Skocz do zawartości

[Korba i Kaseta] Oceniamy stan zębatek napędu cz.2

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ok :thumbsup:  to kaseta tak swoją drogą jest.

A co do korby, to moża z tym pęknięciem jezdzić ? i czy to normalne, że zęby przy korbie ( niektóre ) są lekko ułamane ? Niektóre owszem są mniejsze od innych, ale niektóre, może tego na zdjęciu nie widać są ewidentnie nadłamane.

• Mod Team
Napisano

Faktycznie :P kolor mnie zmylił. Możesz ten ząb wyciąć i zapikować nawet, 1 w ta 1 w tamta korbie i tak wsjo jedno :P W mojej fabrycznie nie ma 4 zębów :P

Napisano

No to ok :thumbsup:  czyli wszytsko zostaje po staremu, oczywiśście poza łańcuchem który zmieniam.

Myślałem nad zmianą korby na 46 dla zwiekszenia vmax ( ta ma 42 ) ale skoro jest ok to pojeżdze jeszcze na tej.

Napisano

Noo czasem troszkę brakuje, tak żeby nie robić młynka to ciągnie 40-45km/h, przydało by się przekroczyć 50 ...

Napisano

Czy te zębatki mają szanse współpracować z nowym łańcuchem Campa C9?

Chodzi mi o blat i średnią, ponieważ strasznie skacze na nich i praktycznie nie można użyć jakiejkolwiek siły do napędzania roweru.

https://plus.google.com/u/0/photos/105567278357192754232/albums/5997725052391258609

@Jkas

Na 42x11 na spokojnie można wyciągnąć ponad 60km/h, a rekord kolegi z takim zestawem co prawda z górki to 72km/h.

Napisano

No cóż. Dam im 200km na próbę, a jak nie to czeka mnie kolejny niespodziewany wydatek.

Polecasz oryginalne zębatki, czy lepiej jakieś inne?

Napisano

Witam

Czy te kasety od tego uzytkownika przyjma jeszcze nowy lancuch? i czy wytrzymaja sezon jezdzac bardziej rekreacyjnie a nizeli zawody itp?

allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=3900008

z gory bede wdzieczny za pomoc

• Mod Team
Napisano

770 wygląda ładnie, jest trochę zużyta nie mniej jednak warto ją licytować ... ciężko mi powiedzieć do ilu zł. Działać powinno be większych problemów a gdyby nawet coś skakało to XT i na pewno warto sie tym zająć.

970 wygląda troche gorzej, widać że używana w górskim terenie, zjedzony ma środek kasety, dół jest mniej zużyty, z racji na cenę nowej kaseta także warto ją kupić i sobie poreperować konieczne biegi.

• Mod Team
Napisano

Wg mnie w każdym przypadku brać nowy łańcuch do obu kaset. Jak nie zadziała w 100% kasetę poreperować i jeździć dalej aż sie kaseta skoczy ... co w przypadku tych 2 nie będzie wcale takie prędkie.

Napisano

Tak podzielam ta sama opinie tylko mialem na mysli jaki? bo jak czytalem opinie to lancuchy XT czy XTR nie wygladaja super a sam nigdyna zadnym z nich nie jezdzilem gdyz wczesniej jezdzilem tylko szosa od tego sezonu przezucilem sie na MTB

• Mod Team
Napisano

zamieszczam tutaj moją kasetę

Ta KORBA ma najlepsze dni już za sobą :D 2 i 3 wyraźnie wyciągnięte, da sie to poprawić ale to już twoja kwestia. Do wymiany w każdym bądź razie.

Napisano

Witam, w serwisie odrazu mi powiedzieli ze kaseta do wymiany, ale chcę się upewnić czy tylko łańcucha nie wymienić i jeździć dalej...

Dołączona grafika

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

• Mod Team
Napisano

Wygląda spoko, można jeździć. Jak zawsze obawiałbym sie 11t ale jak nie była wiele używana to i skakać nie będzie.

w serwisie odrazu mi powiedzieli ze kaseta do wymiany

Tez bym ci tak powiedział, ta bym wiza dla siebie albo sprzedał a tobie wcisną nową :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...