Robson06 Napisano 25 Grudnia 2012 Napisano 25 Grudnia 2012 Witaj, Właśnie co zakupiłem spodnie Endura FIREFLY rozmiar M w okolicznym sklepie. Jestem zadowolony z tego modelu . Jednak mają one zbyt małą długość. W razie czego umówiłem się ze sprzedawcą, że mogę wymienić je na inny rozmiar. Proszę Ciebie o własną radę! Chciałbym żeby udzielił się ktoś obeznany, doświadczony w jeździe na rowerze. Mój rozmiar w pasie: do ok. 90 cm Wysokość: 183cm Waga: 67kg Jestem szczupły dosyć i w pasie ściągam sobie paskiem prawie na maksa. Szerokość jest wporzo. Więc tak rozmiar M jest ok, lecz przy zgięciu w kolanie (jak na rowerze) nogawka wisi ok. 5cm ponad kostką (brakuję 5 cm żeby zasłaniać do połowy kostkę). Jak powinny leżeć nogawki normalnie? Czy to nie jest problem? Czy wystarczy, że będe nosił wyżej skarpety albo ocieplacze specjalne na kostki? Jak wy byście postąpili, wybrali dłuższe nogawki o kilka cm rozmiar L i z dużym luzem w szerokości. Czy może rozmiar M takie jak mam obecnie? Zapytałem się sklepu endurastore o wymiary rozmiaru M i L. Proszę: SPODNIE FIREFLY M Obwód w pasie: 86-98cm Długość całkowita: 104cm Długość nogawki od kroku: 80cm Obwód nogawki na wysokości kroku: ok. 61cm (w tym miejscu jest elastyczna wstawka materiału) Obwód u dołu regulowany w zakresie: 30-43cm SPODNIE FIREFLY L Obwód w pasie: 90-102cm Długość całkowita: 106cm Długość nogawki od kroku: 84cm Obwód nogawki na wysokości kroku: ok. 63cm (w tym miejscu jest elastyczna wstawka materiału) Obwód u dołu regulowany w zakresie: 29-42cm Liczę na Wasze doświadczenie Panowie i proszę o wypowiadanie się, bardzo mi zależy na tym
kazafaza Napisano 25 Grudnia 2012 Napisano 25 Grudnia 2012 Ja na Twoim miejscu przymierzyłbym Large - jeśli nie będzie tragedii w pasie(wspomniałeś że w M już masz spodnie dosyć ściśnięte) to powinien być to lepszy wybór. Tym bardziej że extra 4cm nogawki według mnie da Ci więcej niż dodatkowe 4cm w pasie...wybacz prostactwo ale łatwiej będzie Ci przytyć niż się skurczyć POZDRo-:ver
Darek14 Napisano 27 Grudnia 2012 Napisano 27 Grudnia 2012 Jeśli M są dobre na szerokość to L będą wisieć jak worki. Po prostu przy Twojej budowie spodnie Endury nie są dla Ciebie. Wielokrotnie czytałem na różnych forach narzekania na to, że Endura produkuje za krótkie spodnie. Sam mam 182 cm/80 kg i Humvee są dobre na szerokość, ale przykrótkie. Z Singletrackami było jeszcze gorzej i byłem zmuszony zrezygnować z zakupu.
Robson06 Napisano 29 Marca 2013 Autor Napisano 29 Marca 2013 Dzięki Darek14 za radę. Odsprzedałem spodnie na allegro i kupiłem Dobson R-90 'L'. Są spoko tylko muszę wymienić na 'M' bo te podobnie jak napisałeś "wiszą jak worki".
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.