Skocz do zawartości

[amortyzator pomoc] SR SUNTOUR XRC co zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Znalazłem u teściów na działce rower Merida Kalahari 550 i posiada on amortyzator sr suntour XCR, rama jest w złym stanie(pełno rdzy) i nie będę jej wykorzystywał, jedynie amortyzator przełożył bym do swojego hexagona, niestety jest na niej nalot z rdzy i nie wiem czy wystarczy go nasmarować itd, czy lepiej oddać do serwisu rowerowego amor żeby go "odrestaurowali"

Z góry dzięki

ps: później wstawię fotki jak to wygląda

Napisano

Nic po prostu myślałem że można go jakoś odnowić czy coś

oto zdjęcie, druga strona jest w porządku ma tylko 3 naloty/ogniska rdzy

post-149909-0-66538600-1339942473_thumb.jpg

Napisano

ojojojoj

ciekawe co się dzieje w środku. Ta rdza na goleniach poniszczy Ci uszczelki i ślizgi, odrestaurowanie tego tak żeby to normalnie działało kosztowało by kilka razy więcej niż nowy xcr

Napisano

Tragedia! Kup nowy jeżeli chcesz XCR'a. Tego sprzedaj na forum za bezcen jako dawce. Ktoś może będzie potrzebował niektórych elementów. Czego nie sprzedasz oddaj na złom, i wyrzuć do kubłów z plastikiem.

• Mod Team
Napisano

Matko boska ... z nalotem idzie walczyć ale tam już są wżery nadaje sie jako przycisk do papieru albo wrzut do Wielkiego pieca :P złom ... ale jak by wyhaczył golenie górne w dobrym stanie ... dół z magnezu i jak ślizgi nie sa uszkodzone to by działało.

Napisano

Dzięki chłopaki :)

Ten amor nie jest mi potrzebny po prostu jakby był dobry to bym go zamienił zamiast zoom'a którego mam w hexagonie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...