Skocz do zawartości

[rower]Czy macie sny?

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Tak czasem one wystąpią. Najczęściej po jakimś dniu w którym się spędziło na rowerze większość godzin, lub udanym maratonie. Chociaż ostatnio częściej śnią mi się przedmioty na studiach i ciagłe straszenie, że sesja już tuż tuż :D

Napisano

mnie się najczęściej śni rower po dłuższych, ciekawych wycieczkach oraz jeśli coś mi się z rowerem dzieje (vide cholerny błotnik). ale to nie było od razu jak tylko zaczęłam więcej jeździć. dopiero po roku czy nawet dłużej się zaczęły rowerowe sny :D

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ostatnio miałem sen z rowerem w roli głównej. Szedłem sobie poboczem, nogi miałem bardzo ciężkie, każdy krok wymagał ogromnego wysiłku. Nagle zobaczyłem swój rower leżący obok szosy. Byłem zdziwiony że cały jest zardzewiały. Szok był tym większy, że rama była przecież z aluminium. Wsiadłem na niego i pojechałem.:)

Teraz będzie nie co z innej beczki ale ciągle na temat snów:)

Przypadkiem znalazłem taki programik w sieci:

http://i-doser.pl

Za pomocą niego odsłuchuje się odpowiednio spreparowane pliki dźwiękowe, które mają wprawić nasz mózg w odmienne stany:). Niestety na mnie to nie działa.

a tu opis 'dosa' pomagającego wywołać świadome śnienie:).

http://i-doser.pl/doses/opis/45/

Pomyślcie sobie, że od tego momentu będziecie mogli sobie wyśnić np "Zwycięstwo w TdF:)".

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Ale miałem fajny sen. Śniło mi się, że brałem udział w jakimś malym wyścigu. Pół szosa pół teren.

Najbardziej pamiętam chwile jak wyprzedzałem jakieś pr0 bikerki na zakrętach wypadający przy tym z asfaltu :D

Wyścig wygrałem oczzywiście :D

Rower przyznam, że był nieźle uwalony :)

btw. sen to fikcja bo do szczupłych nie należę...

Napisano

Ja mialem kilka snow, a moze kilkanascie ale nie pamietam wszystkich.

Raz mi sie snilo, ze zostawilem rower pod opieka mojej dziewczyny, a jak wrocilem to rower byl rozjechany przez tramwaj. Ale bylem wsciekly.

Innym razem przypialem rower na ulicy, a jak wrocilem kierownica byla odkrecona ale zlodziej nie poradzil juz sobie z linkami.

Jeszcze innym razem snilo mi sie (moze z racji tego, ze mam bardzo solidne zapiecie 3kg), ze zakosili rower razem z stojakiem wmurowanym w chodnik.

Mialem tez kilka snow jak ktos probuje ukrasc mi rower ale nigdy nie dochodzilo to do skutku bo albo sie obronilem albo przed samym faktem sie budzilem.

Raz nie pamietam juz co to bylo ale bylo to tak realne ze jak sie obudzilem w nocy to jeszcze kilka minut musialem sie uspokajac mimo iz doskonale wiedzialem ze to byl sen to czulem, ze musze isc sprawdzic co sie dzieje z rowerkiem.

A jeszcze jedno mi sie snilo, ze przybralem na wadze i na zakretach tyln ekolo sie tak gielo, ze piasta wyskoczyla, ze szprych. W efekcie zaplotlem sobie w realu nowe tylne kolo na maviku 313 i szprychach cieniowanych dh. Teraz kolo ani drgnie na boki.

Bylo tego jeszcze troche. Snow mam mnostwo a rower wystepuje prawie w kazdym lecz nie w kazdym jest watkiem przewodnim.

Napisano

śniło mi się, że zabłądziłem gdzieś wysoko w Karkonoszach i była taka mgła, że nic nie widziałem na 10m. zaczynało się robić chłodno i ciemno więc zastanawiałem się jak stamtąd zjechać tak żeby się nie zabić :D dziwne mam sny.

Napisano

no ostatnio to nie ale kiedyś mi się śniło że razem z kumplem jeździliśmy cały czas dookoła jakiegoś lasu i nie był żadnego wyjazdu więc jeździliśmy dalej :D

dziwne, co nie?

do dziś się zastanawiam skąd miałem tyle sił żeby tak jeżdzić przez pare ładnych godz z niezłą prędkością? :D

• 2 tygodnie później...
Napisano

a mi sie śniło, że kazali mi jeździć na na jakimś row.. nie to nie był rower, na jakimś ''czymś'' o egzotycznej nazwie z supermarketu. ten niby rower ważył 20 kg a o osprzęcie lepiej nie wspominać! to był po prostu koszmar ;)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Dziś mi sie śniło, że składałem na lekcji angielskiego korbe XT :) a koleżanka, która siedziała przede mną odwróciła sie i powiedziała, ze ja to jestem za******ty gość :)

Chce mi sie śmiać z tego jak sobie to przypomnę.

Napisano

Mi się ostatnio śniło że jeździłem na rowerze w dżungli.. :) Było bardzo dużo błota, i dużo podjazdów. O dziwo pod wszystkie wjeżdżałem bez większego wysiłku.

Napisano

mnie się z reguły śni, że wpadam np na kamień i spadam z roweru. wtedy mam takie drgnięcie przez sen, że aż się potrafię obudzić. mało, nawet mojego faceta budzę tym czasem...

Napisano

Kiedyś pamiętam miałem sen po którym nie wsiadłem na rower :D Śniło mi się, że jechałem jakiś maraton, był odcinek asfaltowy i nagle radiowóz mnie zatrzymał i zostałem skuty za posiadanie...marihuany hAha ! :P :P :(:) . Pamiętam leżałem na zieloniutkiej trawie (:P) na brzuchu skuty w kajdanki.

Rzecz jasna - nie paliłem nigdy zielonego ani nie posiadałem :D. Pozdro

• Mod Team
Napisano

Taaa po obejrzeniu filmu z uciekającym rowerem i muzyką z Benny Hilla w tle, śniło mi się że mi poison tak ucieka :D

Napisano

W Senniku Współczesnym przeczytałem - Śnić o rowerze, jeżdzić na rowerze we śnie ... - sny o tej tematyce

mogą wskazywać na zaburzenia libido ,mogą stanowić mechanizm obronny w postaci sublimacji popędu seksualnego

i zamiany go na społecznie akceptowane formy zachowań na przykład -jazda na rowerze.

Napisano

Dzisiaj śniło mi się że na moim krossie zjeżdżałem trasami do DH i FR, skakałem na dircie itd itp :) Zero gleb, a rower o dziwo wytrzymał...

Napisano

Pare dni temu gdy miałem 39*C gorączki śniło mi się, że jestem kierowcą formuły 1 i jade w wyścigu off road razem z innymi bolidami :) a poźniej ze starymi poszedłem do sklepu i chceli mi rower kupić. Wybrałem coś co wyglądało jak Trek i odrazu obmyśliłęm plan odchudzania. O mało stary mi nie kupił zamiast tego treka jakiegoś badziewnego makro, ale całe szczęscie zdążyłęm dobiec do kasy i wymienić bika. Ale przy kasie sie obudziłem. I w sumie dobrze, po co mi trek jak mam pięknego Unibika? :)

• 2 miesiące temu...
Napisano

Ale miałem sen :D

Szykuje rower zastępczy (taki żółty, wtajemniczni wiedzą ocb ;) ) przed jazdą, stawiam kołami do góry i...

Widze, że rama jest pęknięta :P Rurki od tylnych widełek oderwaly się od ramy w miejscu gdzie jest suport :o

Mimo to zdecydowałem się pośmigać i wbrew pozorom, rower solidnie śmigał :D

Napisano

A mnie się jeszcze nie zdarzyło śnić o rowerach... No chyba, że takie sny na jawie B) Hmm...czasem jak się człowiek zamyśli... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...