Aire Napisano 9 Grudnia 2011 Napisano 9 Grudnia 2011 Witam Serdecznie, wczoraj dostałem od dziadka jego stary szosowy rower, nie jest on jednak w dobrym stanie i wymaga małego wkładu zarówno finansowego jak i poświęcenia czasu ale chcę przywrócić go do życia i poprosić was o pomoc. Będę musiał zakupić do niego części takie jak: siodło wraz ze sztycą,PEDAŁY(w grę wchodzi również spd) hamulce wraz z klamkami oraz przerzutki również z klamkami (kaseta w tylnym kole jest dobra, korba i łańcuch podobnie).Co do opon są dwie różne, ale uważam że ich stan jest dobry i jeszcze trochę da się na nich pojeździć, chyba że się mylę. Tyle rzeczy z tych co udało mi się na razie wychwycić i tu moja prośba, otóż chcę abyście polecili mi jakie części z wyżej wymienionych zakupić i czy w ogóle jest sens to robić? Jeśli chodzi o mnie to na rowerze(mtb) jeżdżę dosyć dużo i na wiosnę chciałbym mieć sprzęt który będzie nadawał się na jakąś dalszą trasę (100, 200km) na początek do wydania mam 300, 400zł i interesują mnie tak że części używane . Z góry dziękuje za wszelkie informacje. edit Pixon l.p. pedał l. mn. pedały - NIE pedała
Mod Team Puklus Napisano 10 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 10 Grudnia 2011 Jeszcze jak podasz coś więcej niż ze jest to rower, stary i szosowy to może ci ktoś pomoże
Aire Napisano 11 Grudnia 2011 Autor Napisano 11 Grudnia 2011 http://www.przeklej.pl/folder/szosa-32474886 przesyłam zdjęcia roweru, tak będzie chyba najprościej
dovectra Napisano 17 Grudnia 2011 Napisano 17 Grudnia 2011 http://www.przeklej..../szosa-32474886 przesyłam zdjęcia roweru, tak będzie chyba najprościej - i słusznie to jest chyba rower z lat 70-tych, universal -eksportowy (taki romet) albo angol jakiśsprawdż rocznik na suporcie lub główce wybity, naklejki zfotografuj da się nim jeździć swobodnie na początek minusy: - korby zabijane na kliny, mają tendencje do luzowania i ścinania ośki, pilnować (plus) masz wkręcany wkład suportu możesz na kwadrat przejść kiedyś bez problemu. - piasta tylna, jest chyba ściskana, jak mocnij pociśniesz piasta się rozlatuje,.... - felgi stalówki ?? w standardzie 590 mm kiepsko z częściami (ja mam felgę i dętkę)- słabiutkie hamulce na mokrym wcale (plus, masz wypasione szczęki, poprawiają hamowanie) - masz kasetę 5 trybów i zapomnij o klamkomanetkach indexowanych, tylko cierne : rometa , favorit, radzieckie - ciężko dostać (plus , ja mam na kierownicy romet, i radzieckie na ramę) - klamki, najlepiej zwykłe sporty polskie (ciężko znależć) (Plus mam gdzieś na strychu) - kierownica, te baranki się gięły podczas jazdy, (plus może jest jeszcze prosta?) - przerzutka przód, najlepiej romet - niestety 20 lat nie produkowany (plus , leży na strychu u mnie) ale możesz dać każdą na dolny ciąg i średnice rury coś 27-28mm teraz plusy: - ja podobnym śmigałem, teraz po ewolucji została tylko rama ale jedzie jak trza, masz prawdopodobnie pocieniane rury, jak go rozbierzesz to zważ ramę. albo popukaj paznokciem - możesz go rozebrać, posmarować, i jedziemy old timer jak się patrzy... - sztyca siodła, calowa, nie jak w krajowych metryczna, (ale sprawdź) - części w miarę zużycia możesz wymieniać, Jest problem z częściami para oryginalnymi (allegro, forum, poszukać po kolegach dziadka...) no ja mam trochę albo pojedź do Czech, tam kupisz odpowiedniki favorit, w dobrych sklepach. 300-400 zł to można rakietę zrobić z niego pozdr -
Aire Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Napisano 18 Grudnia 2011 Wielkie dzięki za zainteresowanie tematem i wyczerpującą odpowiedź. Wczoraj dokładnie sprawdziłem co i jak z tym rowerkiem, napompowałem koła założyłem siodełko oraz napinacz do łańcucha, gdy to wykonałem oczywiście z ciekawości zrobiłem parę kilometrów a dzięki temu dokładnie dowiedziałem się co mam do wymiany. W pierwszej kolejności mostek, jest pęknięty i koniecznie muszę go wymienić, co do kierownicy jest prosta i nadaje się do dalszej eksploatacji. Następnie koła, są lekko scentrowane ale myślę że nie będzie problemu z ich wycentrowaniem, o ile są na tyle dobre że warto je naprawiać piasty po przesmarowaniu kręcą się ładnie. Kolejna rzecz to opony i dętki, koniecznie do wymiany najbardziej chciałbym cieniutkie (najcieńsze jakie podejdą) a przy tym nie jakieś strasznie drogie. Korba na tą chwilę chodzi płynie i nie ma żadnych luzów więc myślę że może zostać. Jeśli chodzi o przerzutki i klamkomanetki, bo takie bym chciał najbardziej to nie potrzebuje oryginalnych z tego roweru, wystarczą mi jakieś uniwersalne, widziałem że na allegro jest tego sporo. Szczęki hamulców faktycznie są ok, nie zrozumiałem tylko wątku o pocienianych rurach, to jakieś niebezpieczne, osłabia ramę czy może ma za zadanie zmniejszyć wagę? Jeżeli masz jakieś części które chcesz sprzedać i będą pasowały to chętnie je kupie, możemy się dogadać Ucieszyły mnie twoje słowa że za 300, 400zł można zrobić z tego rakietę bo myślałem że pochłonie to więcej szmalu, którego nie mam hehe. Jutro zrobię zdjęcia naklejek i wstawię z nimi linka. Jeszcze raz dziękuje za info i Pozdrawiam
dovectra Napisano 18 Grudnia 2011 Napisano 18 Grudnia 2011 Wielkie dzięki za zainteresowanie tematem i wyczerpującą odpowiedź. Wczoraj dokładnie sprawdziłem co i jak z tym rowerkiem, napompowałem koła założyłem siodełko oraz napinacz do łańcucha, gdy to wykonałem oczywiście z ciekawości zrobiłem parę kilometrów a dzięki temu dokładnie dowiedziałem się co mam do wymiany. W pierwszej kolejności mostek, jest pęknięty i koniecznie muszę go wymienić, co do kierownicy jest prosta i nadaje się do dalszej eksploatacji. Następnie koła, są lekko scentrowane ale myślę że nie będzie problemu z ich wycentrowaniem, o ile są na tyle dobre że warto je naprawiać piasty po przesmarowaniu kręcą się ładnie. Kolejna rzecz to opony i dętki, koniecznie do wymiany najbardziej chciałbym cieniutkie (najcieńsze jakie podejdą) a przy tym nie jakieś strasznie drogie. Korba na tą chwilę chodzi płynie i nie ma żadnych luzów więc myślę że może zostać. Jeśli chodzi o przerzutki i klamkomanetki, bo takie bym chciał najbardziej to nie potrzebuje oryginalnych z tego roweru, wystarczą mi jakieś uniwersalne, widziałem że na allegro jest tego sporo. Szczęki hamulców faktycznie są ok, nie zrozumiałem tylko wątku o pocienianych rurach, to jakieś niebezpieczne, osłabia ramę czy może ma za zadanie zmniejszyć wagę? Jeżeli masz jakieś części które chcesz sprzedać i będą pasowały to chętnie je kupie, możemy się dogadać Ucieszyły mnie twoje słowa że za 300, 400zł można zrobić z tego rakietę bo myślałem że pochłonie to więcej szmalu, którego nie mam hehe. Jutro zrobię zdjęcia naklejek i wstawię z nimi linka. Jeszcze raz dziękuje za info i Pozdrawiam witam kwota jaką można wpakować w rowerek jest ...zależna od tego ile masz kasy. pamiętaj , z cienkimi oponami może być krucho, ale http://allegro.pl/listing.php/search?string=opona+590&category=16414 klamkomanetki maja index, - ten wielotryb nie trzeba by dać jakiś 6-7, koszt 25-30 zł http://allegro.pl/wielotryb-nakrecany-6-7-rzedowy-shimano-i1999592804.html przerzutka też indexowana shimano - lepiej starsze w dobrym stanie bo te nowe tanie to zgroza plastykowa jakoś się znajdzie co nie co na strychu, mostki też, koła wycentruj i jazda jak by co daj na PW co by Cię interesowało ,listę pogrzebię i odpowiem co tam mam na strychu pozdro
Aire Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Napisano 18 Grudnia 2011 Lista części to : -mostek -klamki -przerzutki -siodło (typowe do szosy, zwykłe mam) -jak masz jakieś dobre koła i opony to też chętnie wezmę -pedały no i reszta rzeczy które mogą mi się przydać
Aire Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Napisano 18 Grudnia 2011 nie myślałeś o ostrym kole ? jasne że myślałem, ale chcę tym rowerem robić dalsze trasy a ostre to tak raczej na miasto a druga sprawa że można się na tym nieźle "przejechać" pare razy miałem okazje pośmigać na ostrym i stwierdziłem że to na razie nie dla mnie;]
dovectra Napisano 18 Grudnia 2011 Napisano 18 Grudnia 2011 wysłałem na priwa, wiadomość kolega powyżej jeszcze ma propozycję, ostre koło, lub singlespeed przemyśl ja zaczynałem od singla... ale potrzeba była by rower w terenie dał radę i mam 3x6 na tym singlu
Aire Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Napisano 18 Grudnia 2011 wysłałem na priwa, wiadomość kolega powyżej jeszcze ma propozycję, ostre koło, lub singlespeed przemyśl ja zaczynałem od singla... ale potrzeba była by rower w terenie dał radę i mam 3x6 na tym singlu listę przeglądnąłem a co do ostrego i singla to tak jak mówię, wolę typową szosę na której będę mógł zrobić trasę 100, 200 km.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.