Adamicki Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 (edytowane) Wreszcie prawie zakończyłem składanie bika. Trwało to dwa lata, ale efekt mnie satysfakcjonuje. Do wymiany jeszcze zaciski oraz potrzeba kupić koszyczki oraz dętki, które wpisałem do specyfikacji. Całkiem też prawdopodobne, że skuszę się także na jakieś aluminiowe lub tytanowe śruby. Amortyzator: Manitou R7 Comp 80mm+rura 23,6cm+gwiazdka-piwoty 1621g Dętka przód: Kenda 120g Dętka tył: Kenda 120g Gripy: Ritchey WCS 44g Hamulce: Avid Juicy Ultimate 185/160mm 760g Kaseta: Deore XT CS-M760 9sp 260g Kierownica: Tioga Taskforce 6* 580mm 25,4mm 132g Koło przód: DT Swiss240s / Mach 2,0x1,8x2,0 / Mavic XC717 Disc / (Alu Nyple?) (taśma=6g) 773g Koło tył: DT Swiss240s / Mach 2,0x1,8x2,0 / Mavic XC717 Disc / (Alu Nyple?) (taśma=6g) 893g Korba: Deore LX FC-M572 44x32x22 175mm 656g Linki i pancerze: Linki Teflonowe, Pancerze Clark's 72g Łańcuchy: 3x Shimano CN-7701 + sp. Sram 266g Manetki: Shimano Deore XT SL-M760 (bez monitorków) 244g Mostek: Tioga O-Bone 6* 110mm 25,4mm 133g Opona przód: Continental Explorer Pro 2,1" 510g Opona tył: Schwalbe Racing Ralph Evolution 2,1" 2007 445g Pedały: Shimano XTR PD-M970 325g Podkładki pod stery: 4 x 1cm (a właśnie, że tak;)) 28g Przerzutka przód: Shimano Deore XT FD-M761 (póki co) 171g Przerzutka tył: Shimano Deore XT RD-M751 SGS 263g Rama: Trek 8500 ZR9000 2006 19,5"+piwoty+śrubki-zacisk 1653g Rogi: Ritchey WCS 2007 104g Siodełko: Selle Italia SLR XC 180g Stery: Tioga (korek+śruba=14g) 132g Suport: Shimano Deore LX BB-ES51 73x121mm 281g Sztyca: Thompson Elite 31,6x410mm prosta 249g Zacisk przód: Mavic 53g Zacisk tył: Mavic 58g Zacisk sztycy: Bontranger 54g S=10600g Edytowane 13 Lutego 2008 przez Biera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech89 Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Zgrany kolorystycznie. Ciężkie rogi ! Dlaczego wszyscy biorą rogi WCS'a ? Boblight jest w podobnej cenie a lżejszy o połowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Rogi WCSa wziąłem dla lansu. Jak się kiedyś połamią to kupię nowe, lżejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 możesz sobie wykręcić piwoty z tyłu bo aby ciążą fajna sztyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Próbowałem, w serwisie też próbowali, ale jak mi odrypali kawałek lakieru to im powiedziałem, żeby wyluzowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Rogi WCSa wziąłem dla lansu. Jak się kiedyś połamią to kupię nowe, lżejsze. lans to raczej z Boplightami jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Chciałem tylko nieśmiało zauważyć, że nazwa tematu jest myląca bo to nie jest temat o moim rowerze, który jest oczywiście najładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 z tym naladbniejszy to troche przesadziles ladny to by bylo na nowym treku 8500. a do tego straszny kloc jak na takie komponenty ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Nigdzie nie napisałem, że jest "naladbniejszy". To jest nowy, nieużywany Trek 8500 przy czym sporo lżejszy od wersji 2008 (hm o jakieś 90g?). I jak sam zauważyłeś jest ładny, heavy_puchatek także twierdzi, że najładniejszy, tylko coś mu się źle kliknęło na klawiaturze. Co więcej tajemnicza matematyczna równość mówi, iż a+b+c=a+b+c, więc jak na takie komponenty to nie kloc tylko wyszło tyle ile powinno po zsumowaniu wszystkich składników, chyba że miałeś na myśli, że sztyca jest cięższa o 1g od katalogowej masy, a kiera o 2g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Wszystkie 6Xg rogi jak Smica/Boplight/Mighty etc. sa cholernie niewygodne przy dluzszej jezdzie Slyszalem cos od Kuli, ze jutro testujemy maszyne i dasz sie przejechac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech89 Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 heavy_puchatek: Jak Twój Scott może być najładniejszy, skoro go nie widać z pod tej grubej warstwy błota, którą z uporem maniaka wozisz ze sobą... Chyba, że coś się zmieniło od ostatniego razu, gdy Cię widziałem na czasówce... Ale przypuszczam, że nie umyłeś go ;] A żeby nie było OT: Na Twoim miejscu, zainstalował bym Avid Juice 7 a różnicę wrzucił w jakieś inne komponenty, typu korba, zmiana śrubek, mostek. Wspomniałem o śrubkach, bo one tworzą miejscami ładny efekt estetyczny jeśli ktoś umie umiejętnie je dobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 a co ponad 100 gramowe WCS'y sa wygodniejsze ?????? tak się składa że są tak samo okrągłe jak boplighty itp... nie są jakoś szczególnie profilowane. poprostu są klocami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Sa grubsze i dluzsze. Smica wbija sie w srodrecze, co na szosie wkurza niemilosiernie. Dlatego do dluzszych przelotow wybralem Pro mimo, ze sa ciezsze, to 3x wygodniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Avidy kupiłem w promocji w centrum rowerowym i wyszły tanio, zresztą zawsze je chciałem mieć u siebie, są lekkie, gdyby dać z przodu tarczę 160, to jeszcze 50g do przodu. Czepiacie się tych rogów, zazdrościcie poprostu. Poprzednie ważyły 160g, więc kiedy kupowałem te to i tak było 60g do przodu + podniesienie współczynnika lansu. Przedtem rower ważył 12,8kg, więc i tak się jarałem, że chudnie. A wygodne byc nie muszą, starczy, że mają te trzy literki na sobie. Krzysiek, mógłbyś napisać jeszcze raz, bo nie wiem czemu (wirus jakiś chyba) rozmazał mi się na monitorze ten Twój post o testowaniu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 13 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Fajny rowerek Ci wyszedł. A co się stało z Wheelerkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Rowerek calkiem ladny ale nie ladniejszy od mojego Zycze zejscia ponizej 10kg. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Wheeler dalej żyje i ma się dobrze czyt. roztył się do 13kg, ale odziedziczył w spadku lekkie koła pod v-ki. Używam w czasie "zimy". Krzysiekmz, pytałem mamę i powiedziała, że to właśnie mój jest najładniejszy. :banana: Co do tych <10kg to gdyby mnie ktoś wspomógł tak powiedzmy z 5k, to czemu nie. Nr konta mogę podać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris92 Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 A ja dla odmiany napiszę, że rower średnio mi się podoba Niby wszystko ok - części, zgranie kolorystyczne, ale brakuje tego czegoś. No i mogłeś zrobić foto w jakimś ciekawszym otoczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Wiem, wiem brakuje paru lampek, no i tło nieodpowiednie. http://img134.imageshack.us/my.php?image=dsc02740if7.jpg , http://www.wheeler1900zx.republika.pl/foto/zxcustom/01.jpg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris92 Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Widze, że ekipa ze Szczecina ma niebywałe poczucie humoru oczywiście nie twierdze, że to źle Podkładki pod stery: 4 x 1cm (a właśnie, że tak;)) 28g Rozumiem, że tak będzie na stałe ? To się kłóci z pr0 i wiążę się z ujemnymi punktami lansu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Widze, że ekipa ze Szczecina ma niebywałe poczucie humoru oczywiście nie twierdze, że to źle A ja dla odmiany napiszę, że rower średnio mi się podoba Niby wszystko ok - części, zgranie kolorystyczne, ale brakuje tego czegoś. No i mogłeś zrobić foto w jakimś ciekawszym otoczeniu Pokaż swojego bika Co do ,,najładniejszego" bika to musze zobaczyc go na żywo wtedy będzie mozna wiecej powiedzieć, na razie jest nieźle i to ja mam ładniejszy rower od Ciebie Mam nadzieje ze spotkamy jakieś dziki jutro moze spodoba im sie Twoj Trek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 używasz z przodu czerwonej lampki?? rowerek zacny tylko te podkładki PS no i machnąłeś się przy nazwie tematu... wprowadzasz ludzi w błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Poczucie humoru? Niee, u nas sami sztywniacy. Z podkładkami jeszcze nie wiem jak będzie. Zależy od tego czy plecy nie będą bolały przy nisko położonej kierze, a tak miałem w poprzedniej ramie i w efekcie podniosłem wtedy mostek stopniowo aż o 3cm. Lampka z przodu była dla pewności, żebym widział jak by miała odpaść. A podkładki myślę, że będą na zmiane czarna-srebrna-czarna-srebrna, będzie bardziej pro, no nie? Kula, mój bike sam się obroni swoją pięknością. I może i Twój bike jest ładniejszy ode mnie, ale na pewno nie od mojego bike'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel-xc Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Hmm, ta sztyca nie waży 249g, przy tej średnicy stawiałbym na coś koło 300g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Mi się rower podoba, nie jest najpiękniejszy na świecie ale nie chodzi tu o to. Mój jest ładniejszy ale gusta gustami. Korba LX mimo że lżejsza od mojej deore 540 to nadrabia ciężkością suportu. Wiem że ta korba jest fajna ale po gruntownym zużycia przydało by się coś z zintegrowanym suportem wrzucić. Przyczepię się do podkładek... Nie mam nic przeciwko posiadaniu komina lub wysokiemu zawieszeniu mostka - ja też tak lubię, ale podkładki 26g? Trochę "grubo" Skoro masz 40mm do dyspozycji to może zrób tak jak ja - zostaw jedną 10mm i kup dwie carbonowe 15mm na allegro po 8zł sztuka. Bedzie ładniej i lżej Rogi WCS - tragedia, sam posiadam i odradzam. Xystoff to te 60g są jeszcze cieńsze i krótsze niż WCS? Myślałem nad wymianą tych kiszek na własnie coś lżejszego z lepiej zamontowaną śrubą do przykręcania ich. Adamicki - Sztyca koła i ogólnie cała reszta świetna. Do niczego się już nie przyczepię Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi