Skocz do zawartości

[3000-4000zl] Rower trekingowy

adrian79

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chcialbym kupic rower trekingowy w przedziale cenowym 3000-4000zl. Rower ma sluzyc do jazdy do pracy po asfalcie od pon-pia a w weekendy sciezki polne i lesne.

Mam 175cm wzrostu. Co wybrac? Meride (Crossway 900), Scott (sportster 20), Sirrus (elite disc) a moze cos innego Cannondale,Kona itd?

Bardzo dziekuje za odpowiedzi :-)

A.

Napisano

Zacznijmy od podstaw. To wszystko rowery typu cross, a nie trekking.

W uproszczeniu cross to szybkie pomykacze, a trekkingi w pełni wyposażone wehikuły wyprawowo-wycieczkowe.

To jest np dobry trekking:

http://www.unibike.pl/globetrottergts.html

Teoretycznie do podróży do pracy i na weekendy po szlakach lepszy może być trekking, cross wtedy kiedy lubisz mieć lekko, szybko i "sportowo".

Napisano

Zacznijmy od postaw. To wszystko rowery typu cross, a nie trekking.

W uproszczeniu cross to szybkie pomykacze, a trekkingi w pełni wyposażone wehikuły wyprawowo-wycieczkowe.

To jest np dobry trekking:

http://www.unibike.pl/globetrottergts.html

Ok, a jezeli by chodzilo o crossowe, to ktory by byl najlepszy w tej relacji cenowej? Dzieki

Napisano

Jeśli chcesz też wykorzystać ten rower na polnych i leśnych ścieżkach to modele Sirrus się nie nadają. Osobiście celowałbym w Speca Crosstrail Expert Disc 2014 lub Comp Disc 2014.

Fajny i oryginalny jest też Cannondale Quick CX1 ze swoim amorkiem HeadShok, ale ta rama ma dość wysoki przekrok.

Napisano

Jeśli chcesz też wykorzystać ten rower na polnych i leśnych ścieżkach to modele Sirrus się nie nadają. Osobiście celowałbym w Speca Crosstrail Expert Disc 2014 lub Comp Disc 2014.

Fajny i oryginalny jest też Cannondale Quick CX1 ze swoim amorkiem HeadShok, ale ta rama ma dość wysoki przekrok.

Dzieki bardzo za odpowiedz, ale Cannondale CX1 jest z 2013 a tych juz prawie nie ma :-(

Jezeli bym chcial rowerek do 700gbp z 2014r to polecilbys mi ktorys? Z gory dzieki.

Napisano

Bardzo dobrze wypada Diamondback Contra Plus 2013. Rower na pełnym Deore i z dobrym amortyzatorem. Wg strony rama 18 cali jest dostępna. Dla Ciebie dobry rozmiar to 18-19 cali, zależnie od modelu roweru i własnych preferencji.

Na drugim miejscu chyba bym postawił Kone Splice Deluxe 2014.

Napisano

Bardzo dobrze wypada Diamondback Contra Plus 2013. Rower na pełnym Deore i z dobrym amortyzatorem. Wg strony rama 18 cali jest dostępna. Dla Ciebie dobry rozmiar to 18-19 cali, zależnie od modelu roweru i własnych preferencji.

Na drugim miejscu chyba bym postawił Kone Splice Deluxe 2014.

Dzieki bardzo za rade! Naprawde mi pomogla. Wybiore chyba Speca Crosstrail Comp Disc 2014. Mam nadzieje,ze bede zadowolony.

Dzieki jeszcze raz i pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...