień to ta opona bardziej się przybliża do tylnego widelca Tutaj zdjęcie : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/890e6a5c57b42d03.html Czekam na odpowiedz sprawa pilna!
Hanzo Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Zrobiłem tak, jak mi poleciłeś i tak to wyszło To teraz przeczytaj jeszcze raz, dokładnie, to co napisałem i zastanów się co zrobiłeś źle. Bo nie pisałem nic o mierzeniu odległości od haków do główki ramy.
DawidMTB Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Napisano 4 Kwietnia 2014 pisałes mi od główki do haków to zmierzyłem, co takiego źle zrobiłem powiesz? aaa sorry już wiem, zmierze tą odległosc od rury podsiodłowej lewa strona 3,7 cm prawa strona 3,4 cm Co poczynić w tym wypadku? da sie samemu to naprostować, mam młotek gumowy wiec moze i by to dało radę, tylko w które miejsca uderzać?
Mod Team michuuu Napisano 4 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 4 Kwietnia 2014 Różnica 3mm to wartość pomijalna. Może być to również błędem pomiaru.
DawidMTB Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Napisano 4 Kwietnia 2014 co prawda bajka mi nie ściąga ale nie powinno chyba tak być, żeby opona była aż tak blisko z jednej stron, niech się jeszcze się ktoś wypowie!
gof Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Przejedz przez kaluze i zobacz czy zostawiasz 1 czy 2 slady.
R4ttle Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Dobre ;DD A dobrze masz koło założone? Zauważ, że różnicę między kołami powoduje to, że koło nie jest prostopadle do podłoża.
wojciecho Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 Najszybciej zweryfikować czy rower zostawia jeden ślad to kałuża
R4ttle Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 Rower zostawi dwa ślady, rama jest prawdopodobnie krzywa, ale patrząc z góry tył nie pójdzie do boku, patrząc od tyłu, tylny trójkąt jest obrócony o kilka stopni w lewo tzn. Góra koła jest bardziej z lewej niż dolna.
Mod Team Puklus Napisano 6 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 6 Kwietnia 2014 A masz haki pionowe czy ukośne/poziome ? - pionowe - krzywa rama - ukośne - przesunięte tylne koło
viper512 Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 To wygląda jakby kolo było krzywo w hakach, no albo haki jakieś krzywe. A może coś takiego spowodować np krzywa oś? Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
R4ttle Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 Koło jest ewidentnie krzywe, musisz tylko sprawdzić czy to wina ramy czy koła.
Mod Team Puklus Napisano 6 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 6 Kwietnia 2014 Hmmm Rama wydaje być się w "płasczyżnie" z pedałem i korba ale widelec od niej odstaje ... jeżeli ram jest gdzieś krzywa, obstawiam odcinkiem między główką a suportem.
DawidMTB Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Napisano 6 Kwietnia 2014 Na piasku rower stawia ewidentnie dwa ślady, koło odkręcałem i ustawiałem to nadal to samo było, teraz (chyba) zostało mi tylko szukanie innej dobrej ramy, tylko jakiej firmy, aby wytrzymało moją jazdę? Najprawdopodobniej haki są krzywe, bo koło równo nie leży na tylnym widelcu, znajomy ma ramę BEST trochę grubszą, tylko przed kupnem muszę sprawdzić czy czasami nie była spawana bądź nie jest krzywa Ramę da się wyprostować? Jaka cena takiej usługi?
Mod Team Puklus Napisano 7 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 7 Kwietnia 2014 Nie opłacalna. Do 200zł idzie kupić naprawdę fajną ramę używana ...
Mod Team michuuu Napisano 7 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 7 Kwietnia 2014 I z 5 dyszek za złom w skupie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.