Skocz do zawartości

[książki] co czytacie???

karolaq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
przyjemnie czyta się "dzikowy skarb" ;) o początkach państwa polskiego :)

O tak, wszystkie książki Karola Bunscha są bardzo ciekawe i bardzo przyjemnie się je czyta.

A co do Cejrowskiego to nie wiem czy tam jest fikcja, nigdy nie byłem w puszczy więc trudno mi powiedzieć. A kosmata, czająca się z boku, z przerwą między zębami, jest naprawdę dobra :D

Napisano

o bartekgib:D widze ze lekturki:)

nieboską właśnie przerobiłem, Tobie też moge podrzucić przydatne konkrety - to co będziesz robił na polskim:D wiesz zabłyszczysz raz drugi trzeci i piąteczka :P

Napisano

To czemu chłopie szybciej nie mówiłes ? :P Właśnie dzisiaj skończyliśmy Nie-Boską .... Ogólnie całą książke czytaliśmy na lekcjach z podziałem na role ( mam 7 polaków w tyg. - możemy sobie pozwolić ). Ja zawsze byłem od didaskaliów/przypisów :P Fajnie było ..... Ojjjj lekturki na maturze to podstawa. Pozdrawiam !

Napisano

Ja Skończyłem wczoraj 12 tom Nekroskopu...jescze zostały mi 3 ;] (muszę se kupić, niestety)

Teraz czytam : Pies i klecha. Przeciwko wszystkim.

A w kolejce :

- Siewcy wiatru

- Diuna(pozozstałe częsci do kupienia)

- A.D. XIII tom1

- A.D. XIII tom2

- Nocny patrol (pozostałe częsci do kupienia)

Generalnie..sporo tego :D( do kupienia;])

Napisano

dzis dokonczylem ragnaroka 1940 i to byla przedostatnia ksiazka z fabryki slow ktorej jeszcze nie przeczytalem

zostaj e mi 2ga czesc pana lodowego ogrodu

• 3 tygodnie później...
Napisano

Oooo, dawno ta "Nie-Boska Komedie" skonczyliscie? Moje jakies przydatne info posiadacie? :) Ja bede sie niedlugo brac, nastepnie natomiast " 'Sruby' panienskie". B)

A tak dla przyjemnosci Grishama po ang "The Pelican Brief", po polsku skonczylam wlasnie "Amerykanscy bogowie" Neila Gaimana. Swietna ksiazka. Zbieram sie juz, zeby przeczytac kolejna ksiazke tego pana - "Niegdziebadz". :) Polecacie inne ksiazki Gaimana?

• Mod Team
Napisano

FiFi jak ci się podoba książka? Bo ja ją przeczytałem i szczerze przyznam trochę się zawiodłem, szczególnie po przejrzeniu wielu recenzji zachęcających do przeczytania tej nie cienkiej książki (1100 str.). Owszem dowiedziałem się wielu rzeczy o tradycji i strukturze tego narodu, o myśleniu społeczeństwa, ale to nie zmienia faktu, że była to nudna pozycja.

Teraz mam za sobą R.A Salvatore, dwie książki z półki fantasy. Również nic specjalnego, można przeczytać, ale w tym czasie można iść do empiku i poczytać pisma rowerowe.

Napisano

Pixon, mnie książka bardzo wciągnęła, szczególnie kultura, myślenie ludności etc. Zaliczam ją do dobrych książek, które znajdują honorowe miejsce w moim pokoju. :) Fabuła jest ciekawa, wszystkie akcje są dość dokładnie opisane, co sprawia, że czasem mnie to nużyło.

• 3 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

"Załamanie chaosu, Odkrywanie prostoty w złożonym świecie" - książka z gatunku popularnonaukowych. Raczej ciekawa, wymagająca ciągłego skupienia i analizy czytanych informacji. Tematyka głównie biologia (genetyka), po tym chemia i fizyka oraz minimalne wątki filozoficzne. Miejscami czytałem prawie jakbym chińską książkę miał, ale w większości nie jest tak źle i idzie zrozumieć. O ile ma się ogólne pojęcie na w/w tematy. Co najmniej poziom z liceum.

Napisano

Ja mniej ambitnie - HP7 (a co? W tym wieku już nie wolno? ;) ) i "Czerwona gorączka" A. Pilipiuka (zbiór opowiadań, coś jakby 2ga część "2586 kroków".

A poza tym to z pół kilo kserowek dotycząch analizy cyklu życia artykułów przemysłowych BUHAHA :D

Napisano

Ja tam kartkuję Sally Jenkins, Daniela Coyle'a, Carmichaela, Hagen'a Bossdorfa.

A z nierowerowych, to Williama Gibsona, Curta Vonneguta.

Polecam ;)

• Mod Team
Napisano

Skończyłem Coben Harlan "Niewinny" oraz jeżdżac na rowerze wysłuchałem całego Hobbita :)

Teraz może wezmę się za coś z literatury Cook R.

Napisano

Obecnie czytam "Nowy podręcznik fotografii" John Hedgecoe - moim zdaniem jedna z lepszych pozycji o tej tematyce jaką udało mi się ostatnio znaleźć :D

Napisano

też niedawno skończyłem "Niewinny"ego Cobena (BTW: główny bohater to Matt Hunter, nazywa się jak jeden z najlepszych freeriderów na świecie :D ) w sumie bez rewelacji jakich się spodziewałem. Przeczytałem też "Polowanie na czerwony październik", lepsza od "czasu patriotów" Clancy'ego. Teraz czytam "inne pieśni" Dukaja i chociaż z początku ten rodzaj fantasy do mnie nie przemawiał, to już się wciągnąłem;). Jakby napisał Dukaj przyjąłem formę narzuconą przez ksążkę.

Napisano

Ostatnio przeczytałem trylogię Sapkowskiego oraz pierwsze dwie części wiedźmina (Ostatnie życzenie i miecz przeznaczenia), a jako że nie mogę dorwać kolejnego tomu to przeczytałem "Wywiad z wampirem", po czym zabrałem się za "Wampira Lestata" :)

Zaczęła się szkoła więc zajmie mi to sporo czasu (nie chce się po szkole nic oprócz odmóżdżania przy muzyce ;) ), a lektury szkolne czekają i czekają i się nie doczekają :)

Napisano

Pilipiuk i cala saga o Jakubie Wędrowyczu. A teraz dostałem w łapska cos bliższe tematyce rowerowej czyli. Lance Armstrong '' Liczy się każda sekunda''

• Mod Team
Napisano

Ludzie co wy tak słabo czytacie. Zaglądam do tego tematu, żeby wyciągnąć jakieś perełki które polecacie i żeby je przeczytać, ale tu raz, że jest takich mało, przynajmniej o tematyce która mnie interesuje. Po drugie prawie nikt na tym forum książek nie czyta, a może czyta ale się nie przyznaje do tego :)

Trudno, za mną tym razem: "Chemia śmierci" Beckett Simon. Fajny thriller, można przeczytać do poduszki.

Napisano

Pixon, czytamy czytamy, mi się nie chcę po prostu pisać, ale teraz napiszę. :)

Przeczytałem książkę Jamesa Redfielda "Tajemnica Shambali". Poza tym, czytam książkę o programowaniu w Pythonie. :)

Polecam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...