yarr Napisano 2 Grudnia 2014 Napisano 2 Grudnia 2014 Cycki i wybuchy to podstawa skutecznego marketingu! Cytuj
Mod Team adamos Napisano 3 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 3 Grudnia 2014 Taka tam, filmowa reklamówka, wspominanych tutaj już nie raz i nie dwa, monsterowych opon Rock 'n Road od Bruce'a Gordon'a. Cytuj
Mod Team IvanMTB Napisano 3 Grudnia 2014 Autor Mod Team Napisano 3 Grudnia 2014 Hmmmm... Nie bardzo zachęcające zdjęcie... Skoro w słonecznej Kalifornii tak sie zatyka, to co bedzie w Kraju-Raju lub JuKeju? Szacunek... I. Cytuj
Mod Team adamos Napisano 3 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 3 Grudnia 2014 No, na konkretne błoto, to bardziej wyspecjalizowany bieżnik, ale w Hameryce, jak widać zbiera dobre noty:- http://gravelgrindernews.com/bruce-gordon-rock-road-tires-final-review/- http://www.examiner.com/review/bruce-gordon-s-rock-n-road-43mm-x-700c-bicycle-tire-review- http://biketesters.com/rocknroadtire/ Cytuj
Mod Team IvanMTB Napisano 3 Grudnia 2014 Autor Mod Team Napisano 3 Grudnia 2014 Ja tam nie mówie o jakimś błocie trzycholeryidwiedżumy. O takim zwykłym, odlistopadowo-domarcowym Ale może fakt. Choć z drugiej strony Hamburgery troche jak Fajfokloki. Jak coś ichniego jest to juz najlepsiejsze w całym świecie choćby nawet sypało się w rękach... Szacunek... I. Cytuj
Mod Team adamos Napisano 3 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 3 Grudnia 2014 Zapewne. Jeżdżą po tych suchych szutrach, błota mało widzieli, to i recenzje dobre. Zresztą tam można przeczytać, że nie testowane w błocie. Cytuj
Mod Team anarchy Napisano 3 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Guitar Ted Samozwańczy Spec od Graveli też kiedyś tam wytypował powyższe jako opony na najcięższy teren, Nano na teren średni, a clementy (z tego co pamietam) na gładkie drogi. Ale nie zapominajmy o jednym - to są wg nich opony do gravela/żwirówki/pyłożercy a nie błotniaka! Czyli wg ich rozumowania mogą to być kamieniste suche szlaki.To, że my sobie z automatu podciągamy pod nasze słoneczne lądy to już inna sprawa... Edytowane 3 Grudnia 2014 przez anarchy Cytuj
sztopi17 Napisano 3 Grudnia 2014 Napisano 3 Grudnia 2014 I need some help!!! Mianowicie chcę wymienić napęd w Fat Biku na 1x9. Najbardziej "odjechany" napęd jaki miałem do tej pory to 2x9 (3x7,3x8 ujeżdzałem 3x9 jeszcze się nie dorobiłem ) Mam zębatkę 32t i kasetę 11-34. Napęd 2x9 ze zwykłą przerzutką troche szwankował więc chcę spróbować czego nowego. Mam zatem pytanie jak do tego ustrojstwa obliczyć długość łańcucha Cytuj
kazafaza Napisano 3 Grudnia 2014 Napisano 3 Grudnia 2014 Obliczyć? Kurczę, jakoś nigdy nie teoretyzowałem jaka ma być długość łańcucha, po prostu skracałem go na tyle aby przerzutka miała nadal leciuchny luz w najbardziej rozciągniętej pozycji... POZDRo-:ver Cytuj
ishi Napisano 3 Grudnia 2014 Napisano 3 Grudnia 2014 Obliczyć? Kurczę, jakoś nigdy nie teoretyzowałem jaka ma być długość łańcucha, po prostu skracałem go na tyle aby przerzutka miała nadal leciuchny luz w najbardziej rozciągniętej pozycji... Dokładnie! W tym nie ma żadnej większej filozofii Ewentualnie w przypadku fulla warto dorzucić jedno ekstra ogniwo na ruchy związane z pracą wahacza Cytuj
Mod Team adamos Napisano 3 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 3 Grudnia 2014 Kolejna wtopa z grubolowym widelcem. Tym razem znowu (!) Salsa, z modelu Mukluk.http://www.bikerumor.com/2014/12/03/salsa-announces-recall-of-aluminum-mukluk-bearpaw-fat-bike-fork/ Cytuj
Mod Team IvanMTB Napisano 3 Grudnia 2014 Autor Mod Team Napisano 3 Grudnia 2014 Lipa Co zasię tyczy 1x to u mnie jest 1x10. Też na oko składane. Tak aby przy 42x30 tylna przerzytka nie wyginała sie w bok na wózku i nie wyrywała gwintu z haka Szacunek... I. Cytuj
Mod Team anarchy Napisano 4 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) eklektyzm po hamerykańsku? http://www.roadbikereview.com/reviews/bike-check-rodeo-adventure-labs-trail-donkey-1-0 Edytowane 4 Grudnia 2014 przez anarchy Cytuj
ishi Napisano 4 Grudnia 2014 Napisano 4 Grudnia 2014 mykmyka w przełaju to ja jeszcze nie widziałem. magia! Cytuj
Mod Team anarchy Napisano 4 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 4 Grudnia 2014 ...i jak się dobrze zastanowić to w takim MXie/gravelu na co stromszych ściankach może być całkiem całkiem przydatny co by tyłka nie opalić od opony ale i dziury w brzuchu nie mieć od siodła Cytuj
Mod Team adamos Napisano 4 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Świetny projekt! "Adventure cyclocross", "go anywhere bike" - pojęcia zupełnie niezrozumiałe, obce i nieznane na polskim rynku. Nic tylko patrzeć i się uczyć. Może by tak podesłać link Rometowi? A myk-myk zapewne się przyda, nie raz i nie dwa, jak się takie ścieżki na tym robi. Edytowane 4 Grudnia 2014 przez adamos Cytuj
yarr Napisano 4 Grudnia 2014 Napisano 4 Grudnia 2014 Zawsze twierdziłem że przełaj/grwavel to najbardziej uniwersalny rower jaki można sobie sprawć. I jeśli musiałbym wybrac jeden jedyny rower (tfu tfu oby nigdy to nie nastąpiło) to byłby to gravel na laczach 40c Cytuj
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Mod Team Napisano 4 Grudnia 2014 Pfff... Nawet na TdF prosi stosują myk-myki... Jakeśmy z Lordem jechali PBW to by sie myk-myka przydała w niejednym miejscu... Szacunek... I. Cytuj
Selvan82 Napisano 4 Grudnia 2014 Napisano 4 Grudnia 2014 Odnośnie filmiku to jakbym oglądał siebie jeżdżącego na crossie Phanaticu jakieś 9 lat temu po Górach Opawskich (palcami wytykany) I co da się? Da się!! Tylko u nas w Polsce do takiej jazdy musi być koniecznie "góral" a obecnie to już nawet "bez fulla nie marz o górach" Piękny przykład. Cytuj
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Mod Team Napisano 4 Grudnia 2014 Lord atakuje Szacunek... I. Cytuj
Mod Team adamos Napisano 4 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 4 Grudnia 2014 Hehe, Selvan82, a tyś się z choinki urwał? U nas to nie do pomyślenia i przyjęcia jest, żeby nie mieć "górala" na miasto. Cytuj
Selvan82 Napisano 4 Grudnia 2014 Napisano 4 Grudnia 2014 adamos żebyś wiedział, 9 lat temu jak mnie niektórzy w górach widzieli na crossie to pukali się w czoło 9 lat minęło i jak widać u nas w kraju nadal niewiele się zmieniło w tym aspekcie (a świat dalej idzie do przodu) Cytuj
Mod Team anarchy Napisano 4 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 4 Grudnia 2014 spoko w oko wodzaSelvan, ten wątek jest właśnie dla tych co urwali się z choinki (na czasie!) Z drugiej strony pomyśl (dla Ciebie ta przerwa to 9 lat, dla mnie około 20) o powrocie do korzenie, zapętleniu historii itd itdmetafizyka, liryka i jeszcze kilka innych nam się wkrada Cytuj
thomasz Napisano 4 Grudnia 2014 Napisano 4 Grudnia 2014 Świetny projekt! "Adventure cyclocross", "go anywhere bike" - pojęcia zupełnie niezrozumiałe, obce i nieznane na polskim rynku. Nic tylko patrzeć i się uczyć. Może by tak podesłać link Rometowi? A myk-myk zapewne się przyda, nie raz i nie dwa, jak się takie ścieżki na tym robi. Brawo Adamos! W 100% popieram takie zastosowanie CXa. Wiem to z autopsji, no może po mniej strasznych szlakach Cytuj
Selvan82 Napisano 4 Grudnia 2014 Napisano 4 Grudnia 2014 Z drugiej strony pomyśl A nie powiem, ostatnio coraz więcej myślę i marzę o porządnym stalowym rowerku do mojej kolekcji! Więc na razie sobie czytam, analizuję, rozkminiam i powolutku krystalizuję wymagania Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi