adhed Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam serdecznie, Jestem posiadaczem Unibike Viper 2011 od roku i myślę, że przyszedł czas aby przesiąść się na coś bardziej nadającego się do jazdy po lesie, górach itp. - szukam roweru MTB - raczej na pewno używany, bo chcę jak najwięcej dostać w tej cenie Co moglibyście mi polecić w tej cenie, tak, aby przesiadka była naprawdę zauważalna, chcę trochę poszaleć po lesie, singletrekach i innych tego typu trasach :-) przykłady: - Kross Level A6 2008 - Giant XTC 3 - Specialized Stumpjumper FSR Comp M4 - Merida AM 800 wszystkie w tym przedziale cenowym używane - co byście wzięli? co polecili?
Vaissy Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Nie wgłębiam się bardziej w inne modele, piszę w ciemno - bierz Speca. Niedawno miałam dylemat Kross vs. Spec. Sytuacja była taka ,że Kross w tej cenie miał lepszy osprzęt ale jednak wybrałam Speca. Gwarancja na ramę "do końca", bardzo dobre opony, osprzęt też nie najgorszy ale wiadomo, z czasem trzeba będzie zainwestować. Uwiódł mnie swoim wyglądem chyba.... Polecam Ci firmę Specialized, amerykańska precyzja. Pozdrawiam Vaissy
adhed Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Napisano 18 Kwietnia 2013 Powiem szczerze, że mam "chrapkę" na tego Specializded, ale mam pytanie: tego typu rower w ogóle nadaje się na jazdę po ulicy? czy jest jakaś wielka różnica pomiędzy crossem a takim full MTB na ulicy?
Vaissy Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 To pytanie zostawię dla ludzi ,którzy mają tak owy rodzaj modelu. Ja mam Specialized Hardrock i używam go głównie do jazdy na płaskim terenie ale czasem zdarza mi się poszaleć na nim w parku, all'a mtb. Poczytaj sobie: http://jazda-na-poziomie.pl/2011/07/04/mtb-goral-czy-crossowy/
adhed Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Napisano 18 Kwietnia 2013 Ja w tej chwili mam właśnie crossa i powoli przestaje mi wystarczać - chciałbym po prostu poszaleć trochę w górach, a że mieszkam w takim terenie, to aż żal nie korzystać - góry Izerskie. Nie wiem jak wygląda tylko jazda na takim typowym MTB jak podałem wyżej na drodze - czy przejażdżki po 50km byłyby katorgą czy to normalna sprawa? (dużo osób po prostu bierze taki rower do auta i jedzie na trase)
welocyped Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Nadaje się, jak każdy inny; ulica zniesie prawie wszystko, taki już jej urok... 50, a nawet 100 - będzie dobrze
adhed Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Napisano 18 Kwietnia 2013 Nie znam się na sprzęcie, podobają mi się i Specialized i Merida, pomożecie? Specialized Stumpjumper FSR Comp Mavic X 139 widelec Rock Shox Duke Hamulec Avid Digit 5 R Przerzutki Deore LX oraz XTR TYŁ Amortyzator tył Fox Float RL Rama aluminiowa M4 Merida AM 800 amortyzator rock shox u-turn z blokadą tłumienia skoku i regulacją skoku damper sr suntour epicon shimano brm485 przód shimano deore xt m 770 tył manetki deore lx korba hollowtech II kaseta 11-34 hg cs50-9 łańcuch shimano cn hg 53 piasty shimano doere lx hb/fh m585 opony merida trail lite 26x2,25 Co wydaje się lepsze?
adhed Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Napisano 20 Kwietnia 2013 Rower już wybrany i nie jest to ani Specialized ani Merida, chociaż miałem już ją brać, ale niestety rama była na mnie za duża. Wybór padł na Gianta XTC 3 - utargowałem na 1900zł, stan bardzo dobry, jedna ryska na ramie. Tak się składa, że znajomy ma ten sam rower, dzisiaj się nim przejechałem i właśnie o taki rower mi chodziło - super wrażenia już nie mogę się doczekać kiedy do mnie przyjdzie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.