bArto1990 Napisano 3 Czerwca Napisano 3 Czerwca Czyli rozmiarówka jest przesunięta o jeden rozmiar tzn S w Accent to normalne M, a M to normalne L ? Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 3 Czerwca Mod Team Napisano 3 Czerwca Na to wychodzi - przynajmniej w przypadku karbonowego Peak'a (rozmiary od XS do L). Hero i Super Hero mają inną rozmiarówkę (odpowiednio S -XL i M -L). Najlepiej się literkami nie sugerować, tylko porównywać wymiary. Cytuj
bArto1990 Napisano 6 Czerwca Napisano 6 Czerwca (edytowane) A trochę inaczej bo w chwili obecnej mam Kellys gate 30 2023 rocznik rozmiar M i faktycznie jak tak porównuję geometrię do S (Accenta) to wygląda bardzo podobnie, i potrzebował bym waszej opini czy faktycznie dobrze czytam i ew różnice są znaczące. Geometria z przekrokiem to Accent peak boost Carbon IMG_2313.webp Edytowane 6 Czerwca przez bArto1990 Cytuj
NightDud Napisano Piątek o 20:18 Napisano Piątek o 20:18 Cześć potrzebuję pomocy w wyborze rozmiaru w rowerze Rose Bonero. Czy M będzie dobrym wyborem? Wzrost: 178cm Przekrok 77-78 cm Wymiary rozmiaru M: seat tube length (mm) 430 Top tube length (mm) 613 head tube length (mm) 100 head tube angle (°) 65 seat angle (°) 76 BB drop (mm) 60 chainstay length (mm) 433 wheelbase (mm) 1201 reach (mm) 455 stack (mm) 633 bottom bracket height (mm) 318 Standover height (100 mm in front of BB) (mm)782 Fork offset (mm) 42 Wheel diameter (inches) 29 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano wczoraj o 10:23 Mod Team Napisano wczoraj o 10:23 Na pierwszy rzut oka niby OK, bo wymiary nie są pokaźne - niektórzy przyzwyczajeni do większych ram, mogliby kręcić nosem, że chcą więcej (choć nie sądzę, żeby był potrzebny większy reach). Tylko jest jeden haczyk, czyli deklarowany przekrok 78 cm... Wskazana przymiarka z jazdą próbną. Cytuj
NightDud Napisano wczoraj o 12:12 Napisano wczoraj o 12:12 (edytowane) @KrissDeValnor problem jest taki, że nie znajdę nigdzie roweru Rose żeby przymierzyć i zrobić jazdę próbną. Mogę się sugerować jedynie wymiarami ze strony. Niestety mam krótkie nogi i dość długi tułów. Warto dodać, że dopiero rozpoczynam swoją przygodę z rowerami MTB i nie będą to bardzo wymagające trasy na początek. Czy ten przekrok będzie aż takim problemem? Edytowane wczoraj o 12:21 przez NightDud Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano wczoraj o 17:17 Mod Team Napisano wczoraj o 17:17 Może lokalnie ktoś posiada, albo chce sprzedać. Ja wiem, że nie o to chodzi, ale w ostateczności można kupić i ewentualnie zwrócić. Co do tego, czy przekrok będzie problemem, to już będziesz musiał sam ocenić (jednak polecam wybrać rower z chociaż kilkoma cm zapasu). Jeżeli dane z tabelki są realne, to może się okazać, że trzeba będzie szukać innego modelu, być może innego producenta... Dla przykładu mogę przedstawić jak to wyglądało u mnie : miałem już upatrzony rozmiar M, ale pro forma przymierzyłem się do L, którego górną rurę delikatnie czułem w kroku - dla mnie automatyczna dyskwalifikacja (i tak bym brał M, bo preferuję małe ramy). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi