dziobolek Napisano 30 Listopada 2012 Napisano 30 Listopada 2012 Jak w temacie - mam okazję niedrogo kupić używaną (ponoć mało) przerzutkę tylną Shimano Deore XT RD-M770. Na co być wyczulonym podczas oględzin przed zakupem, na co zwracać szczególną uwagę???
premier2 Napisano 30 Listopada 2012 Napisano 30 Listopada 2012 Stan kółek i czy nie ma za dużych luzów. Jakieś na pewno będą - to już nie to samo XT, co kiedyś.
redbull1 Napisano 30 Listopada 2012 Napisano 30 Listopada 2012 i czy wózek nie jest krzywy i czy się nie zacina sprężyna ,ogólnie wszystko
dziobolek Napisano 30 Listopada 2012 Autor Napisano 30 Listopada 2012 Dzięki... Da się to wszystko sprawdzić mając sprzęt w ręku a nie na rowerze??? Tak się zastanawiam, bo wiem, że gostek kupił ją kilka dni temu i na tym samym portalu sprzedaje, więc (jak to u Polaka) budzi się we mnie podejrzliwość co do tego, czy wszystko z tym sprzętem OK Tłumaczy się tym, że sprzedaje ponieważ nie zdąży poskładać roweru przed świętami, a potrzebuje kasy
ukaniex Napisano 1 Grudnia 2012 Napisano 1 Grudnia 2012 Łapiesz za korpus i ruszasz wózkiem w te i na zad (boki, góra-dół). Resztą zajmie się Twoje sprawne oko. Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2
dziobolek Napisano 2 Grudnia 2012 Autor Napisano 2 Grudnia 2012 Dzięki za porady. Sprzęt zakupiony - wyląda OK. Nie ma kompletnie żadnych wyczuwalnych luzów na mechaniźmie. Tylko rolka prowadząca (górna) kwlifikuje się do wymiany bardziej ze względu na stan uzębienia, niż na luzy. Zobaczymy, co wyjdzie "w praniu" po założeniu do roweru
tobo Napisano 2 Grudnia 2012 Napisano 2 Grudnia 2012 W rękach trudno wyczuć luzy, zamontuj do haka i wtedy od razu sie przekonasz.
Mod Team Puklus Napisano 2 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 2 Grudnia 2012 Jak nie ma luzu na wózku i na sworzniach pantografu będzie działać jak należny. W przerzutkach klasycznych poza luzem na wózku ważny jest luz na śrubie mocującej, przy Shadow jest to raczej pomijane. No i też zawsze mozesz mieć zmęczony lub skończony gwint mocowania linki. ale tym sie nie ma co martwić wystarczy jak już dać normalnie dłuższą śrube i nakrętkę bądź przegwintować na większy kaliber. więcej grzechów nie pamiętam
dziobolek Napisano 2 Grudnia 2012 Autor Napisano 2 Grudnia 2012 Dzięki Kamil. Ale ten model to nie Shadow o ile dobrze kojarzę
Mod Team Puklus Napisano 2 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 2 Grudnia 2012 No 770 to klasyk, wiec na śrube trzeba zwrócić uwagę. A ja napisałem ogólnie dla ogółu
dziobolek Napisano 2 Grudnia 2012 Autor Napisano 2 Grudnia 2012 Spoko Hehehe... "770 to klasyk" - fajnie to brzmi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.