Przeor Napisano 7 Stycznia 2008 Napisano 7 Stycznia 2008 przyjemnie czyta się "dzikowy skarb" o początkach państwa polskiego O tak, wszystkie książki Karola Bunscha są bardzo ciekawe i bardzo przyjemnie się je czyta. A co do Cejrowskiego to nie wiem czy tam jest fikcja, nigdy nie byłem w puszczy więc trudno mi powiedzieć. A kosmata, czająca się z boku, z przerwą między zębami, jest naprawdę dobra
Ufoludek Napisano 7 Stycznia 2008 Napisano 7 Stycznia 2008 Właśnie zamówiłem Biblie Treningu Kolarza Górskiego więc tym się teraz bede zajmował
Rmk_90 Napisano 7 Stycznia 2008 Napisano 7 Stycznia 2008 o bartekgib:D widze ze lekturki:) nieboską właśnie przerobiłem, Tobie też moge podrzucić przydatne konkrety - to co będziesz robił na polskim:D wiesz zabłyszczysz raz drugi trzeci i piąteczka
bartekgib Napisano 7 Stycznia 2008 Napisano 7 Stycznia 2008 To czemu chłopie szybciej nie mówiłes ? Właśnie dzisiaj skończyliśmy Nie-Boską .... Ogólnie całą książke czytaliśmy na lekcjach z podziałem na role ( mam 7 polaków w tyg. - możemy sobie pozwolić ). Ja zawsze byłem od didaskaliów/przypisów Fajnie było ..... Ojjjj lekturki na maturze to podstawa. Pozdrawiam !
qla Napisano 12 Stycznia 2008 Napisano 12 Stycznia 2008 Ja Skończyłem wczoraj 12 tom Nekroskopu...jescze zostały mi 3 ;] (muszę se kupić, niestety) Teraz czytam : Pies i klecha. Przeciwko wszystkim. A w kolejce : - Siewcy wiatru - Diuna(pozozstałe częsci do kupienia) - A.D. XIII tom1 - A.D. XIII tom2 - Nocny patrol (pozostałe częsci do kupienia) Generalnie..sporo tego ( do kupienia;])
jelen Napisano 14 Stycznia 2008 Napisano 14 Stycznia 2008 dzis dokonczylem ragnaroka 1940 i to byla przedostatnia ksiazka z fabryki slow ktorej jeszcze nie przeczytalem zostaj e mi 2ga czesc pana lodowego ogrodu
blackowna Napisano 1 Lutego 2008 Napisano 1 Lutego 2008 Oooo, dawno ta "Nie-Boska Komedie" skonczyliscie? Moje jakies przydatne info posiadacie? Ja bede sie niedlugo brac, nastepnie natomiast " 'Sruby' panienskie". A tak dla przyjemnosci Grishama po ang "The Pelican Brief", po polsku skonczylam wlasnie "Amerykanscy bogowie" Neila Gaimana. Swietna ksiazka. Zbieram sie juz, zeby przeczytac kolejna ksiazke tego pana - "Niegdziebadz". Polecacie inne ksiazki Gaimana?
Fifi Napisano 1 Lutego 2008 Napisano 1 Lutego 2008 Ja kończę czytać "Shoguna" Jamesa Clavella, potem zaczynam czytać lekturę szkolną jaką jest "Folwark Zwierzęcy".
Mod Team Pixon Napisano 1 Lutego 2008 Mod Team Napisano 1 Lutego 2008 FiFi jak ci się podoba książka? Bo ja ją przeczytałem i szczerze przyznam trochę się zawiodłem, szczególnie po przejrzeniu wielu recenzji zachęcających do przeczytania tej nie cienkiej książki (1100 str.). Owszem dowiedziałem się wielu rzeczy o tradycji i strukturze tego narodu, o myśleniu społeczeństwa, ale to nie zmienia faktu, że była to nudna pozycja. Teraz mam za sobą R.A Salvatore, dwie książki z półki fantasy. Również nic specjalnego, można przeczytać, ale w tym czasie można iść do empiku i poczytać pisma rowerowe.
Fifi Napisano 1 Lutego 2008 Napisano 1 Lutego 2008 Pixon, mnie książka bardzo wciągnęła, szczególnie kultura, myślenie ludności etc. Zaliczam ją do dobrych książek, które znajdują honorowe miejsce w moim pokoju. Fabuła jest ciekawa, wszystkie akcje są dość dokładnie opisane, co sprawia, że czasem mnie to nużyło.
Mod Team Pixon Napisano 22 Lutego 2008 Mod Team Napisano 22 Lutego 2008 "Załamanie chaosu, Odkrywanie prostoty w złożonym świecie" - książka z gatunku popularnonaukowych. Raczej ciekawa, wymagająca ciągłego skupienia i analizy czytanych informacji. Tematyka głównie biologia (genetyka), po tym chemia i fizyka oraz minimalne wątki filozoficzne. Miejscami czytałem prawie jakbym chińską książkę miał, ale w większości nie jest tak źle i idzie zrozumieć. O ile ma się ogólne pojęcie na w/w tematy. Co najmniej poziom z liceum.
MrJ Napisano 22 Lutego 2008 Napisano 22 Lutego 2008 Ja mniej ambitnie - HP7 (a co? W tym wieku już nie wolno? ) i "Czerwona gorączka" A. Pilipiuka (zbiór opowiadań, coś jakby 2ga część "2586 kroków". A poza tym to z pół kilo kserowek dotycząch analizy cyklu życia artykułów przemysłowych BUHAHA
Winq Napisano 23 Lutego 2008 Napisano 23 Lutego 2008 Ja tam kartkuję Sally Jenkins, Daniela Coyle'a, Carmichaela, Hagen'a Bossdorfa. A z nierowerowych, to Williama Gibsona, Curta Vonneguta. Polecam
Mod Team Pixon Napisano 24 Lutego 2008 Mod Team Napisano 24 Lutego 2008 Skończyłem Coben Harlan "Niewinny" oraz jeżdżac na rowerze wysłuchałem całego Hobbita Teraz może wezmę się za coś z literatury Cook R.
Selvan82 Napisano 25 Lutego 2008 Napisano 25 Lutego 2008 Obecnie czytam "Nowy podręcznik fotografii" John Hedgecoe - moim zdaniem jedna z lepszych pozycji o tej tematyce jaką udało mi się ostatnio znaleźć
majster Napisano 25 Lutego 2008 Napisano 25 Lutego 2008 też niedawno skończyłem "Niewinny"ego Cobena (BTW: główny bohater to Matt Hunter, nazywa się jak jeden z najlepszych freeriderów na świecie ) w sumie bez rewelacji jakich się spodziewałem. Przeczytałem też "Polowanie na czerwony październik", lepsza od "czasu patriotów" Clancy'ego. Teraz czytam "inne pieśni" Dukaja i chociaż z początku ten rodzaj fantasy do mnie nie przemawiał, to już się wciągnąłem;). Jakby napisał Dukaj przyjąłem formę narzuconą przez ksążkę.
heavy_puchatek Napisano 25 Lutego 2008 Napisano 25 Lutego 2008 Ostatnio przeczytałem trylogię Sapkowskiego oraz pierwsze dwie części wiedźmina (Ostatnie życzenie i miecz przeznaczenia), a jako że nie mogę dorwać kolejnego tomu to przeczytałem "Wywiad z wampirem", po czym zabrałem się za "Wampira Lestata" Zaczęła się szkoła więc zajmie mi to sporo czasu (nie chce się po szkole nic oprócz odmóżdżania przy muzyce ), a lektury szkolne czekają i czekają i się nie doczekają
Mateunio Napisano 25 Lutego 2008 Napisano 25 Lutego 2008 Pilipiuk i cala saga o Jakubie Wędrowyczu. A teraz dostałem w łapska cos bliższe tematyce rowerowej czyli. Lance Armstrong '' Liczy się każda sekunda''
Wax Napisano 25 Lutego 2008 Napisano 25 Lutego 2008 Zbigniew Królicki - "Radiestezja Stosowana". Kolejna książka w temacie radiestezji i samorozwoju.
Mod Team Pixon Napisano 2 Marca 2008 Mod Team Napisano 2 Marca 2008 Ludzie co wy tak słabo czytacie. Zaglądam do tego tematu, żeby wyciągnąć jakieś perełki które polecacie i żeby je przeczytać, ale tu raz, że jest takich mało, przynajmniej o tematyce która mnie interesuje. Po drugie prawie nikt na tym forum książek nie czyta, a może czyta ale się nie przyznaje do tego Trudno, za mną tym razem: "Chemia śmierci" Beckett Simon. Fajny thriller, można przeczytać do poduszki.
Fifi Napisano 2 Marca 2008 Napisano 2 Marca 2008 Pixon, czytamy czytamy, mi się nie chcę po prostu pisać, ale teraz napiszę. Przeczytałem książkę Jamesa Redfielda "Tajemnica Shambali". Poza tym, czytam książkę o programowaniu w Pythonie. Polecam!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.