Skocz do zawartości

[rama] Giant escaper - modyfikacja

jakkas93

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, pisze po raz pierwszy na forum wiec mam nadzieje że dobrze mi wyjdzie :D Mam od dawna Giant'a escaper'a z 2007r. Niedawno patrząc na niego postanowiłem go przerobić. W mojej myśli chciał bym bardziej wyczynowy rower który nie będzie bał sie wjechać w las, zjechać z górki, a na nierównym terenie przelecieć kilka centymetrów :D Moje doświadczenie z rowerem nie jest duże choć kiedyś jeździłem na bmx'ie i coś tam umiałem, do teraz nie kiedy się przydają różne wyćwiczone rzeczy... Myślałem nad nowymi: Kołami, Hamulcem tarczowym na tył, Korbą i kierownicą. Być może to nie jest takie proste jak mi sie wydaje. Mój stan gotówkowy to 1000zł Proszę poradźcie mi co mam zrobić czy w ogóle zrezygnować z modernizacji i kupić sobie jakiś używany rower na ramie np. Prodigy

Z góry dziękuje za pomoc ;)

Napisano

Czemu akurat na tył ? To na przód stosuje się mocniejszy hamulec i to również jego się używa , a tylny służy jako pomocniczy.

Hmm w sumie trzeba mieć kontrole nad wszystkim... mocniej hamujemy przednim na asfalcie, lecz na szutrze, piachu częściej tylnym hamulcem (chyba? ja tak robię :D) Myślę, że mógłbym zostawić z przodu starego v brake'a też są ok ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...