[Hamulce] Jakie do downhill
Started By colin96, sty 24 2012 13:10
Hamulce downhill hydrauliczne shimano
30 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 styczeń 2012 - 15:36
Jak tam chcesz, ale to na prawdę są słabe hamulce i możesz to odczuć na zjeździe
Rowery
Napisano 25 styczeń 2012 - 17:02
@Schwefel
Nie uprawiam DH na Levelu A2, najzwyklejsze XC. Wiem jaką mocą dysponują dotarte i dobrze wyregulowane BB7 na dużej tarczy z dobrymi pancerzami, mocniejsze od Aurig czy Deore (może poza najnowszymi z servo wave). Mają gorszą modulację, jednak siłę mają potężną jak na ten pułap cenowy i system (mechanik)
Nie uprawiam DH na Levelu A2, najzwyklejsze XC. Wiem jaką mocą dysponują dotarte i dobrze wyregulowane BB7 na dużej tarczy z dobrymi pancerzami, mocniejsze od Aurig czy Deore (może poza najnowszymi z servo wave). Mają gorszą modulację, jednak siłę mają potężną jak na ten pułap cenowy i system (mechanik)
Kross Level A2 + Mod + Fox
Napisano 25 styczeń 2012 - 18:29
Użytkownik colin96 dnia 25 styczeń 2012 - 14:56 napisał
Jeździłem u kumpla na tych hamulcach i bardzo podobała mi się ich praca 
Schwefel photoblog
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Napisano 25 styczeń 2012 - 18:37
Mam Aurigi, ważę koło 60kg i jeżdżę na ścieżkowcu, wystarcza. Choć trochę więcej mocy by się przydało, bo to wcale nie jakieś potężne hamulce. W DH ich zwyczajnie nie widzę, nie wystarczą.
Napisano 25 styczeń 2012 - 22:38
Kolega zagotował Aurigi własnie w levelu A2 na małych pagórkach w lesie. W DH to po pierwszych 300 metrach będzie po nich. Jak masz jakąś kamere to nagraj pierwszy zdjazd chce to zobaczyć.
Rowery
Napisano 25 styczeń 2012 - 22:49
Będzie to baaardzo szybki zjazd z ogromnym lubudubnięciem na dole
Napisano 25 styczeń 2012 - 23:01
Obawiam się, że filmu nie ujrzymy, ponieważ z kamery raczej nic nie zostanie. DH nie jest tanią dyscypliną, pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Jeżeli DH jest tym o czym tutaj większośc osób na forum myśli, to wiedz że zawsze musisz brać pod uwagę własne bezpieczeńśtwo. Tutaj nie ma co patrzeć na pół-środki. Coś mi się wydaje, że to będzie bardziej Enduro w Twoim wykonaniu niż DH
Napisano 26 styczeń 2012 - 11:20
no a shimano slx
Napisano 26 styczeń 2012 - 13:08
Bardzo dobre hample w dobrej cenie, tylko z tyłu tarcza 180 a przód 203, pono przez tarcze 203 z tyłu pękają zaciski:) I można śmigać.
Poza tym, wyszukiwarka forumowa nie boli, ostatnio gdzieś chwalili te hample
Wybaczcie doubla, znalazłem za niego
http://www.forumrowe...mulce-slx-m665/
Poza tym, wyszukiwarka forumowa nie boli, ostatnio gdzieś chwalili te hample
Wybaczcie doubla, znalazłem za niego
http://www.forumrowe...mulce-slx-m665/
Użytkownik Juraleona edytował ten post 26 styczeń 2012 - 12:37
Napisano 07 luty 2012 - 14:22
też tak myślałem na avid jucy 5
Napisano 07 luty 2012 - 14:51
Juicy 5 są ok, ale tylko z pewnego źródła, po remoncie(unikaty) lub z gwarancją (ta może się przydać od razu po zakupie, bo towar jest już zleżały..)