Skocz do zawartości

[rower]tragiczna geometria nowego roweru:/

Andrew

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

też uważam, że kierownica 31,6 jest dużo sztywniejsza. a co do mostka, to kwestia wyuczenia, ja mam 40mm i nie narzekam na podjazdach, choć na początku było słabo, ale do wszystkiego idize sie przyzwyczaić.

• Mod Team
Napisano

Spokojnie wszystko się mieści.

U mnie to chwyty każdy po 13 cm, manetki Alivio (z telewizorkami),

klamki (DeOne - kopia Avida FR-5), do tego dochodzi licznik i miejsce na lampkę zostaje.

Napisano

Chyba że chcesz jeszcze manetkę blokady amortyzatora i pulsometr założyć wtedy już trzeba kombinować :woot: Ale wszystko się da zrobić...

Napisano

Jaki set kiera+mostek zaproponowalibyście za 250-300zł.

Mostek ma mieć 85-100mm długości. Kierownica prosta. Nie ważne, czy 25,4 czy 31.8.

W oko wpadły mi komponenty Ritchey WCS - mostek za 139zł i kiera za 142zł. Trochę drogo, ale chyba warto dać więcej za lepsze części.

Napisano

bardzo Ci na wadze zalezy?

bo jak nie to mozesz równie dobrze wrzucic komponenty ritchey PRO i tez bedzie dobrze :P

baaardzo duzy masz wybór....

Napisano
bardzo Ci na wadze zalezy?

bo jak nie to mozesz równie dobrze wrzucic komponenty ritchey PRO i tez bedzie dobrze :P

baaardzo duzy masz wybór....

Zamieniając WCS na PRO zaoszczędzę 90zł. Za zaoszczędzone pieniądze będzie można dokupić manetki SLX albo przednią przerzutkę XT.

No cóż, lista potrzebnych części jest długa, a fundusze ograniczone. Czasem warto kupować "na raty" lepsze komponenty, ale czy faktycznie opłaca się dołożyć 90zł za mniejszą masę(~30g).

Na wadze szczególnie mi nie zależy, choć nie ukrywam, że chcę zejść z wagą do 12kg NIE wymieniając amortyzatora, który waży 2500g :/ . Postanowiłem go wymienić dopiero, gdy złapie luzy/puszczą uszczelki/pęknie/skrzywi się itp.

Napisano

jesli masz okrojony budzet to oszczednosc 30 gram za 9 dych to bez sensu.

za 90 zl mozesz kupic bardzo dobrą a lekka opone na ktorej urwiesz juz znacznie wiecej.

Napisano

Ja również polecę Boplight'a. Jeżdżę na secie kiera + mostek (obie rzeczy Boplight Team) i jest naprawdę spoko. Waga dobra, cena nie zniechęca :D

Napisano
rozkrecac? rozkrecil sie komukolwiek kiedys kokpit w tym miejscu? :)

raczej chodzi o sztywnosc polaczenia - cztery sruby to nie dwie.

No mi sie raz tak zrobilo(poluzowalo), i uwierz, ze to naprawde nie mile uczucie (szczegolnie na stromym zjezdzie) :D

Przez chwile myslalem, ze kupilem makrokesz nie rower, ale okazalo sie, ze po prostu za slabo dokrecilem sruby i juz nigdy sie historia nie powtorzyla :D

Napisano
Smica aż taka lekka nie jest, 120-130g w zależności od długości. W okolicach 100g na stalowych śrubach to może ważyć Syntace.

Ja polecam Boplighta Team, który trzyma niską wagę i kosztuje 79 zł.

http://allegro.pl/item494236945_mostek_bop...m_promocja.html

Wskaż mi chociaż jedną różnicę pomiędzy boplightem a smicą.

Mam mostek vel smica, boplight czy inne cholerstwo tylko że z innym napisem i jestem zadowolony. Polecić też mogę truvativa team. http://www.allegro.pl/item494240198_mostek...m_promocja.html co prawda jeszcze nie testowałem osobiście, ale jest wsadzony do drugiego roweru, wykonanie i wygląd fantastyczny.

Jak się dobrze dokręci kierownicę to nic się nie odkręci. Takie mity wsadził bym między bajki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...