Skocz do zawartości

[Korba i Kaseta] Oceniamy stan zębatek napędu cz.2

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Jak najbardziej, tak się robi zawsze. Chyba ze ma sie już duuuże pojecie o napędzie, to można sobie kombinować :P

Napisano

Rozumiem, dopiero się uczę, więc pojęcia niestety nie mam, ale z czasem samo przyjdzie mam nadzieję ;)
Najchętniej wymieniłbym tę kastetę już teraz, bo czuć jak łańcuch przeskakuje i nie doskakuje na niższych biegach, ale z drugiej strony nie wiem ile mógłbym pojeździć jeszcze na obecnym napędzie.

Napisano

Jeśli dam nowy łańcuch, kasete, przerzutke itp, zmienie wszystko oprócz korby to łańcuch ma prawo skakać itp. ? Korba jak dla mnie jest w stanie dość dobrym.

Napisano

Witam serdecznie!

Proszę o ocenę stanu zębatek mojej korby (FC-M590):

http://zapodaj.net/64b584f16e004.jpg.html

http://zapodaj.net/67062b1e778fb.jpg.html

Korba ma docelowo współpracować z nową kasetą CS-HG80 i dwoma - także nowymi, łańcuchami Campagnolo C9. Pogodzi się to ze sobą (głównie chodzi mi o środkową i największą zębatkę)? Czy lepiej zaczekać jeszcze, dobić to co jest i wymienić zębatki?

• Mod Team
Napisano

Korby FSA nie mają suportów HT2, jednak jeżeli oś ma 24mm można taki zastosować. Tylko że to nie jest temat na takie pytania przypominam.

• Mod Team
Napisano

Jak już wspomniałem to nie temat na takie pytania. Zadaj takie pytanie w dziane napęd albo użyj wyszukiwarki. ale w skrócie powiem ze powinna być lepsza bo ma zintegrowaną oś.

Napisano

Hej,

Proszę o ocenę stanu kasety.

Łańcuch jest zużyty w 100% (i usyfiony!) więc chciałbym go zmienić, ale jeśli kaseta też jest do niczego to od razu komplet zmienię (chociaż myślę nad 8ką).

Pozdrower!

a5emu2yv.jpg

3ygapuhy.jpg

Napisano

@Puklus ano marny marny... Rower ma 10 lat i nie dbałem o niego (ale też nie eksploatowałem za wiele). Dzięki za radę, tak uczynię!

Ps. Najlepszego! ;)

Napisano

Moja korba jest w podobnym stanie. No może 3 jest minimalnie lepsza nielicząc 2 nadłamanych ząbków. Czy jeśli założe nowy łańcuch będzie przeskakiwał (czy jest na to duża szansa ?) ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...