Gość Goral96 Napisano 29 Marca 2014 Napisano 29 Marca 2014 Witam, mam rower crossowy Cube Cross SL . Pytanie, czy w nim mogę założyć opony 1, jak w rowerze szosowym, czy 1,25. Polecicie jakieś nie najdroższe opony do tego crossa ? Jeżdżę tylko po szosie, a czasem się ścigam i zależy mi na dobrych wynikach czasowych, więc chcę mieć lekkie i mały opór, oraz jak najcieńsze. Dzięki, pozdro.
darty24 Napisano 31 Marca 2014 Napisano 31 Marca 2014 Pomóc możesz sobie sam: zmierz szer. wewnętrzną obręczy. Następnie odczytaj z tabel jaką oponę możesz zastosować. Wszystko do samodzielnego wykonania!
Gość Goral96 Napisano 31 Marca 2014 Napisano 31 Marca 2014 ok, tylko jakie ? maxxis, moze continental ?
Darek14 Napisano 31 Marca 2014 Napisano 31 Marca 2014 "Nie najdroższe" to znaczy do jakiej konkretnie kwoty?
tobo Napisano 31 Marca 2014 Napisano 31 Marca 2014 Przez dość długi czas, kilka miesięcy, jeżdziłem na Maxxisach Detonatorach w wersji 1 cal o 1 i 1/8 cala - ani razu nie złapałem na nich kapcia. Zużycie było minimalne, opory znikome. Równie dobrze sprawowały się opony Continental Sport Contact, spostrzeżenia jak wyżej, to samo model Gator Skin. I jeszcze coś - węższa opona nie oznacza mniejszych oporów toczenia. Jeśli masz wątpliwości co do tego stwierdzenia - poszukaj informacji i testów w internecie.
Gość Goral96 Napisano 31 Marca 2014 Napisano 31 Marca 2014 dzieki, teraz tylko sprawdze conti i maxxisy i podejme decyzje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.