Michael1991 Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 Witam Mam dylemat. Mionowicie poszukuję nowej korby. Moją starą korbę zajechałem i się rozsypała (dosłownie). Muszę jak najszybciej kupić nową korbę, bo coraz bliżej imprezy w Warszawie. Zastanawiałem się nad korbą Shimano Deore M590, ale czy nie lepiej dopłacić 150 zł. i kupić SLX M660 ? Może macie jakieś inne korby, które możecie mi polecić w cenie najlepiej do 300 zł ? Pozdrawiam M.
MokryxD Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 Jak dla mnie SLX ma lepszy design. Dodatkowo jest lżejsza i jest wykonana w technologii HollowTech II.
Michael1991 Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Napisano 8 Kwietnia 2013 2i regulaminu Deore też ma HollowTech II. Ostatnio kolega serwisant ważył te dwie korby: SLX - 811 g. Deore - 899 g.
Mod Team Puklus Napisano 8 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 8 Kwietnia 2013 Jeżeli nie liczysz gramów i jesteś z lekka niewidomy i nie widzisz estetycznej różnicy to nie ma sensu dopłacać. To niemal te same korby, ten sam suport, zębatki tej samej wytrzymałości jeno SLX wiadomo lżejszy i dla niektórych o wiele ładniejszy. Deore też ma HollowTech II. NIE do końca bo deore 590 nie ma pustych ramion
vitesse Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 puste ramiona to technologia hollowtech a zintegrowana os to hollowtech II, ja bym zdecydowania bral slx,a ładniejsza i lzejsza
Michael1991 Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Napisano 8 Kwietnia 2013 Jeżeli nie liczysz gramów i jesteś z lekka niewidomy i nie widzisz estetycznej różnicy to nie ma sensu dopłacać. To niemal te same korby, ten sam suport, zębatki tej samej wytrzymałości jeno SLX wiadomo lżejszy i dla niektórych o wiele ładniejszy. Akurat nad wyglądem korby mi mało zależy. Licze sobie bardzo gramy, ale czy opłaca się wydawać 150 zł dla tych ok. 100 gram.
jestercup Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 Nie warto przeplacac. Mialem obie teraz mam pozagrupowa m542. Zebatki xt i slx i jest czad.
M333 Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 Czy 100g zysk wagowy warty jest 150zł dopłaty to sam najlepiej wiesz. Dla mnie nie jest, ale ja się nie ścigam. W obu mechanizmach blaty są aluminiowe a małe zębatki stalowe. Slx m660 ma środkową zębatkę stalowo-kompozytową, deore m590- stalową. Tutaj jest pewnie ze 30-40g różnicy. Pozostała różnica masy to zasługa pustych ramion. Dobrze by było jakby ktoś z pewnymi danymi poprawił mnie w tych obliczeniach. Sprecyzował, uściślił- piszę z pamięci.
OrzelPiotr Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 W przypadku FC-M552-10 i FC-M660-10 wszystkie zębatki ważą tyle samo, ważyłem osobiście i byłem tym faktem bardzo zdziwiony nie widziałem również wizualnie żadnej różnicy.Tym samym nie zdziwiłbym się gdyby w m590 i m660 było podobnie...
wojciecho Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 Młąłem okazje jezdzic na korbie deore działa jak ,jak nalezy.nie ma sie do czego przyczepic a kasa wydana na nia jest bardzo poprawna..Co do wagi bez przesady.jak bedziesz chiał kupic korbe z 1500zł to moge na wage patrzec nie za kwote 250zł
rzymo Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 W obu mechanizmach blaty są aluminiowe a małe zębatki stalowe. Slx m660 ma środkową zębatkę stalowo-kompozytową, deore m590- stalową. Tutaj jest pewnie ze 30-40g różnicy. Pozostała różnica masy to zasługa pustych ramion. Dobrze by było jakby ktoś z pewnymi danymi poprawił mnie w tych obliczeniach. Stalowa 32 to 89-90g, kompozytowa 57-60g. Tu jest około 30g. Ramiona M590 to ~650g, SLX 585-595g, tu jest około 60g. Razem mamy 90g różnicy.
Miner Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 SLX ma lepsze wykończenie, w mojej Deorce mam w jednym miejscu na lakierze przetarcie od buta, a kolega w SLX ma przetartego buta na ciemny kolor od korby, a korba nietknięta A tak poza tym w jeździe jak nie widziałem żadnej różnicy...
rzezniol Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 puste ramiona to technologia hollowtech a zintegrowana os to hollowtech II, Puste ramiona to Hollowtech ... puste ramiona drugiej generacji to Hollowtech 2 ... Zintegrowana oś to zintegrowana oś ... jedyne co łączy ją z Hollowtech 2 to czas pokazania się na rynku. W przypadku FC-M552-10 i FC-M660-10 wszystkie zębatki ważą tyle samo, ważyłem osobiście i byłem tym faktem Bo z tego co pamiętam w tych korbach te zębatki są niemal takie same różnią się delikatnie wykończeniem. M590 ma całkowicie inną zębatkę środkową , nie jest to kompozyt ze stalą. Jak nie gonisz gramów, m590 jest estetycznie akceptowalna i nie bijesz się o pudło na zawodach ... to moim zdaniem nie ma po co przepłacać Jak któryś argument z powyższych przemawia za SLX ... kup i się nie zastanawiaj ... bo rower ma sprawiać przyjemność . Ja mam SLX`a bo ... między innymi mi się podoba jak wygląda na moim rowerze . Pozdrawiam
det0maso Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 Moim zdaniem korzyść z dopłaty nikła,no chyba że wygląd-wtedy tak.Deore ma najlepszy stosunek jakość/cena,a korba się i tak łobdrapie więc śliczna to ona jest na początku,albo jak ktoś rower trzyma obok fortepianu żeby patrzeć na niego
derwisz Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 SLX jest zauważalnie sztywniejszy w mojej opinii, ale ja swoje ważę.
dziobolek Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 Jak dla mnie SLX ma lepszy design... No widzisz, a mnie się właśnie Deorka bardziej podoba od SLXa, ale przypadł mi do gustu model FC-M591, bo FC-M590 już nie za bardzo... Różnica jest bardzo subtelna, ale jest... FC-M591 ...i FC-M590 Jak zwykle, rzecz gustu, jeśli tylko ktoś nie choruje na cycloreksję, oczywiście
Mod Team Puklus Napisano 9 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 9 Kwietnia 2013 Mi osobiście podoba sie nowe Deore którego jeszcze nie ma w obiegu chyba
Lumperator Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 Czarna Deore jest całkiem ładna. Nowsze roczniki mają bardziej efekciarski wygląd (szczeólnie SLX). Mi jednak wciąż najbardziej wpada w oko stary SLX
kadargo Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 Panowie, dajcie już spokój temu wyglądowi bo tak można bez końca. To, że ja bym paskudnego SLX-a nie założył nawet za dopłatą, nie zmienia faktu, że jest lżejszy i w zasadzie nic ponadto. A podobać ma się autorowi nie nam.
crashbash1 Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 Miałem obydwie korby tj. M590 i M660 i w jeździe nie wyczułem jakiejkolwiek różnicy. Wszystko działa dokładnie tak samo. U siebie zmieniłem Deore na SLX tylko ze względu na wygląd.
Jarek516 Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 Ja tak samo nie chciałem dopłacać i wziąłem deore Jeśli miałbym kupować już coś lepszego niż deore to chyba XT
premier2 Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 SLX'a można łatwo odchudzić przez zmianę blatów i śrub mocujących, tak samo Deore. Moja SLX waży mniej niż XT - wygląd jest już kwestią indywidualną(chociaż w SLX'ie blat jest rzeczywiście paskudny). Mnie osobiście w XT podoba się tylko blat, a najbardziej pasuje mi wygląd Deore, albo starego LX'a.
vitesse Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 korba slx blaty z xt to jest dobry mezalianz
Lumperator Napisano 10 Kwietnia 2013 Napisano 10 Kwietnia 2013 Nie powiedziałbym Do SLXa pasują fajnie blaty Aerozine (nie ma takiego przepychu jak z XT )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.