Skocz do zawartości

[Szklarska Poręba] nieoficjalny zlot ;)

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Ahoj! :) Po zlocie w Głuchołazach czuję mały niedosyt i ogromną chęć jazdy w górach. Jak co roku planuję wybrać się do Szklarskiej Poręby. Ze mną na pewno jedzie kumpel, którego niektórzy poznali na zlocie - Bartek, i może ktoś jeszcze się znajdzie. Zabawa na pewno będzie dobra bo teren już jako tako znamy i wiemy gdzie można fajnie pojeździć. Wstępnie planujemy ten wypad na 3 - 7 sierpnia (środa - niedziela). Fajnie by było jakby znalazło się jeszcze trochę ludków chętnych na taki wyjazd, nawet na krócej. Nocleg raczej we własnym zakresie, ale mogę pomóc coś zorganizować, czy dać jakieś namiary. Koszty niestety min. 40-45zł za dobę dla osoby. Szukałem i niestety taniej znaleźć raczej się się nie da, chociaż jeśli komuś się uda to super :) To kto chętny?

• Mod Team
Napisano

Jezus Maria, jak to jest daleko :P

Jeżeli będzie kasa to bardzo chętnie przyjadę, jednakże proponowałbym późniejszy termin tak, aby uwzględnić 15 sierpnia, kiedy wszyscy mają wolne :)

Napisano

Ciekawa inicjatywa :) Nie mówię nie, kwestia do przemyślenia. Z Bartkiem sobie podjazdy z blatu porobimy :D

15 sierpnia pewnie będzie problem ze znalezieniem miejsca na nocleg, a poza tym to będzie nawał turystów i tłok na szlakach :P

• Mod Team
Napisano

15 sierpnia pewnie będzie problem ze znalezieniem miejsca na nocleg, a poza tym to będzie nawał turystów i tłok na szlakach :P

I pewnie koszty ewentualnego noclegu też będą wyższe. Poza tym dla nas inny termin nie wchodzi w grę ze względu na urlopy. Myślę że świetnie będzie znowu pośmigać po górach w większej ekipie.

Napisano

Ha! Odi, Ty masz niedosyt. Co mam rzec ja, co tylko (aż!) danie główne zlotu z Wami objechałem?

Ja jestem w 300% na tak, zwłaszcza że od 30 lipca do 14 sierpnia będę stacjonował w Szklarskiej:D Z przyjemnością z Wami pośmigam. :thumbsup:

Aby tzw. tradycji stało się zadość, możemy zrobić wycieczkę na czeskie trasy rowerowe - tym razem Singltrek pod Smrkem.

bartek_1990 zbłądziłem dziś w pracy na Twój wpis na bikestatsach, ech... Ty cyborgu Ty :voodoo::icon_wink:

Napisano

No ja bym z przyjemnością - tylko te ceny noclegów <_< ...

Tam naprawdę nie ma żadnego schroniska?

No i jeszcze z Księciem nie wiemy, jak by to było z urlopem...

• Mod Team
Napisano

A jak to wygląda jakby "amator" chciał wpaść ?

Jeśli jeździsz i masz nienajgorszą kondycję to zapraszamy. W innym wypadku możesz być nieusatysfakcjonowany naszym tempem jazdy ;)

Ja jestem w 300% na tak, zwłaszcza że od 30 lipca do 14 sierpnia będę stacjonował w Szklarskiej:D Z przyjemnością z Wami pośmigam. :thumbsup:

Aby tzw. tradycji stało się zadość, możemy zrobić wycieczkę na czeskie trasy rowerowe - tym razem Singltrek pod Smrkem.

I taka postawa bardzo mi się podoba :D Kawałek Czech też mamy zjeżdżony, ale to długa opowieść :)

No ja bym z przyjemnością - tylko te ceny noclegów <_< ...

Tam naprawdę nie ma żadnego schroniska?

No i jeszcze z Księciem nie wiemy, jak by to było z urlopem...

Jeśli komukolwiek uda się znaleźć jakikolwiek tańszy nocleg to sam chętnie skorzystam. Namierzyłem na razie jedno schronisko, ale nocleg i tak 35-40zł i to chyba bez pościeli. Postaram się na dniach podzwonić i uzyskać jakieś informacje.

Napisano

Nie wiem czy aktualny nocleg na więcej osób.. ale znam schronisko za 25zl z własnym śpiworem.. warunki trochę spartańskie :P

Napisano

Do szklarskiej w sierpniu z namiotem tylko to trochę hardkor... Ja zamierzam tam urlop spędzić w sierpniu ale niestety 10-17. Ale samą szklarską gorąco polecam (festiwal rowerowy w szczególności) ;)

• Mod Team
Napisano

Chatkę robaczka kojarzę z górskich drogowskazów na szlakach i jak dla mnie raczej odpada. Do miasta za daleko i autem na raczej nie da się tam dojechać.

• Mod Team
Napisano

marcinusz - dzięki za linka :) W sumie to rzut beretem od naszego dotychczasowego miejsca noclegów, które znajduje się na Franciszkańskiej 23. Trzeba się organizować i robić rezerwację :)

Napisano

Bede sledzil temat, noclegu innego niz normalnego z kuchnia i prysznicem nie biore w ogole pod uwage. To ma byc trening, a nie oboz przetrwania ze spiworem ;p

Napisano

ja tez jestem chetny..

a moze Karpacz, mam tam kilka "znajomych" agroturystyk, mysle ze za 25-30zl udaloby sie nocleg skombinowac i przy okazji blizej na wypad na Śnieżkę;)

Napisano

Ja z okolic Jeleniej Góry mógłbym wpaść do was :) i w razie czego daleko nie mam więc mógłbym pomóc w miarę wolnego czasu.

Napisano

Całkiem możliwe że w tym okresie będę w okolicy. Problem jest w tym,że będę trudne i ( może ) nie do końca dozwolone trasy atakować... Single pod Smrkiem - nuda :P

Napisano
Problem jest w tym,że będę trudne i ( może ) nie do końca dozwolone trasy atakować.

He he, generalnie tam wszystko co ciekawe, jest w strefie zakazanej ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...