marcesco Napisano 13 Stycznia Napisano 13 Stycznia @szamysz83 kolega jeździ w powyższym układzie (25 mm + 2.35 + tubeless) i wszystko w porządku, opona ładnie się ułożyła. 1 Cytuj
tymex775 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Cześć, Chcę zdecydować się między oponami bezdętkowymi 40 a 45 mm, np. Schwalbe G-One / WTB Vulpine S / Pirelli Cinturato Gravel H. Mam koła Vytyv RC31 Aviator: Szerokość wewnętrzna obręczy: 19,3 mm Szerokość zewnętrzna obręczy: 26 mm Głębokość obręczy: 31 mm Czy 45 mm będzie odpowiednie przy tej szerokości wewnętrznej obręczy? W praktyce te opony nie powinny mieć więcej niż 43 mm szerokości, co jest limitem zalecanym przez producenta (30–43 mm). Czy znacząco wpłynie to na prowadzenie? Czy warto wybrać 45 mm ze względu na komfort i prędkość na trudniejszym terenie w porównaniu do 40 mm? Co myślisz? Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 5 godzin temu Mod Team Napisano 5 godzin temu Myślę, że 2 mm nie zrobią różnicy, i sam musisz zdecydować. W 10 letnim MTB mam 2.25" na obręczy z taką szerokością, jednak o niższym profilu, i przy zbyt niskim ciśnieniu zdarzyło się zawinąć liście pod oponę. Także trzeba pilnować ciśnienia, i będzie OK (jeśli rama mieści szersze opony). 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dodane przez szymoon87,
1 reakcja
Pokaż odpowiedź