Skocz do zawartości

[Korba i Kaseta] Oceniamy stan zębatek napędu cz.2

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Nowy będzie skakać na bank, ale możliwe ze na tyle znośnie ze sie dotrze. Na starym możesz jeździć póki sie da, o ile ci nie szkoda korby.

Napisano

Prosiłbym o rzut oka na zęby środkowej tarczy. Przy mocnym dociśnięciu łańcuch skacze. Łańcuch nowy (sram PC-951), kaseta nowa (Shimano HG50-9).

P1090011.JPG

P1090012.JPG

• Mod Team
Napisano

Przyjrzyj sie 3 zębatce korby, łańcuch zazębiał sie na samym czubku, widać to po deformacji zębów, wniosek tego taki że łańcuch powinien być wymieniony pewnie z 1000km temu. Z tego powodu kaseta w kosz, 2 zębatka korby raczej także, i możliwe ze 3 też ... słowem całość :P

Napisano

Witam panowie, kaseta sram pg 1030 10rz. Moim zdaniem w stanie bdb. Moze sie jednak myle. Jaki ewentualnie lancuch moglbym do tego zalozyc?

0b219c5f1a78c6b600d8439827609047.jpg

e291bf3d4eaf7c876868f1cbabac1a5f.jpg

• Mod Team
Napisano

Zapomnij że nowy łańcuch założysz do tej kasety. od 5 w dół będzie skakało. Możesz oczywiście zajechać wszystko na tym co masz teraz i kupić całość. Możesz kupić nowy łańcuch i sam sie przekonać.

• Mod Team
Napisano

Mam pytanie czy ta kaseta i tarcze przyjmą nowy łańcuch.

Lekkie zużycie kasety w dolnych partiach, jak na razie nie ma przeciwwskazań do nowego łańcucha.

A co z tą?

Ciężko ocenić z tego kąta, nie jest źle, pownno działać ale to kaseta szosowa, na takiej jest duzo większe prawdopodobieństwo skakania, bo zazwyczaj sie siłowo jeździ.

Napisano

Dziękuję za szybką odpowiedź, mam jeszcze pytanko jaką kasetę zamiast cs-6600 można wrzucić, która nie będzie się gryzła z nowym łańcuchem cn-6600 (zakupiłem już taki -jest w drodze). Z tego co doczytałem to cs-6700 jest obsługiwana już łańcuchem kierunkowym, a ten który kupiłem jest jeszcze zwykły.

• Mod Team
Napisano

Każdą jedną pasującą do manetek, czyli 10 rzędową o ile dobrze widziałem. No i pewnie szosową, jej rozpiętość ogranicza długość wózka jaki masz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...