Skocz do zawartości

[korba + suport] Co polecicie?

dawid1110

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Wg mnie stwierdzeniem ze z blatem 48 mozna jechać szybciej jest nie do konca prawdziwe, to tak jak by powiedzieć, wsadzmy do malucha skrzynie 6 biegową to i 200 pojedzie a to guzik prawda :P

Fakt jeżeli miałeś korbę 42 i wolniobieg u uzywałeś ostatnieno przelozenia i brakowało ci kolejnych to tak, jednak jak sporadycznie używałeś ostatniego biegu jak ja np 11t i 13t praktycznie nie uzywam, wymiana korby na 48 nic nie wniesie.

Napisano

Wg mnie stwierdzeniem ze z blatem 48 mozna jechać szybciej jest nie do konca prawdziwe, to tak jak by powiedzieć, wsadzmy do malucha skrzynie 6 biegową to i 200 pojedzie a to guzik prawda :P

Fakt jeżeli miałeś korbę 42 i wolniobieg u uzywałeś ostatnieno przelozenia i brakowało ci kolejnych to tak, jednak jak sporadycznie używałeś ostatniego biegu jak ja np 11t i 13t praktycznie nie uzywam, wymiana korby na 48 nic nie wniesie.

Ja miałem korbę 46t wykorzystywałem całą kasetę. Zmieniłem na 48t i średnia wzrosła o ok 2km.

• Mod Team
Napisano

O łożyska mi chodziło, jak sie suport zużyje mozna go rozebrać ściągnąć łożyska i nabić nowe. Jednak ja jak próbowałem w suporcie FSA to myślałem ze mi sie ściągacz złamie tak mocno siedziały :P

Napisano

witam

nie bede tworzyl nowego tematu

napisze w tym

wczoraj rozebralem korbe i wyjalem suport, wszystko wyczyscilem, wymienilem lozyska kulkowe, zalozylem z powrotem wszystko, dokrecilem tak zeby nie bylo luzow. Wszystko ok ale po jakis 5 km luzy powrocily? dlaczego? Kontre zakrecilem dobrze, a wiec to odpada. Prosze o rade.

• Mod Team
Napisano

bo to suport jedno krotnego uzytku, potrafią bezproblemowo jeździć wiele lat a po rozebraniu już można je wyrzucić. Kup sobie kompaktowy.

Napisano

bo to suport jedno krotnego uzytku, potrafią bezproblemowo jeździć wiele lat a po rozebraniu już można je wyrzucić. Kup sobie kompaktowy.

tylko ze wlasnie luzy byly jeszcze przed rozebraniem

da sie jakos przynajmniej zmiejszyc te luzy?? bo jak wrzuce na 7 bieg z tylu to mi trze strasznie o przerzutke

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...