Mati1354 Napisano 6 Maja 2013 Napisano 6 Maja 2013 Siema mam do was pytanie taki mtb się nada na początek Jestem totalnym laikiem w tych sprawach,cena przystępna więc powiedzcie czy nada się. Rama: Octane one Void 2.0 Widelec: Suntour Stery: Accent Kierownica: Truvativ Hussefelt By SRAM Mostek: Truvativ Hussefelt Hamulec : -przód: Hayes Strocker Ryde -tył: Hayes MX4 Gripy: Dartmoor Shamann Korby: Shimano Deore Łańcuch: KMC Pedały: Prodigy Siodło: Velo Koło tył: -piasta: Shimano FH-M475 -obręcz: Rodi DH -szprychy: Sapim -opona: Air King 2.2 Koło przód: -piasta: Novatec -obręcz: Rodi DH -szprychy: Sapim -opona: Air King 2.2 Z góry dzięki za pomoc
Roonin Napisano 8 Maja 2013 Napisano 8 Maja 2013 Na początek do czego? Widelec suntour jaki? Tak jak byś napisał samochód Fiat. Fiat jaki? "koło tył" Obręcz pancerna piasta taka sobie. Tak troszkę jak by wsadzic do ferrari koła od malucha. O ile odgadłem przeznaczenie roweru to korba raczej coś w tym stylu http://allegro.pl/korba-truvativ-howitzer-suport-team-83mm-dh-fr-i3232851403.html ale ta co jest tez nie jest zła. Ogólnie nie jest zle , tylko ta piasta troszkę nie teges i wideł nie wiadomo jaki, jak Duro to obleci. Streszczając to jak najbardziej- jako dirtówka nie jest zle tylko do dość dobrych obręczy ktoś założył piastę nie bardzo adekwatną do jakości obręczy i zastosowania roweru, po jakimś czasie może wymagać wymiany bo najzwyczajniej nie wytrzyma. Amortyzator "Suntour" mało mówi. Wygląda na Suntour Duro, jeśli tak to wszystko jest ok ale..... Jesli to jakiś XCR czy XCT to się najzwyczajniej w świecie rozleci. Korba musiała być przerabiana, Deore na zintegrowanej osi to dość dobra korba ale nie występuje w takiej wersji jak na zdjęciu. Jeśli zostało zrobione to z głową to nie ma problemu bo tak jak pisałem to dość dobra korba choć o innym przeznaczeniu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.