Skocz do zawartości

[poznań i okolice]Złota rączka rowerowa-znacie jakieś namiary

hadwaodwa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

czy znacie może namiary na jakieś osoby typu "złota rączka", które są w stanie dobrze podregulować rower.

W skrócie mam problem, że nawet najprostsze regulacje w serwisach to zazwyczaj 2-3 dni. I teraz np. mam do wyregulowania przerzutki + obejrzenie hamulca "v", który coś słabo hamuję.

Takiej rzeczy w serwisach nie zrobią od ręki i muszę organizować transport roweru lub umawiać się z kimś, kto mnie podrzuci z/do serwisu.

Chętnie nawiązałbym kontakt z jakąś osobą, która potrafi takie proste naprawy/regulację wykonać (oczywiście za opłatą) na poczekaniu - wolę poczekać tą godzinkę czy dwie na miejscu niż jeździć w tą i z powrotem.

Interesuje mnie najbardziej region Poznania od strony wyjazdu na Wrocław, ale jeśli w grę wchodzi weekend to w zasadzie mogę dojechać w każde miejsce w Poznaniu i bliskich okolicach typu Suchy Las, Dąbrówka itp.

Napisano

Polecam:

www.serwis-rowerowy.eu

Fachowo, rzetelnie, z pasją i do tego tanio. Termin ustal telefonicznie. (Antoninek)

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Polecam:

www.serwis-rowerowy.eu

Fachowo, rzetelnie, z pasją i do tego tanio. Termin ustal telefonicznie. (Antoninek)

Dzięki umówiłem się. Kiedyś chyba słyszałem dobre oponie o tym serwisie. Szkoda że dokładnie po drugiej stronie Poznania, ale nie można mieć wszystkiego ;-)

Napisano

Użytkownik DeJot jest bardzo dobrym mechanikiem rowerowym z bardzo dużym doświadczeniem ;)

Pracował kiedyś jako serwisant w Cykloturze i nie tylko, złożył mi kiedyś 2 rowery ;) z czego byłem bardzo zadowolony :D.

Cenowo bezkonkurencyjny w Poznaniu i okolicach.

Rejon wilda...

Napisano

Do v-ek jest taki przyrząd traxa,mam i sobie chwalę. Cała regulacja sprowadza się do nałożenia go na felgę, zluzowania klocków, ustawienia ich w przyrządzie i skręcenia klocków, na koniec tylko naciągasz linkę i po regulacji. Czas to jakieś 2-3 minuty na hamulec. Wcześniej regulowałem na oko, ale nigdy nie wychodziło idealnie, a teraz efet za każdym razem. Co do regulacji przerzutek to polecam youtube. 5 minut roboty, a jak opanujesz to za drugim razem nawet w terenie podregulujesz sobie na tyle, ze dojedziesz do domu. Jedyne co potrzeba to stojak serwisowy na tylne koło (allegro) śrubokręt i klucz do przykręcenia linki.

Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Skorzystalrm z serwis-rowerowy.eu i mam niesmak... Niesmak moj powstal azali bo poniewaz w moim rowerze zostalo zrobione tyle rzeczy gratis poza tymi na, ktore sie umowilem oddajac rower, ze teraz czuje sie jakbym kogos oszukal. Na pewno bede korzystal w przyszlosci bo jakosc vs cena poza konkurencja. Dodatkowo za drobna oplata mozna zamowic odbior i dostawe roweru. Polecam.

• 3 tygodnie później...
Napisano

W razie czego ja osobiście składam, naprawiam i reguluję rowery za naprawdę niewielką opłatą, najczęściej za przysłowiowe piwo:) Wszystko tłumaczę na miejscu, żeby na przyszłość każdy wiedział co i jak trzeba zrobić:)

Napisano

cdan a podjął byś się doradzić jakiś nowy napęd do mojego roweru + go wymienić. Na wiosnę planuję wymianę, albo samej przerzutki albo całego napędu bo coś mam problem z wrzuceniem środkowych biegów (ciągłe przeskoki na inne przełożenia). Chcę już dojechać do końca zimy, bo tragedii nie ma, ale na wiosnę będę chciał sprawę rozwiązać jakoś.

Szczerze mówiąc nie mam najzwyczajniej czasu wgryzać się w tematykę, a widzę że liczą się różne dziwne rzeczy jeśli chodzi o kompatybilność poszczególnych części. Chętnie bym z kimś pogadał, kto by mi uczciwie doradził jakie części dla mnie (jako totalnego amatora) będą OK.

Napisano

Marcind tu jest właśnie problem, bo kupiłem rower używany i kompletnie nie wiem co ja w nim mam - oryginalne części w sporej mierze zostały już zapewne pozmieniane. Ogólnie z przodu 3 biegi, z tyłu 7. Przerzutka Alivio. Piasta Deore. Korba z tego co wiem to jakaś archaiczna - w serwisie mówili, że teraz już się inaczej mocuje czy coś takiego... Tak jak pisałem w temacie sprzętu jestem laikiem. Sam nawet nie potrafię ocenić, czy wymiana przerzutki tylnej pomoże - w serwisie twierdzą, że jest na wykończeniu.

W pośpiechu nie spytałem o stan napędu, ale chyba nie jest tragiczny, a jedynie jest bardzo stary. Jak umyję (bo teraz jest wszystko w błocie) to mogę wrzucić fotki, ale nie wiem czy to coś da.

Napisano

Sam nie jestem specem ,czytam liczne posty i staram się przyswajać wiedzę ,co do napraw i serwisów w 100% będę starał się wykonać je samemu tyle umiejętności jeszcze posiadam ,klucze które są potrzebne chyba załatwię gdyż w UK są to dość tanie rzeczy i kupuje się całe walizki ( brat kupi i prześle ) więc spoko wspólnymi siłami zawsze można coś zdziałać no i posiąść więcej wiedzy . Daj fotki może ktoś rozpozna i napisze ,a i stan będzie można określić .

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Skorzystalrm z serwis-rowerowy.eu i mam niesmak... Niesmak moj powstal azali bo poniewaz w moim rowerze zostalo zrobione tyle rzeczy gratis poza tymi na, ktore sie umowilem oddajac rower, ze teraz czuje sie jakbym kogos oszukal. Na pewno bede korzystal w przyszlosci bo jakosc vs cena poza konkurencja. Dodatkowo za drobna oplata mozna zamowic odbior i dostawe roweru. Polecam.

Karol pewna firma.

Poskładał mojego Kubusia prawie od podstaw.

Trochę trwało, bo latem zajęty gość ;)

Do tego cierpliwy dla zawracaczy 4 liter i gaduł jak ja ;)

Cena ma czasem takie,że serio można poczuć się jak naciągacz.

Napisano

@up Ja oddałem 2 tygodnie temu rower do tej osoby (serwis-rowerowy.eu) i jeszcze nie mam zdania. Czekam 2 tygodnie, niby długo ale rozumiem, że rower zostawiłem akurat jak wiosna wyszła i koledze zrobił się ruch. Chociaż z drugiej strony byłem dogadany na telefon po tygodniu żebym wiedział na czym stoję, a minęły 2 tygodnie i nic. Tak czy siak mam nadzieję, że wszystko będzie ok i będę mógł polecić ten serwis z czystym sumieniem.

Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2

• 3 miesiące temu...
Napisano

Witam.

Podłączę się pod temat, chociaż w trochę innej sprawie.

Czy znacie kogoś w Poznaniu kto zajmuje się ramami rowerowymi chodzi mi o spawanie i drobne przeróbki. Zależy mi na tym żeby to był ktoś kto się na tym zna.

Będę wdzięczny za odpowiedź.

Napisano

kurcze jak tak dalej pójdzie to chyba jeszcze raz odwiedzę jakiś serwis (chociaż do antoninka to mam okropnie daleko-wolalbym cos na poludnie od poznania w kierunku na wroclaw; chyba ze byłoby zrobione od reki)

u mnie w grę wchodziłyby takie zabiegi jak:

wykręcenie i wyczyszczenie suportu, dokręcenie pedałów, może jakieś czyszczenie piast - czyli rzeczy proste dla doswiadczonego serwisanta - a dla dwóch lewych rąk (mnie) kosmos

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...